logo

Fujitsu, Bankacılık ve Ödeme Sistemlerinde Biyometrik Çözümleri Tanıttı

mh_fujitsu_biyometrik_cozum

Bankacılıkta biyometri trendlerinin ve fırsatlarının ele alındığı “Bankacılık ve Ödeme Sistemlerinde Biyometri Semineri”, 25 Mayıs 2016 tarihinde İTÜ Arı Teknokent’te gerçekleşti. Seminerde, bankacılık ve ödeme sistemlerinde operasyonel verimliliğin artırılması, sahteciliğin önlenmesi için uygulanabilir yüksek güvenlik önlemleri ve siber güvenliğin sağlanması konuları ele alındı.

Bu yıl beşincisi düzenlenen seminere teknoloji firmaları, çözüm sağlayıcıları ve yurt dışından pek çok konuşmacı katıldı. Gold Sponsor olarak seminere katılan Fujitsu, katılımcılara PalmSecure Avuç İçi Kimlik Doğrulama Çözümü aracılığıyla hayata geçirdiği projesi Garanti Bankası Single Sign On (SSO) projesini anlattı.

Fujitsu Türkiye Satış Öncesi Destek Direktörü Emin Çalıklı, Fujitsu’nun biyometri çözümlerinden bahsetti. Garanti Bankası Güvenlik Çözümleri Mimarı Dilara Akdoğan, katılımcılara Fujitsu tarafından Garanti Bankası için geliştirilen biyometrik kimlik doğrulama çözümüne dair tecrübelerini aktardı.

Garanti Bankası için geliştirilen Fujitsu PalmSecure teknolojisinin entegre edildiği Single Sign On projesi, Garanti Bankası’nın 1000’den fazla şubesi ve 18 binden fazla çalışanı tarafından kullanıyor. SSO projesi, Avrupa finans sektöründeki en kapsamlı ve en büyük biyometrik uygulamalardan biri olma niteliği taşıyor. SSO projesinde çalışanlar, her gün bankacılık yazılımlarını kullanmak ya da operasyonel sistemlere giriş yapmak için biyometrik verilerinden faydalanıyorlar. Böylece şifre paylaşımı ortadan kalkarken şifre kaybı gibi durumların da önüne geçiliyor. Bu sayede de operasyonel verimlilk artarken zaman kayıpları önleniyor.

www.fujitsu.com/tr

Etiketler: » » » » »
Share
2306 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+5 = ?