logo

“Estel-Midyat Arası” Belgesel Filmi Hazır

mh_estel_midyat_belgesel_film

Esra Alkan ve ekibi, belgesel filmleriyle de farkındalık yaratmaya devam ediyor. Şimdilerde “Zurnada Peşrev” adlı belgesel filme hazırlanan ekibin bölge çekişmelerini konu alan ilk çalışması “Ünye de Fatsa Arası” idi ve Avrupa galasını Frankfurt’ta yapan bu film, ülkemizde vizyon görmüş ender belgesellerdendi.

Kültürlerarası etkileşimleri ve farklılıkları ortaya koyan bu dizi belgesellere başka şehirlerle de devam edecek olan ekibin yönetmenlerinden Esra Alkan “Estel-Midyat Arası” filmi için  “Belgeselimiz, Midyat ve Estel’de yaşayan farklı dil ve dinlere sahip insanların yaşam şekillerini, gelenek göreneklerini ve birbirlerinden nasıl etkilendiklerini anlatıyor. Aradaki çekişmenin yanında, beraber yaşamanın getirdiği etkileşimle nasıl birlikte yol aldıklarını izleyiciye aktarıyor. Dileklerini, geleceğe dönük niyetlerini ya da endişelerini gösteriyor” dedi.

Araştırmaları iki yıl önce başlayan ve Haziran-Temmuz 2015’de ön çalışmaları yapılan Kültür Bakanlığı sinema Dairesi destekli filmin çekimleri Eylül-Ekim ayları içinde gerçekleşti.

Filmin linki: http://youtu.be/my7t3MaCbyk

Etiketler: » » »
Share
2688 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+1 = ?