logo

Erzurum Ekonomisine 10 Yılda 1,1 Milyar TL Katkı Sağlayan Çağrı Merkezi 10 Yaşında

mh_turkcell_erzurum_01

Turkcell, Erzurum’daki Turkcell Global Bilgi Çağrı Merkezi’nin 10. yılını kutladı.  Çağrı merkezinin 10.yılı vesilesiyle 10 Aralık 2015 tarihinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu “Biz 10 yıl önce bir atılım başlattık. Anadolu’nun ilk çağrı merkezini Erzurum’da kurduk. 10 yıl önce 29 arkadaşımızla çıktığımız yolculuğumuzda bugün 1224 kişiye ulaştık. Bugüne kadar ise yaklaşık 6 bin kişiye istihdam olanağı yarattık. Erzurum ekonomisine bu sürede dolaylı etkilerle de birlikte toplam 1,1 milyar lira katkı sağladık” dedi. Doğu Anadolu’ya yatırım yaparken genç nüfusun ve işsizliğin yoğun olduğu bölgelerde istihdam sağlama hedefiyle yola çıktıklarını ifade eden Terzioğlu “Erzurum’a yaptığımız yatırım ile sektöre öncülük edeceğimizi, bu yatırımın bölgesel gelişime ve dönüşüme önemli bir katkı sunacağını öngörüyorduk. İstihdamın yanı sıra buna paralel yaşam kalitesine de doğrudan etkisi olacağını biliyorduk. Bu nedenle Anadolu’da bu yatırımı yaparak sektöre öncülük etmek ve bu hedeflerimizi gerçekleştirmek bizim için çok önemliydi” dedi.

Anadolu’da 38 bin kişiye iş kapısı

Erzurum Çağrı Merkezi kurulana kadar Ankara’nın doğusunda hiçbir çağrı merkezi olmadığının altını çizen Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu “Turkcell’den sonra bugün Anadolu’da 50’ye yakın ilde çağrı merkezi açıldı” dedi. Türkiye’deki çağrı merkezleri bugün 83 binin üzerinde kişiye istihdam sağlıyor. Çağrı merkezlerindeki istihdamın yüzde 46’sı ise İstanbul, Ankara ve İzmir dışındaki Anadolu’daki çağrı merkezlerinde çalışıyor.

Sektöre eğitimli insan gücü

Turkcell Global Bilgi Erzurum Çağrı Merkezi kurulduktan sonra nitelikli eleman ihtiyacı sebebiyle Atatürk Üniversitesi bünyesinde Çağrı Merkezi Yönetimi Meslek Yüksek Okulu açıldı. Özel sektör – üniversite işbirliğiyle 2011 yılında açılan meslek yüksekokulu bugüne kadar 500’ün üzerinde mezun verdi.

Fiber internet varsa iş de var

Turkcell Global Bilgi bünyesinde 210 müşteri temsilcisinin evden çalıştığını, bunu fiber optik altyapının mümkün kıldığını aktaran Terzioğlu “Kasım ayında Amerika’da düzenlenen “Contact Center World” ödüllerinde “En iyi Home Agent” (evden çalışma modeli) ve “En iyi Self Servis” kategorilerinde dünya birincisi olduk. Fiber internet altyapısı evden çalışma modelinin gelişmesi için çok önemli. Çünkü evden çalışırken kesintisiz ve hızlı bağlantı ile kaliteli hizmet sağlayabilmek için fiber internet alt yapı şart. Yani bir anlamda fiber internet demek, istihdam demek” dedi.

Müşteri Memnuniyeti Merkezi: Turkcell Global Bilgi

Turkcell Global Bilgi, müşteri memnuniyetindeki 16 yıllık tecrübesinin yanında teknolojik yenilikleri yakından takip ederek yeni nesil müşteri yönetiminde yaratıcı çözümler sunuyor. Kurulduğu günden bu yana sektörde hep ilklerin öncüsü olan Turkcell Global Bilgi, kullandığı teknolojiler ve kurguladığı iş modelleri ile uluslararası arenada da önemli başarılara imza atıyor.

12 bin kişi çalışıyor

Turkcell Global Bilgi, Türkiye’de 20, Ukrayna’da 4 olmak üzere toplam 24 lokasyonda, 750’si yurtdışında olmak üzere 12 bin kişiye istihdam sağlıyor. Günde ortalama 550 bin çağrı karşılayan Turkcell Global Bilgi, Türkiye’de 70 milyon, Ukrayna ve Rusya’da ise 10 milyondan fazla kişiye birçok kanaldan hizmet sunuyor. Turkcell Global Bilgi öncülüğünde başlayan Türkiye’ye yayılma hareketiyle sektöre farklı bir açılım getirerek ülke ekonomisine katkıda bulunuyor. Özellikle kadınların ve engellilerin de çalışma hayatına katılmasına imkân sağlarken istihdamda fırsat eşitliği yaratıyor.

Turkcell Global Bilgi, Ukrayna yatırımıyla da yurtdışında hizmet vermeye başlayan ilk ve tek çağrı merkezidir. Turkcell Global Bilgi, bugün Ukrayna dış kaynak çağrı merkezi pazarında gelir olarak birinci sırada, Rusya’da ise dış kaynak çağrı merkezi pazarında büyüklük olarak ilk 10’da yer alıyor.

mh_turkcell_erzurum_02

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN !

 

Etiketler: » » » »
Share
2779 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+6 = ?