logo

Galeri İdil’de Ramuş İpek’in “Çıplak Gerçeklik” Sergisi

mh_sergi_ramus_ipek

Türkiye’de 30. sanat yılını dolduran ressam Ramuş İpek, son iki yıldır büyük bir titizlikle hazırlandığı “Çıplak Gerçeklik”  isimli son kişisel sergisini 11 Aralık 2014 – 10 Ocak 2015 tarihleri arasında Galeri İdil’de gerçekleştiriyor. Sergide sanatçının son yaptığı ekspresyonist (dışavurumcu) tarzdaki eserleri de yer alıyor.

Son sergisini 2008 yılında açan ve o dönemden beri yeni eserleri merakla beklenen sanatçı, son iki yıldır hazırlandığı “Çığlak Gerçeklik” adlı sergisinde kendine has renk anlayışıyla doğanın coşkusunu tuvallerine yansıtıyor.

2008 yılından beri kişisel sergi açmayan ve gelen talepleri geri çeviren Ramuş İpek, bu dönemi “Ağırlıklı olarak pozitif temalı eserler hayata geçiren bir sanatçı olarak geçirdiğim sağlık sorunlarının yarattığı sıkıntıların tablolarıma yansımasını istemedim” diyerek açıklıyor. Resime yeni başlamışçasına ilk günkü heyecanıyla çok değerli eserler üreten sanatçının tablolarını izlerken seyirci, eserlerle bir bütünleşme içerisine giriyor. İnsanın ruhunda iz bırakan derin bir birikimin ürünü olan eserler gerçekçi yaklaşımlarıyla da izleyiciyi kendisine çekmeyi başarıyor.

Sanatseverlerin notalara dükülmüşçesine şiirsel eserler izleyecekleri bu sergi, Türk resim sanatı tarihinde unutulmazlar arasında yer almaya aday. Resim sanatında üslup arayışı devam ederken, Ramuş İpek daha sanat serüvenin başlarında kendi üslubunu yaratmış ve hiç anlam arayışına girmemiştir. Kendine has renk anlaışı ve tarzıyla figüratif resmin önemli bir temsilcisi olan 74 yaşındaki sanatçı, gerek kompozisyon gerek perspektif ve ışık-gölge mükemelliyeti ile pentur resmin bizdeki anlamıyla bire bir örtüşen eserler üretmektedir. İpek’in tuvalindeki boş satıhda kullandığı grinin bile birçok tonları ve fırça vuruşları resmin genelinde ve arka planda ayrı bir devinim yaratıp resme hareketlilik getirmektedir. Tema olarak özellikle çiçekçi kadınlar ve tarihi mekanları seçen İpek, bu tarzda biribirinden çok değerli belgesel niteliğinde pastoral eserler üretmiştir.

Adres: Valikonağı Cad. No:45-47   Nişantaşı – İstanbul

www.galeriidil.com.tr

Etiketler: » »
Share
3143 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+1 = ?