logo

Epson Akıllı Gözlüğü MOVERIO BT-200’ü Tanıttı

mh_epson_gozluk_bt_01

Epson Türkiye Müdürü Sevil Kanat

“Artırılmış Gerçeklik” uygulaması temel alınarak tasarlanan Epson MOVERIO BT-200’ün dahili kamerası, jiroskop, GPS ve diğer sensörler, yazılımın hareketlerinizi ve çevrenizdekileri anlamasına olanak vererek daha önce karşılaşmadığınız bir deneyim sunuyor.

Android üzerinde çalışan cihaz, güçlü bir geliştirici topluluğu tarafından desteklenen MoverioApps Market’te bulunan sayısız uygulamaya erişim olanağı sağlıyor.

Ana hedef sektörlere özel çözümler sunmak

Epson olarak ağırlıklı yazıcı ve projektör segmentlerinde tanındıklarını ancak giderek yükselen bir değer haline gelen giyilebilir teknolojiler alanında da birçok çözüm sunduklarını belirten Epson Türkiye Müdürü Sevil Kanat “MOVERIO BT-200 akıllı gözlük modelimiz giyilebilir teknoloji alanında sunduğumuz en yeni çözümlerimizden. MOVERIO BT-200’de ana hedefimiz entertainment olarak sektörde yer eden, daha eğlence ve günlük odaklı kullanımdan ziyade sektörlere özel çözümler sunmak. GFDS ve HANGAARLAB gibi Türkiye’nin önde gelen yazılım firmalarıyla gerçekleştirdiğimiz işbirlikleri ile MOVERIO BT-200’ün ana kullanımında hedefimiz sağlıktan eğitime, turizmden güvenliğe sektörlere özel çözümlerde yer almak” dedi.

Havacılıktan makine tamirine; her alanda MOVERIO BT-200

Cihazın yurtdışında birçok farklı sektörde ciddi bir kullanım alanına eriştiğinin altını çizen Epson Türkiye Video Projektör Ürünleri Satış Yöneticisi Mustafa Akmaz “MOVERIO BT-200 sahip olduğu ileri teknoloji ve geliştirilen özel yazılımlarla yurtdışında ciddi talep görmekte. Ağırlıklı olarak ‘güvenlik sistemleri’, ‘mimarlık’, ‘sağlık’ ve ‘endüstri’ ana sektörler. Misal MOVERIO BT-200 kullanan bir pilotsanız eğer kullanım sırasında gösterge panelleriyle ilgilenmeniz gerekmiyor. Uçuş esnasında gerekli tüm bilgiler siz yolunuza devam ederken zaten gözünüzün önünde duruyor. Veya bir motoru tamir etmeniz gerekiyor ve yüzlerce sayfalık kullanım kitapçığını inceleyip arızayı tespit etmelisiniz. MOVERIO BT-200 kullanan bir mühendis arızanın nerede olduğunu ve ne şekilde tamir edileceğini direk ekranda görüyor adım adım. MITSUBISHI bu çözümü kullanan firmalardan biri mesela. MOVERIO BT-200’ün kullanım alanı sınırsız diyebiliriz. Sadece nerede kullanmak istediğinizi saptayıp geliştirilen uygun yazılımı gözlüğe entegre etmeniz yeterli. Türkiye’de de bir süredir birçok yazılım üzerinde çalışıyoruz. Şu anda iki ana iş ortağımız var, GFDS ve HANGAARLAB. Mayıs ayında düzenlenen IDEF Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda zırhlı kara araçlarında kullanılmak üzere bir çözüm sergiledik. MOVERIO BT-200 kullanan bir sürücü aracın dışını eş zamanlı olarak 360 derece görüntüleyebiliyor. Savunma Sanayii sektörü açısından son derece önemli bir çözüm bu. Birçok sektör ve kurum için gelen talepler doğrultusunda yeni çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

mh_epson_gozluk_bt_02

GFDS ve HANGAARLAB’in MOVERIO BT-200 İçin Geliştirdiği Uygulamalar

GFDS

Görüntü Birleştirme Projesi: Özellikle güvenliği artırılmış araç içindeki personelin durumsal farkındalığının yükseltilmesi operasyonel açıdan hayatidir. GFDS tarafından geliştirilen sistem sayesinde ilgili personel operasyon bölgesini gözlemleyebilecek, olası tehditlere karşı önlemini zamanında alabilecektir. Sanal gerçekliğin tersine, artırılmış gerçeklik sayesinde personel dış dünya ile bağlantısını koparmamaktadır. Çevrenin gerçek zamanlı görüntüsünü sağlayan bu sistemde, piyasadaki çoğu sistemden daha gelişmiş olarak, hareketli kamera sistemi bulunmamaktadır. Bu sayede çoklu sayıda personele hizmet edebilmekte ve mekanik parçaların hareketinden doğan aksaklıklardan muaf şekilde elektronik olarak hizmet verebilmektedir.

Yemek Tarifi: Yemek pişirmeyi seven kullanıcılara özel bir yazılımdır. Uygulamanın içerisinde yer alan tariflerden herhangi birini seçerek yemeği kolayca yapmayı mümkün kılar ve yemeğin sunumuna dair de bilgiler sunar.

Artırılmış Gerçeklik Uygulaması: Uygulama ürünlerin tanıtımlarını dikkat çekici bir şekilde yapmayı hedeflemektedir. Artırılmış gerçeklik sayesinde insanlara alışılmışın dışında deneyimler sunularak, ürünün akıllarında kalması ve kullanıcının ürünü diğer insanlara da tanıtmalarını sağlamayı hedeflemektedir. İstenilen ürün ile ilgili görsel/görseller kullanılarak kullanıcının uygulama açıkken bu görsellere baktığı anda 3 boyutlu içeriğin ortaya çıkması ve çeşitli etkileşimlere girmesi sağlanmaktadır.

HANGAARLAB

V-Sight Kurumsal Stok Yönetim Yazılımı: Özellikle perakende ve lojistik sektörlerinde çalışan saha elemanlarının, barkod okuma, ürün bulma, stok kontrolü gibi işlerinin tümünü akıllı gözlük üzerinden yaparak daha verimli çalışmayı sağlayan yazılımdır.

V-Sight Kurumsal Güvenlik Yazılımı: Yüz tanıma teknolojimizin akıllı gözlüğe entegre edilmesi ile kimlik doğrulama ve acil durum senaryolarının akıllı gözlük ile hızlı ve verimli bir şekilde yapılabilmesini sağlayan akıllı gözlük yazılımıdır. Bu sayede sahada bulunan elemanların kimlik doğrulama ve istenmeyen durum analizlerini başka bir cihaza bağlı kalmadan akıllı gözlük üzerinde yapması sağlanmaktadır.

V-Sight Kurumsal Artırılmış Gerçeklik Uygulaması: Firmaların yeni başlayan çalışanları için hazırladığı eğitsel içerikleri artırılmış gerçeklik teknolojisi ile gözlük kullanıcısının dikkatini dağıtmadan kendisine gösterebildiği yazılımdır. Bu sayede firma çalışanları yapmaları gereken işi başka bir kaynağa bağlı olmaksızın hızlı bir şekilde öğrenebilmekte ve uygulanan işlem doğrulaması yapılabilmektedir. Böylece verim artışı sağlanmakta, hatalar sıfıra indirgenmektedir.

Etiketler: » » » »
Share
2723 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+1 = ?