logo

“Folkart Galeri” İzmir’de Kapılarını Açtı

mh_folkart_galeri

İzmir’in yeni sembolü haline gelen “Folkart Towers”, Türkiye’nin en büyük sanat galerisi “Folkart Galeri”yi sanatseverlerle buluşturdu. İlk olarak dünyaca ünlü Prof. Dr. Hans Zilch’in “Ellerin Büyüsü” adlı koleksiyonuna ev sahipliği yapan galerinin açılış töreni 7 Şubat 2015 tarihinde İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Alman koleksiyoner Prof. Dr. Hans Zilch, Folkart Galeri Danışma Kurulu Başkanı Doğan Hızlan, Danışma Kurulu Üyeleri ile iş ve sanat camiasından seçkin isimlerin katılımı ile gerçekleşti.

Folkart Yapı tarafından Folkart Towers’ta açılan Folkart Galeri, 800 metrekarelik alanıyla Türkiye’nin en büyük sanat galerisi unvanına sahip oldu. Koleksiyoner ve sanatçıların titizlikle üzerinde durduğu aydınlatma, akustik, iklimlendirme gibi detaylar için alanında uzman danışmanlarla çalışılarak uluslararası standartlarda düzenlenen Folkart Sanat Galerisi; başkanlığını gazeteci yazar Doğan Hızlan’ın yaptığı, Hüsamettin Koçan, Habip Aydoğdu, Hanefi Yeter, Kemal Tufan ve Çerkes Karadağ gibi Türkiye’nin önde gelen sanatçılarının yer aldığı bir danışma kurulu tarafından yönetilecek.

2015 yılının Türkiye’deki en büyük sanat etkinliği olacak olan ve küratörlüğünü İbrahim Karaoğlu’nun yaptığı dünyaca ünlü Prof. Dr. Hans Zilch’in “Ellerin Büyüsü” adlı koleksiyonundan oluşan resim ve heykel sergisi 15 Mart 2015 tarihine kadar Folkart Galeri’de tüm sanatseverlerin beğenisine ücretsiz olarak sunulacak. Türkiye’de ilk defa sergilenecek olan koleksiyonda Pablo Picasso, Auguste Rodin, Salvador Dali, Eugène Delacroix, Le Corbusier, Man Ray, Joseph Beuys, Georg Baselitz gibi dünya sanatına yön veren efsane sanatçıların eserlerinin yanı sıra, Türk sanat tarihine adını altın harflerle yazdırmış başta Abidin Dino, Bedri Rahmi Eyüboğlu ve İbrahim Balaban başta olmak üzere birçok ünlü Türk sanatçının eserleri de yer alıyor.

Danışma Kurulu tarafından beş yıllık sanatsal planlaması da tamamlanan “Folkart Galeri”, dünya sanatına yön vermiş sanatçıların eserlerini İzmirlilerle buluşturmakla birlikte, İzmirli sanatseverlerin de daimi bir buluşma noktası olarak ajandalarında yerini alacak.

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Folkart Sanat Galerisi açılış gecesinde yaptığı konuşmada gerek İzmir’de gerekse Türkiye’de sanatın standartlarını yükseltmeyi hedeflediklerini belirterek “Sanat bilincinin gelişmesi ve sanata ilginin yaygınlaşması için İzmir’e uluslararası standartlarda bir sanat galerisi kazandırma fikri üzerine uzun zamandır çalışıyorduk. Ünlü ressam Pablo Picasso’nun “Hayal edebildiğiniz her şey gerçektir” sözünden de yola çıkarak, sanat galerimizi İzmirlilerin hizmetine sunuyoruz; artık İzmir sanatın başkenti olmaya aday, inanıyoruz ki sadece İzmirlilerin değil tüm Türkiye’nin gözü İzmir’de olacak. Dünyaca ünlü Prof. Dr. Hans Zilch’in, “Ellerin Büyüsü” adlı koleksiyonu, İzmir’den sonra yine Folkart sponsorluğunda Ankara ve İstanbul’da da sergilenecek” dedi.

Sergide Reyhan Abacıoğlu, Mustafa Ağatekin, Onay Akbaş, Nadide Akdeniz, Mehmet Alagöz, Cihat Aral, Oktay Anılanmert, Tomur Atagök, Aydın Ayan, Mustafa Ayaz, Habip Aydoğdu, Mehmet Aydoğdu, Elvira Bach, Sylvia Bachlı, İbrahim Balaban, Georg Baselıtz, Joseph Beuys, Karl Oskar Blase, Louise Bourgeoıs, Bubi, Gören Bulut, Michael Buthe, Zahit Büyükişleyen, Antoine Carree, Eduardo Chıllıda, Le Corbusıer, Tony Cragg, Salvador Dalı, Berk Danışman, Eugéne Delacroıx, Selçuk Demirel, Oleg Dergatchov, Abidin Dino, Erkan Doğanay, Felix Droese, Wp Eberhard Eggers, Elisapee Enuarag, Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Devrim Erbil, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Eren Eyüboğlu, Gertrud Plescher – Fahnler, Paul Flora, Ursula Focke, Zafer Gençaydın, Günter Grass, Reine Marie Grattepanche, Ara Güleri, Mehmet Güler, Mehmet Aslan Güven, Jud Hartmann, İngeborg Hollmeyer, Jörg Immendorff, Ergin İnan, Murat İrtem, Ekrem Kadak, Ekrem Kahraman, Zygmunt Januszewskı, Nihat Kahraman, Andrey Kamalov, Çerkes Karadağ, Caner Karakaş, Fevzi Karakoç, Walter Kaune, Elsie Klengenberg, Kirsten Klockner, Ali Kotan, Rainer Krıester, Helge Leıberg, Martin Lersch, Richard Long, David Lynch, Michael Maske, Wittmute Malık, Hayati Misman, Yves Netzhammer, Mustafa Okan, Kalr Oppermann, Fikret Otyam, Filinta Önal, İbrahim Örs, Bünyamin Özgültekin, Pablo Pıcasso, Hasan Pekmezci, Sigmar Polke, Man Ray, Auguste Rodın, Ren Rong, Louis Charles Ruotte, Cengiz Savaş, Michael Schoenholtz, Anja Schrey, Emil Schumacher, Nedret Sekban, Sava Sekulıc, Uğur Seyrek, Lucian – Constantin Smau, Rudolf Sattler, Tunç Tanışık, Eda Tekcan, Süleyman Saim Tekcan, Hans Tıcha, Muzaffer Tiryaki, Ozias Tshuma, Kemal Tufan, Umur Türker, Günther Uecker, Timm Ulrıchs, Utku Varlık, Hanefi Yeter, Serpil Yeter ve Metin Yurdanur’un eserlerinden oluşuyor.

Etiketler: » »
Share
3481 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+5 = ?