logo

Ericsson’un ICT Professional Foundation Programı Başladı

jenerik_takim_lider

Ericsson, Ortadoğu’daki 12 ülkeyi kapsayan ICT Professional Foundation Program’ı başlattı. Program, Ericsson gibi bilgi ve iletişim teknoloji devlerine katılmak isteyen üniversitelilere gerekli bilgi ve beceriyi edinmelerinde yardımcı olacak. İki ay sürecek online dersler, akademi ve ICT sektörü arasındaki boşluğu doldurmayı amaçlıyor.

Ericsson ICT Professional Foundation Programı, Pakistan, Suudi Arabistan, Mısır, Sudan, Irak, Umman, Kuveyt, BAE, Lübnan, Etiyopya, İran’daki üniversitelerin yanı sıra Türkiye’den de Dokuz Eylül Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ile katılımı ile start aldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ercüment Yalçın “Doğrudan ve dolaylı yollarla iş dinamiklerini etkileyen ICT sektörü, Türkiye ekonomisinin vazgeçilmez bir unsuru haline geldi. Bu sektörün gelecekte oynayacağı daha da etkili rolüne hazırlanmak için, Dokuz Eylül Üniversitesi olarak mezunlarımızı kariyerlerinin başında ve çalışma hayatları boyunca doğru araçlar ile donatmak gerektiğine inanıyoruz” dedi.

İTÜ Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sema F. Oktuğ “Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biri olarak, ICT sektörü için önemli hedefler öngören Türkiye’nin 2023 vizyonu doğrultusunda çalışmak öncelikli sorumluluklarımız arasında yer alıyor. Ericsson’un ICT Professional Foundation Programı, mezunlarımıza kariyerlerine iyi bir başlangıç ​yapmalarını sağlamak için mükemmel bir araç… Bizler de öğrencilerimize en iyi araçları sunarak, Türkiye’nin vizyonunu geliştirme yolunda çalışıyoruz” dedi.

ODTÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Uğurhan Akyüz “ICT Professional Foundation Programı ile gerçekleşen Ericsson ve üstün başarılı öğrenci işbirliğinin, bugün iletişim sektörünün geleceğini keşfedip şekillendirmede iki taraf için büyük fırsatlar sunacağına inanıyoruz” dedi.

Ericsson Orta Doğu Bölgesi Başkanı Rafiah İbrahim “Ericsson’un bu programını Ortadoğu bölgesinde başlatmaktan ötürü gurur duyuyoruz. Program, bölge genelinde öğrencilere gelişmekte olan eğilimleri, sektördeki en iyi uygulamalar ve çığır açan teknolojilere özel erişim imkânı sağlıyor. ICT alanında, özellikle bilgi, ve daha da önemlisi, gelecek için vizyon kazandırmak en önemli noktalardır. Ericsson olarak, farklı bilgi yetenek ve tecrübeleri bir arada destekleyen bir ortam yaratmak önceliklerimiz arasında” dedi.

Etiketler: » » » » »
Share
2305 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+10 = ?