logo

Fujitsu World Tour İleri Teknolojiyi İstanbul’a Getirdi

mh_fujitsu

Fujitsu’nun dünyaca ünlü teknoloji turu Fujitsu World Tour “İnsan Odaklı İnovasyon: Hiper bağlantılı dünyayı deneyimleyin” sloganıyla 17 Eylül 2015 tarihinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. 22 Nisan’da Helsinki’de başlayan ve bugüne kadar 18 farklı ülkeyi gezen Fujitsu World Tour’da yerel, uluslararası uzmanlar panel ve sunumlar, atölye çalışmaları, örnek uygulamalar, yüz yüze görüşmelerle ziyaretçilerle biraraya geldi.

Etkinlik alanında bulunan sergide son teknoloji inovasyonlar arasında kullanıcıların dokundukları görseli duyusal olarak da test etmelerini sağlayan haptic tabletten iris taramalı akıllı telefonlara, biyometrik sistemler ile iş hayatına getirilen kolaylıklara kadar pek çok yeni ürün ve çözüm yer aldı.

Nisan ayında Helsinki’de başlayan Fujitsu World Tour, İstanbul’a kadar 18 kenti dolaştı, 10 binin üzerinde bilişim ve iletişim sektörü uzmanını farklı etkinlikleri takip etmek için biraraya getirdi. Dünyanın en büyük teknoloji turlarından biri olan Fujitsu World Tour, katılımcılara Fujitsu’nun ileri teknoloji ve çözümlerinin işlerin büyümesini nasıl sağladığını ve gelecekteki başarının nasıl şekilleneceğini gösteriyor.

Moderatörlüğünü Geveze’nin yaptığı Fujitsu World Tour 2015’in açılış konuşmasında Fujitsu Türkiye Genel Müdürü Selda Bağdat Bahadır, günümüzde teknolojinin geldiği noktayı rakamlarla özetleyerek “İnsanlar, nesneler, bilgi, süreçler kısaca çevremizdeki neredeyse her şey artık birbirlerine bağlı. Birlikte değer yaratıyor ve geleceği oluşturuyorlar. Hayat büyük bir süratle değişiyor. İş dünyası, ticaret hayatı baş döndürücü bir hızla gelişiyor. Küresel ticaret hacmi 2012 yılında 26 trilyon dolardı. McKinsey Raporu’na göre bu rakam 2025 yılında 85 trilyon doları bulacak. Yani yaklaşık üç buçuk kat artacak. Havayolu kullanan yolcuların sayısı son 40 yılda tam 10 kat arttı. İçinde bulunduğumuz 2015 yılı içinde mobil aboneliklerin sayısı ilk kez dünya nüfusunu aşmış durumda. Böyle bir ortamda hayatımıza yön veren en önemli kavram kuşkusuz hiper bağlantı. 2005 ile 2012 yılları arasında sınır ötesi internet trafiği tam 18 katına çıktı. 2014 yılında tüm dünyada satılan akıllı telefonların sayısı 1,3 milyarı geçti. Bunlara tabletleri, oyun konsollarını ve diğer elektronik cihazları eklediğinizde rakam 10 milyara ulaşıyor. Oysa henüz 2003 yılında internete bağlı tüm cihazların sayısı 1 milyarın oldukça altındaydı. Yapılan pek çok araştırma, 2020 yılında internete bağlı olacak nesnelerin sayısının 50 milyarı aşacağını ortaya koyuyor. Bir başka deyişle sadece beş yıl içinde beş katlık bir büyüme. Üstelik 2020’de internete bağlı nüfusun 6 milyar civarında olduğu düşünülürse kişi başına sekiz cihazdan fazlasından bahsediyoruz…” dedi.

Fujitsu Global, Ürün Grubu Başkan Yardımcısı Ayman Abouseif Biliyoruz ki birçok müşterimiz iş süreçlerini daha verimli hale getirebilecek özel bulut, süper bilgisayarlar ve yazılım başlıkları alanında çözümler arıyor.Biz de bu ihtiyaçlardan yola çıkıyoruz. Bugün ve gelecekte de inovasyonun ve müşteri ihtiyaçlarına yönelik ürünler tasarlamak çıkış noktamız olacak” dedi.

Sektörün önde gelen isimleriyle “dijital dönüşüm” tartışıldı

“Dijital Dönüşüm” başlıklı panelin katılımcıları ise şu isimler oldu; Borsa İstanbul CIO’su Adnan Metin, Vodafone, İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, İstanbul Büyükşehir Belediyesi CIO’su Hakkı Tok, Doğan Online, İş Geliştirme Bölüm Başkanı Mutlu Erturan, Odeabank CIO’su Tayfun Küçük, Doğuş Teknoloji Genel Müdürü Tufan Alatan ve Intel Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Yalım Eriştiren.

