logo

Eskişehir’de Cumhuriyet Konulu Karma Sergi

Küratörlüğünü Ülkü Cılızoğlu’nun yaptığı İlk Adımdan Cumhuriyet’e” adlı karma resim sergisi 18 – 24 Aralık 2017 tarihleri arasında Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Atila Özer Karikatürlü Ev’inde ziyarete açıldı.

18 Aralık’da düzenlenen kokteyl ile açılan sergide Harika Ören, Aşupka Esen, Aysel İnan, Azniv Çoban, Belma Akdağ, Cemil Yurtseven, Deniz Tokgöz, Dilek Nadas, Dilek Özmen, Frida Vinci, K. Muzaffer Gencer, Müzeyyen Karaçiftci, Nadire Sönmez, Nalan Yazar, Nevin Oktay, Nur Ulubil, Nursen Yener, Rahime Halide Soysal, Rahime Dizdaroğlu, Sevgi Aksoy, Yeşim Kurt ve Şenay Atagün’ün eserleri yer alıyor.

Sergi, www.efecehaber.com ve www.birdemetnergis.com sponsorluğunda sanatsever Eskişehirliler ile buluştu.

Serginin Basın Danışmanı Harika Ören “Aralık ayı Cumhuriyet tarihimizin önemli aylarındandır. Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı Tanınması 5 Aralık, Kıyafet Kanunu Kabulü 3 Aralık 1934, Mustafa Kemal ve arkadaşlarının 19 Aralık 1919’da Sivas’tan Ankara’ya hareketleri, Uluslararası Takvim ve Saatin Kabulü 26 Aralık 1925, Milli Mücadele’de İlk Kurşun’un atıldığı gün bu ay içinde tarihimizde yer alan önemli oluşumlardandır. 27 sanatçı arkadaşımızla Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ‘Türkiye Cumhuriyeti ilelebet mesut, muvaffak ve muzaffer olacaktır’ sözünü ilke edinerek başlangıçtan bu güne Cumhuriyetimizi anlatmak ana konumuz oldu. Tarihsel belgeler ve yazılarla da içeriğimizi güçlendirdik” dedi.

Açılışta Ülkü Cılızoğlu, Harika Ören, Nalan Yazar, Cemil Yurtseven, Sevgi Aksoy, Deniz Tokgöz hazır bulundular.

Adres: Eskibağlar Mah. Fabrikalar Sk. No: 5 (Espark AVM Yanı)   Tepebaşı / Eskişehir

Etiketler: » » »
Share
3139 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+10 = ?