logo

Emirates’den Gelişmiş Uçak İçi Eğlence Sistemi

mh_emirates_eglence_sistemi

İnsanları ve mekânları birbirine bağlayan Emirates Havayolu, sürekli geliştirdiği uçak ürün ve hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Emirates’in yeni teslim aldığı Boeing 777-300ER ve Airbus A380 uçaklarında yer alan yeni sistemi ile yolcular daha keyifli ve eğlenceli bir uçuş deneyimi yaşayabilecek.

First Class’ta seyahat edecek yolcular, 68 santimden 81 santime genişletilen IFE (Uçak İçi Eğlence) ekranlarıyla daha sürükleyici bir görüntü deneyimi yaşayabilecek. %40 oranında büyüyen bu yeni ekranlar uçaklarda sunulan en büyük ekran olma özelliği taşıyor.

Economy Class yolcuları ise 34 santim ekranlar ile uçak içi programlarının keyfine varabilecek. Bu büyüklükteki ekranlar, sektörde Economy Class kategorisinde bulunan en büyük ekran olma niteliğini taşıyor. Business Class ekranları ise 58 santimlik boyutuyla sınıfında sektörün en büyük ekranı olmaya devam ediyor.

Yeni IFE (Uçak İçi Eğlence) sisteminin üç kat büyüyen medya depolama alanı sayesinde uçak içi ödüllü eğlence sistemi ‘ice’ artık 2186 kanal ve toplamda 4300 saatlik eğlence sağlayan 1230 müzik kanalı, 50’nin üzerinde uydu kanalı ve 600’e yakın film içeriyor. Ödüllü eğlence sistemi ‘ice’, 14 farklı dilde sunuluyor.

Emirates Müşteri Deneyimi Bölümü Başkan Yardımcısı Patrick Brannelly “Eşsiz bir seyahat deneyimi sağlamak üzere filomuzu, bununla birlikte uçaklarımızdaki ürün ve hizmetlerimizi sürekli olarak geliştiriyoruz. Teknolojiye ek olarak, ödüllü uçak içi eğlence sistemimizi yenilemeye önem veriyor ve her zaman sektör standartlarını aşmayı amaçlıyoruz. Yeni nesil ice sistemi görüntü deneyimini artırıyor ve yolcularına tüm havayolu şirketleri arasında en kapsamlı film ve TV seçeneklerini sunuyor” dedi.

Bu yıl Emirates, SKYTRAX Dünya Havayolu Şirketi Ödülleri’nde üst üste 11. kez “Dünyanın En İyi Uçak İçi Eğlence” ödülüne layık görüldü.

Uçakta bağlantı

Emirates’in yeni nesil IFE (Uçak İçi Eğlence) sistemi uçak içi internet bağlantısıyla ile destekleniyor. Filonun yarısından fazlasını oluşturan 142 uçakta Wi-Fi, 75 uçakta ise Canlı TV izleme imkânı sunuluyor. Emirates, geçtiğimiz yıl başlatılan ücretsiz Wi-Fi hizmeti için 2015’te 15 milyon dolar yatırım yaptı. Bu yıl Ocak – Eylül ayları arasında uçaklardaki Wi-Fi hizmetinden yararlanan yolcu sayısı geçtiğimiz yıla göre dört kat artarak 2,6 milyona ulaştı. Bu rakam, seyahat sırasında bağlantı hizmetleri için tüketicilerin talebini güçlü bir şekilde ortaya koyuyor.

Geliştirilen diğer ürünler arasında “jet lag” etkisini azaltmaya yardımcı olmak üzere First Class kabinine yerleştirilen mikro fiber optik halı yer alıyor. Bununla birlikte orta bölümdeki özel süitler de 4.8 santime genişletildi.

IFE (Uçak İçi Eğlence) ile desteklenen ice’ın yeni özellikleri arasında gelişmiş kumandalar, yolcuların cep telefonlarını ve taşınabilir cihazlarını şarj edebilmeleri için tüm koltuklarda USB bağlantı noktaları ve PC’ler için elektrik prizleri de yer alıyor.

Emirates’in yeni nesil uçuş eğlence sisteminin ürün gelişimine genel bakış

– First Class’taki IFE ekranı 68 santimden 81 santime yükseltildi.

– Economy Class’taki IFE ekranı 31 santimden 34 santime yükseltildi.

– Taşınabilir cihazların şarj edilebilmesi için tüm PC elektrik prizleri HDMI ve USB bağlantı noktalarıyla donatıldı.

– Daha fazla içerik seçeneği için medya depolama alanı 3 kat artırıldı.

– Gelişmiş kumanda, kişisel video oynatma ve 14 farklı dilde kullanılabilen arayüz seçenekleri eklendi.

Etiketler: » » » » »
Share
13251 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+2 = ?