logo

Enerji ve Yapı Sektöründe Çalışanlar İçin Dayanıklı Mobil Çözümler

mh_spanasonic_taoughbook_cf20

Panasonic, suya, toza, darbelere, aşırı sıcak ve soğuklara dayanıklı Toughbook (mobil PC) ve Toughpad (mobil tablet) ürün yelpazesiyle enerji ve altyapı gibi kesintisiz mobil çalışma olanağının kritik öneme sahip olduğu sektörlerde saha çalışanlarına dayanıklı çözümler sunuyor. Enerji ve altyapı sektörlerinin yanı sıra, kamu hizmetleri, acil servisler, otomotiv, perakende, hızlı tüketim, sağlık, lojistik ve güvenlik gibi sektörlerin de mobil çalışma ortamlarını daha verimli kılmak için tasarlanan Toughbook ve Toughpad’ler, dayanıklılıkları ve uzun pil ömürleriyle “kesintisiz çalışma” imkanı sağlıyor.

 Akıllı şebekelerin tamamlayıcı öğesi kesintisiz mobilite

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de makinelerarası iletişim ve akıllı şebekeler teknolojinin verimlilik ve kaynak tasarrufu üzerindeki etkilerinin somut göstergeleri olarak öne çıkıyor. Özellikle enerji sektöründe elektrik, gaz, su ve ısı sayaçları akıllı cihazlarla okunuyor ve faturalandırma akıllı cihazların elde ettiği verilerin güvenli ve hızlı bir şekilde taşınmasıyla oluşturuluyor. Enerji, yapı ve mühendislikle ilgili tüm sektörlerde çalışanlara zorlu çalışma koşullarına dayanıklı çözümler sunan Panasonic Toughbook ve Toughpad’ler dayanıklılıkları, geniş bağlanabilirlik seçenekleri ve uzun pil ömürleriyle herhangi bir ofise bağlı kalmaksızın “kesintisiz çalışma” imkanı sağlıyor. Bakım, acil arıza bildirimi, saha iş yönetimi, barkod okuma gibi enerji sektöründe saha çalışanlarının hızla sonuçlandırmaları gereken süreçlere destek olan Panasonic Toughbook ve Toughpad’lerin hafif, ergonomik ve yüksek performanslı modelleriyle son dönemlerde altyapı yatırımlarında karar almayı kolaylaştıran coğrafi bilgi sistemleri alanında çalışanlar tarafından da tercih ediliyor.

Panasonic Türkiye Kurumsal Mobil Çözümler Ülke Müdürü Ali Oktay Ortakaya, akıllı şebekeler ve enerji şirketlerinin mobil çalışma ihtiyacıyla ilgili olarak “Enerji üretim tesisleri, dağıtım şirketleri ve haneler arasındaki hizmet akışının kusursuz olması için saha ekiplerinin eşgüdümlü ve verimli olarak çalışabilmeleri şarttır. Bu amaca yönelik olarak tasarlanan, dayanıklılıkları ve uzun pil ömürleriyle ‘kesintisiz çalışma’ imkanı sunan ürünlerimiz, Avrupa’da yüzde 65 pazar payına sahip. Panasonic Toughbook ve Toughpad’lerin saha koşullarına gösterdiği kusursuz uyum ve saha çalışanlarına sunduğu üst düzey seçenekler tüm dünyada bu anlayışın yaygınlaşmasına yardımcı oluyor” dedi.