Etkinlikte; referans proje sunumları ile sektörün önde gelen kuruluşlarının Fujitsu ürün ve hizmetleriyle iş yaşamlarında nasıl farklılık yarattıkları da aktarıldı.

Fujitsu’nun hayata geçirdiği bu etkinlik aracılığıyla tüm müşterilerinin bilişim teknolojileri kullanarak işlerini nasıl büyütebileceklerini aktarmayı amaçladıklarının altını çizen Fujitsu EMEA Bölgesi CTO’su Dr. Joseph Reger “Günümüz hiper bağlantılı dünyası yaşamımızı ve iş hayatımızı dramatik bir biçimde değiştiriyor. Teknoloji iş yaşamının ve sosyal yaşamın her alanına girmiş durumda ve artık neredeyse her şey dev bir ağın parçası. Bu da çok büyük miktarda veri anlamına geliyor. Fujitsu, insanları bilişim teknolojilerinin yardımıyla bu bilgiyi kullanmak için akıl ve bilgiyle güçlendirmek için çalışıyor” dedi.

Karikatürist Erdil Yaşaroğlu’nun “Mizahi Anlatımı ve Renkli Çizimleri ile Teknolojiyi Yeniden Keşfedin!” başlıklı sunumunun ardından Candan Erçetin konseri ile etkinlik sona erdi.

Fujitsu World Tour’da sergilenen ürün ve çözümler:

– İris taramalı akıllı telefon: Biyometrik kimlik doğrulama teknolojisinde dünyanın en güvenilir kimlik doğrulama sistemi üreticisi olan Fujitsu, iris okuyarak doğrulama yapabilen akıllı telefonunu geliştirdi. Telefon kullanıcısını gözünden tanıyor.

– Fujitsu Lifebook S935: Fujitsu Lifebook ailesinin en yeni üyesi S935’in içinde yer alan sensör sayesinde şifre yazmaya gerek kalmıyor. Kullanıcısını avuç içinden tanıyan bu teknoloji yüksek güvenlik ihtiyacı duyan bankacılık, finans gibi sektörlerde yaygın kullanılıyor.

– Haptic tablet: Fujitsu, kullanıcıları için dokundukları görseli duyusal olarak da tecrübe etmelerini sağlayacak Haptic tablet’i geliştirdi. Ekran görseline bağlı olarak kayganlık ve pürüzleri dokunmatik ekran ile tecrübe edilmesini sağlıyor. Böylelikle timsah görseli timsah derisi hissi yaratıyor.

– STYLISTIC Q704 & V535 su geçirmez tablet: Suya dayanıklı bu teknoloji sayesinde her yerde her zaman her yerde kolayca kullanılabiliyor. Ayrıca Q704’ün 16 saate kadar kullanılabilir bataryası bulunuyor.

– LIFEBOOK T725

FUJITSU Tablet LIFEBOOK T725 şirketlerdeki, finans ve devlet kurumlarındaki profesyonellerin beklentilerini karşılayan, notebook ve tabletin en iyi yönlerini bir araya getiren 2’si 1 arada. 31,8 cm (12,5 inç) yansıma engelleyici IPS ekranı kalem ve dokunmatik ile çeşitli girişleri destekliyor.

LIFEBOOK T725, LIFEBOOK E7 serisi ile port çoğaltıcı ve modüler bölme seçeneklerini paylaşarak paylaşımlı masaüstü ortamlarını destekliyor. TPM, parmak izi sensörü veya SmartCard okuyucu gibi üstün güvenlik özellikleri veri güvenliğini sağlıyor.

Fujitsu ATM Series 100: Dünya’nın en güvenilir biyometrik kimlik doğrulama sistemi olan Fujitsu avuç içi kimlik doğrulama sisteminin entegre edildiği Fujitsu ATM 100 Serisi ile kullanıcılar bankacılık işlemlerini artık daha güvenilir şekilde yürütebiliyor.

– PalmVein Yiyecek – İçecek Otomatı: PalmVein ile çalışan yiyecek içecek otomatı biyometrik kimlik doğrulama sistemlerinin kullanılabileceği noktalara farklı bir örnek oluşturuyor.

– Vespa – HPC Cluster: Küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ) için, ince istemcisi sayesinde16 kullanıcıya kadar 3D CAD sağlayan yeni masa üstü iş istasyonu ve simülasyon kümesi oluşturmak için sorunları ortadan kaldıran bir HPC cihazı.

www.fujitsu.com/tr/

Etiketler: » » »
Share
2709 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+8 = ?