logo

Finans Sektöründe Tehditleri Güvenli Hale Getirmenin Yolları

mh_aruba_networks_chris_kozup

Aruba Networks Üst Düzey Yöneticilerinden Chris Kozup

Finans sektörü şu konuda hemfikir: bankacılık ve finans sektörünün başarısına karşı önemli bir küresel tehdit söz konusu, bu tehdit öyle bir tehdit ki ani yükseliş ve düşün dönemlerini önemsemiyor, borsa dalgalanmalarını umursamıyor ve faiz oranları aniden on puan yükselse bile şaşırma belirtisi göstermiyor. Ancak bu tehdit, finans sektörünün yeniden canlanması için zorunlu ve çok başarılı bir unsur. Pek bu kasıtsız ve kötü niyetli olmayan tehdit nedir? Bu tehdit, çalışanlarınızın taşıdığı mobil teknolojinizdir.

Hangileri?

X Nesli (kendiniz de bu nesilden olabilirsiniz), Y Nesli (muhtemelen bunlardan birkaçını istihdam etmiş olabilirsiniz) ve Z Neslini (İnternet’in dijital yerlileri) duymuş olabilirsiniz, ama bu listeye eklenen yeni bir kategori daha var: #GenMobile.

Mobil cihazların günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası haline geldiği bir dünyada büyüyen #GenMobile nesli, bir şifre veya mobil cihazın çalışma arkadaşıyla paylaşmayı durum güncellemesini paylaşmak kadar kolay bulan verimlilik odaklı bir tutumla tanımlanıyor. Ayrıca bu nedenle #GenMobile iş gücünüz işletmeniz için hem bir değer hem de tehdit.

Bu yeni çalışan türünün gerçek özelliğini belirlemek için, Aruba Networks 23 ülkede 11,500 çalışanın katılımıyla bir anket çalışması gerçekleştirdi. bu ankette çalışanlara işleri, mobil cihazların hakim olduğu bir teknoloji ortamında veriler ile kurumsal ve kişisel güvenlik konusunda benimsedikleri tutumlar hakkında ayrıntılı sorular sorulmuştur.

Kim bunlar?

#GenMobile, genellikle genç (18-35), oldukça etkin ve bilgisayar güvenliği konusunda çoğunlukla kayıtsız kalan bir nesildir. Finans sektörünün riskten kaçınan veri güvenliği düşünüldüğünde, ‘tehdit’ fikrini eğitim düzeyi yüksek personelinizdin aklından çıkardığınız için affedilebilirsiniz. Ancak, her on finans kuruluşundan dördü mobil cihazın amacı dışında kullanılması sonucunda veri kaybı yaşadığını itiraf ediyor, bu durum alarm verici boyutta (diğer sektörlerden %25 daha fazla), dolayısıyla devamını okumak isteyebilirsiniz.

Tamam, o zaman bu nesin ne yapıyor?

#GenMobile, isminden de anlaşılacağı üzere, işin yapılması için mobilite, esnek çalışma ve birden fazla mobil cihaz kullanma konusunda %100 rahat. #GenMobile’ı, görevlerinin tamamlanması için hiçbir şey durduramaz. Ankete katılanların %51’i mobil teknolojilerin kendilerini daha üretken yaptığını ve işe daha fazla angaje olmalarını sağladığını söylüyor.

İşleri yaptırmak için duydukları ihtiyaç şu anlama geliyor. Çalışanların %56’sı bir işi tamamlamak için yöneticilerine itaatsiz edecek— dörtte üçü ise IT sorunlarıyla IT departmanı ile iletişime geçmeksizin kendileri ilgilenme konusunda mutlu.

Paylaşmak da bir risk faktörüdür çünkü ankete katılanların %60’ı iş için kullandıkları mobil cihazları en az ayda bir kez başkalarıyla paylaştığını belirtirken beşte biri kısmen paylaşımı kolaylaştırmak için mobil cihazlarında hiç şifre kullanmıyor. Güvenliğin #GenMobile için ofiste teknoloji kullanımı konusunda duyulan kaygılar açısından sadece ilk beşe girdiğini görmek şaşırtıcı olmaz.

Tehditleri güvenli hale getirmek için beş ipucu

O halde ne yapmalısınız? Tüm mobil cihazları kilitleyecek misiniz? Yüksek düzeyde kısıtlayıcı şifre politikası mı uygulayacaksınız? Henüz pire için yorgan yakmanıza gerek yok— bu yeni nesil finans sektörünün genel sağlığına halihazırda katkı sağlıyor. Bu çalışanlar büyük düşünme ürünü olarak yaratıcılık, daha iyi işbirliği ve yeni iş yapma şekilleri gibi faydalar sağlıyor; tüm bunlar müşteri davranışının inanılmaz bir hızda değiştiği bir çağda baha biçilemez. Yine de güvenlik ihlalinin etkisi hem deprem etkisi yaratabilir hem de genellikle telafi edilemez.

İşte kurumunuzu #GenMobile’a hazırlamanın beş adımı:

  • İşletmelerin üçte birinden fazlasında temel bir güvenlik politikası uygulanmıyor. Görevleri, cihazları, lokasyonları ve diğer bağlamsal tutumları kapsayan bir politika uygulayın.
  • Uygulamalardan cihazlara ve ağa kadar her şeyi kapsayan yaptırım kuralları geliştirin.
  • Güvenlik tedbirlerinizin ve politikalarınızın kurumunuzun iş hedeflerine uygun olmasını sağlayın.
  • Eğitim şart: tüm personel politikaların neden uygulandığını ve onlara nasıl yardımcı olacağını anlamalarına yardımcı olmak için ihtiyaç değerlendirmesine göre eğitimden geçmeli.
  • Geribildirime kulak verin— IT iş akışınız ve performansınız bu sayede iyileşebilir.

Finans sektöründe faaliyet gösteren ve ağ güvenliğinize yönelik risklerin nerede olduğundan emin olmayan bir kurumsanız, Aruba Networks tarafından geliştirilen bu hızlı ve kolay risk değerlendirme aracı çabalarınızı tam olarak nereye yoğunlaştırmanız gerektiğini gösterecektir.

Etiketler: » » » »
Share
4245 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+3 = ?