logo

G20 Genç Girişimciler İttifakı Zirvesi’nde Yerli ve Yabancı Girişimciler Buluştu

mh_g20

TÜGİAD tarafından düzenlenen, Türkiye Girişimcilik Vakfı ev sahipliğinde gerçekleşen G20 Genç Girişimciler İttifakı Zirvesi kapsamında yerli ve yabancı girişimciler, yatırımcılar, girişimcilik ekosisteminin önemli isimleri bir araya geldi.

Türkiye Girişimcilik Vakfı Başkanı Sina Afra’nın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe Kanada’nın en önemli hızlandırıcılarından Futurpreneur Kanada’nın bu zirve için seçtiği 22 delegenin yanı sıra Türkiye girişimcilik ekosisteminin önemli isimleri de katıldı.

Kanada, Fransa, Almanya, İngiltere, Avustralya ve ABD’den gelen delegeler arasında, Heddoko, Mango Software Inc., LORI.biz, 505-Junk, Merchlar, ShareShed, Atlantic Trade Bridge, The Wallrus & Orangerine, Consultica, New Avenue Capital ve daha pek çok firmanın temsilcileri yer aldı.

Türkiye Girişimcilik Vakfı Başkanı Sina Afra “Hem G20 delegelerini hem de Türkiye girişimcilik ekosisteminin önemli isimlerini ağırladığımız bu networking etkinliği, genç girişimcileri Türkiye ve dünyadan yatırımcılarla buluştururken, fikir alışverişi için de etkili bir zemin oluşturdu. Türkiye’deki girişimcilik ekosistemini merak eden delegeler için de farklı bir bakış açısı sunan etkinliğimiz, gençlerin girişimcilik kültürünü daha yakından tanımaları, genç girişimcilerin dünya ekonomisindeki öneminin farkındalığının artırılması ve iletişim ağlarının genişletilmesi açısından oldukça faydalı oldu” dedi.

Geçtiğimiz yıl Avustralya’nın Sidney şehrinde gerçekleştirilen etkinlik, sınırlar ötesi bilgi ve deneyim paylaşımını sağlamayı ve G20 üye ülkeleri ve liderlerinin genç girişimciliği konusundaki algılarını geliştirmeyi amaçlıyor. Etkinliğin Türkiye ayağını yürüten TÜGİAD ise, G20 YEA Zirvelerinin sonunda tüm G20 Genç Girişimciler İttifakı üyesi ülkelerin imzalarıyla hazırlanan deklarasyona içerik katkısı yaparak Türkiye’nin girişimciliğe verdiği önemi ve bu konudaki önerileri diğer ülke temsilcileriyle paylaşıyor.

www.girisimcilikvakfi.org

Etiketler: » » »
Share
2034 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+5 = ?