Mobil çalışanlara çok yönlülük kazandırıyor: Panasonic Toughbook CF-20

Panasonic Toughpad CF-20, gücünü yaşam ömrünün tamamında üstün performansı temin eden en yeni teknolojilerden alıyor. Intel CoreTM  m5-6Y57 vProTM işlemci teknolojili ürün (4MB önbellek, 1.1GHz ila 2.8 GHz arası, Intel Turbo Boost Teknolojisi), fansız tasarım,  Intel HD Graphics 515, 8GB RAM, 256GB SSD ve tam sürüm Windows 10 Pro işletim sistemi (Windows 7’ye düşürme seçeneğiyle birlikte) özellikleriyle performansın en üst seviyesini sağlıyor. Eldivenle kullanıma uygun dokunmatik ekran, özel amaçlar için üretilen Araç Montaj Bağlantısı ve Masaüstü Giriş Replikatörü ile cihaz benzersiz bir mobil kurumsal araç haline geliyor. Altı farklı çalışma moduna sahip cihazın çok çeşitli kurumsal kullanım alanları bulunuyor. Tablet, klavyeden ayrılabiliyor. Dahili taşıma kulbunun kullanımıyla cihaz, duvara asılabiliyor ya da taşıma esnasında kullanıcıya rahatlık sağlıyor.

Cihaz, magnezyum kasasının yanı sıra IP65 ve MIL-STD 810G serttifikalı tasarımıyla hem geleneksel Toughbook tasarım mirasını devam ettiriyor hem de dış mekânda kullanım için daha da elverişli hale geliyor. Dizüstü modunda yalnızca 1,76kg ağırlığındaki Toughbook, her zamankinden daha mobil özelliklere sahip. Ayrılabilen tablet ise yalnızca 950g ağırlığında. Bu türdeki bir cihazın standart 2kg’lik ağırlığının altında olmasıyla cihaz benzerlerinden ayrılıyor.

Düşük toplam satınalma maliyetine sahip, esnek ve dayanıklı tablet: Panasonic Toughpad FZ-M1

Panasonic’in 7 inç ekran boyutuna sahip tamamen dayanıklı Windows 8.1 Pro işletim sistemine sahip tableti Toughpad FZ-M1, üretim sektörü çalışanlarına yönelik öne çıkıyor. Intel Core i5-6Y57 vPro ve Intel Atom x5-Z8550 işlemci olmak üzere iki farklı versiyona sahip cihaz yüksek performans ve verimli güç kullanımı sağlarken, yansıma önleyici katmana sahip WXGA (1200×800) çözünürlüklü ekran, her türlü aydınlatma koşulunda on parmak kapasitif dokunmatik ekran becerilerini sergileyebiliyor. Yalnızca 540g ağırlığında ve 18mm kalınlığındaki cihaz, sahip olduğu yapılandırma girişleri ve entegre iş genişletme modülü ile yüksek oranda esneklik sunuyor. 150 cm yükseklikten düşmelere karşı dayanıklılığı testlerle sabit olan cihaz, toza ve suya karşı uluslararası IP65 direnç standartlarını karşılıyor ve -10 ila +50 derece arasındaki sıcaklık koşullarında verimli bir şekilde çalışabiliyor.

Üretkenlik ve pil ömrü ile zirvede: Panasonic Toughpad FZ-G1

Intel CoreTM i5-5300U vProTM işlemci (3MB önbellek, 2,3 GHz – 2,9 GHz aralığında cache, Intel Turbo Boost teknolojili 2.3GHz up to 2.9 GHz işlemci) ve DirectX 11 destekli Intel HD 5500 grafiklere sahip Toughpad FZ-G1’in pil çalıştırma ömrü 13 saat. Windows 8.1 Pro Update işletim sistemine sahip cihaz tablet 10,1 inç ekran boyutuna sahip. İnce, hafif ve buna rağmen tamamen dayanıklı olan cihaz büyük pil paketi seçeneği ve opsiyonel çalışır durumda pil değiştirme becerileriyle üretim sektörü için kesintisiz ve 24 saat sorunsuz kullanım sunuyor. Cihaz, üretim sektörünün yanı sıra sahada çok sayıda ekipleri bulunan mühendislik ve bakım odaklı ulaştırma, dağıtım, acil servisler, sigorta değerleme ve kamu hizmetleri gibi alanlarda mobil çalışan profesyoneller tarafından tercih ediliyor.

Etiketler: » » » »
Share
2288 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+7 = ?