logo

Fujitsu, K5 Bulut Servisi’ni Küresel Olarak Hizmete Sundu

jenerik_bulut_bilisim4

Fujitsu, yeni nesil IaaS ve PaaS bulut hizmeti olan K5 Bulut Servisi’nin küresel olarak hizmete sunduğunu duyurdu. Bu bulut platformu, geleneksel BT altyapısını yeni bulut tabanlı dijital teknolojilerle sorunsuz bir biçimde entegre eden ilk bulut bilişim platformu. Bu platform, uygulama geliştirilmesini hızlandırırken işletme açısından güvenilirlik, performans ve ölçeklendirilebilirliği açık kaynak tabanlı bulut teknolojilerinin maliyet uygunluğuyla bir araya getirmeyi başarıyor.

Fujitsu’nun dijital platformu MetaArc’ın önemli bir parçası olan K5, “Fast IT” olarak adlandırılan yeni bulut tabanlı uygulamaların geliştirilmesine ve kullanılmasına olanak sağlıyor. Diğer yandan K5; var olan geleneksel BT uygulamalarıyla yeni bulut uygulamalarını sorunsuz ve tutarlı bir biçimde entegre edebiliyor.

Bunun bir sonucu olarak Fujitsu, şirketlere BT ortamlarını modernize ederken eski sistemlerin değerini korumasını mümkün kılıyor. Müşteriler, aplikasyon entegrasyonu ve geliştirme gibi alanlarda K5’in güçlü özelliklerinden yararlanırken MetaArc’ın geniş yeteneklerinden yararlanarak tüm popüler bulut platformlarında genişletilmiş otomatik çoklu bulut dağıtımına ve yönetimine olanak tanıyabiliyor.

Fujitsu EMEIA Bölgesi Başkanı Duncan Tait “Fujitsu K5 Bulut Servisi, tüm müşterilerine kurumsal sınıf sistemlerinin sağlamlığı ve platform hizmetlerinin zenginliğiyle açık kaynak ekonomisini birleştirerek, dijital dönüşümü sağlamanıza olanak tanır. Fujitsu, bu yeni dijital etkinleştirme platformu ve hizmetlerinde önemli bir yatırım yaparak eski sistemlerin bulut tabanlı uygulamalarla tam entegrasyonunu sağlıyor” dedi.

MetaArc ve K5, “fast-track” oluşturulmasını ve yeni çözümlerin dağıtımını kolaylaştırıyor

Fujitsu, MetaArc platformunu hizmete sunduğundan bu yana özellikle inovasyon alanında büyük bir yeniliğe de olanak sağlıyor. Burada, mevcut kurumsal BT hizmetlerinin dijitalleşmesi ile birlikte yeni hibrit BT ikliminin hızlı ve efektif entegrasyonu sağlanıyor. Büyük ölçüde hızlandırılmış sürüm döngüleri, kurumlara daha hızlı test olanağı sağlarken pazara yeni hizmetler sunulmasına ya da ortaya çıkan hataların hız kaybetmeden yeniden başlatılmasına imkân sağlıyor. K5; açık kaynak mimarisi ve MetaArc’ın seçilen herhangi bir platformda iş  süreçlerini çalıştırma ve yönetme becerisi sayesinde bu yeni sistemler hem kamusal bulut içinde hem de müşterilerin kendi ortamları içinde sorunsuz çalışıyor.

Etiketler: » » » » »
Share
2248 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+5 = ?