logo

Evrim Aras’a Uluslararası Onur

mh_aras_kargo_odul

IAIR Grup Başkanı Guido Giommi ve Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Evrim Aras

Alanında öncü kurumlara ve kişilere 14 yıldır çeşitli dallarda ödül veren Avrupa Komisyonu ve Milan Expo 2015 sponsorluğundaki IAIR Global Economy & Sustainability (Küresel Ekonomi ve Sürdürülebilirlik) organizasyonun bu yılki IAIR Awards ödül töreni 10 Mart 2105 tarihinde Hong Kong’da gerçekleştirildi.

Aras Kargo’nun Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Evrim Aras, özel ödül kategorisinde “Yılın Kadını” ödülünün sahibi oldu.

Kurum jürisi, Evrim Aras’ın bu dalda ödüllendirilmesine kriter olarak, 2014 yılında Birleşmiş Milletler’de Kadınların Güçlenmesi Prensiplerine imza atarak Türkiye’deki tek kargo şirketi olması, Birleşmiş Milletler’de yaptığı Erkek egemen iş alanında kadın lider olmak konuşmasının yansımaları ve Aras Kargo’nun 2012 yılındaki finansal performansı ile Frost & Sullivan şirketinin Büyümede Mükemmellik Ödülü’nü almış olması olarak gösterdi.

Evrim Aras: “Bu ödülü daha iyi bir dünya hayal eden kadınlarımız adına, Özgecan için alıyorum”

Evrim Aras “Sadece Türkiye’de değil kargo sektöründe, dünyada da tek kadın CEO olmak önemli bir sorumluluk. Erkek egemen iş alanlarında kadınların başarılı olmaması için hiç bir neden yok. Yeterki kadınlarımıza eşit fırsatlar verilsin. Dünyanın tüm ezilen, şiddete uğrayan, öldürülen kadınlarına, bu ödülün daha iyi bir dünya için umut vermesini diliyorum. Ödülümü, annesi 20 yıllık Aras Kargo emekçisi olan ve geçtiğimiz ay hunharca katledilen kızımız Özgecan’a adıyorum. Daha önce de belirttiğim gibi katilleri cezalandırılana kadar bu işin takipçisi olacağımıza bir kez daha buradan söz veriyorum. Daha iyi bir dünya hayaliyle çalışan, üreten, sevgi ve hoşgörüyü yaymaya kendini adamış tüm kadınların yolu açık olsun” dedi.

Birleşmiş Milletler’de Kadınların Güçlenmesi için imza attı

Ödülü almasında etkili olan çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Evrim Aras “Bundan tam 1 yıl önce BM Kadın ve BM Küresel İlkeler ortak çalışması olan Kadınların Güçlenmesi Prensiplerine (WEPs) imza attık. Ve hızla çalışmaya başladık. Çalışan kadın sayımızı arttırmak için kota koymaktan tutun da çalışma hayatında anneleri en çok zorlayan izin süreçlerinin kolaylaştırılmasına kadar pek çok adım attık. Emek, yoğun ve fiziksel güç gerektiren sektörümüzde bile bu adımlar atılabiliyor. Dilerim herkese örnek olur” dedi.

Şirketini 2 yılda 6 kat büyüttü

IAIR Awards jürisin dikkatini çeken diğer bir konu da şirketin dünyaca ünlü araştırma şirketi Frost & Sullivan’ın “Büyümede Liderlik Ödülü”nü almasıydı. Evrim Aras, iflas eşiğindeki şirketin yönetimine geçtikten kısa bir süre sonra 2 yıl içinde şirketi 6 kat büyüttüğü için uluslararası finans çevrelerinin dikkatini çekmişti.

TOBB’un yeni Kadın Girişim Kurulu Başkanı

Geçen ay TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı olarak seçilen Evrim Aras “Girişimci, emekçi kadınlarımızla beraber hem kadın girişimcilerin sayısını, hem de kadın istihdam rakamlarını arttırmayı hedefliyoruz. Kamu alımlarında yerli ürünlere yüzde 15 fiyat avantajı sağlayan düzenlemenin, benzerinin kadın girişimcilerin desteklenmesi noktasında da yapılması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Etiketler: » » » » » » »
Share
2630 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+6 = ?