logo

Garanti Bankası’dan “Tek Noktada Hizmet” Modeli

Soldan sağa: Garanti Bankası KOBİ Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cemal Onaran, Garanti Bankası Teknoloji ve Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hüsnü Erel, Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Didem Dinçer Başer, Garanti Bankası Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Akten

Garanti Bankası, ürün ve servislerindeki dijitalleşme sürecini şubelerdeki değişimle bütünleştirerek yeni hizmet modelini hayata geçirdi. Garanti’nin Türk bankacılık sektöründe de yeni bir dönemi ifade eden yeni hizmet modeli kapsamında tüm Garanti şubeleri, “dijitalleşme” ekseninde müşterilerin her türlü hizmeti tek bir noktadan, en hızlı ve kolay şekilde alacağı yenilikçi bir yapıya bürünüyor.

Garanti’nin yeni hizmet modelini tanıtmak amacıyla düzenlenen basın buluşmasında konuşan Genel Müdür Fuat Erbil “Garanti’yi Garanti yapan değerlerin başında, her zaman yeniliklere imza atması, tasarlayıp geliştirdiği ürün ve hizmetlerle sektöre öncülük etmesi, konusunda uzman çalışanları ve tüm kanallarda koşulsuz müşteri memnuniyeti anlayışı geliyor. Günümüz şartlarında sürdürülebilir olmanın önemli bir koşulu değişim ve dönüşüm. Biz daima geleceği hayal edip tasarlayan, daha önce sunulmamışı sunmaya çalışan, tüm çalışanlarıyla bunun için emek sarf eden bir kurumuz. Bu anlayışla şimdi de, bankacılıkta yeni bir dönem başlatacağına inandığımız, yeni hizmet modelimizi hayata geçiriyoruz. ‘Bu yeni modelle, iş süreçlerimizle birlikte şubelerimiz de geleceğe dönüşüyor” dedi. Yeni hizmet modeliyle neler hedeflediklerine değinen Fuat Erbil “Yeni hizmet modeli ile ulaşmak istediğimiz sonuçları şöyle özetleyebilirim. Bu modelde “tek noktada hizmet” yaklaşımıyla donanımlı, birçok alanda hizmet verebilen çalışanlarımızla, müşterimize verdiğimiz hizmetin kalitesini ve hızını artırıyoruz. Bunlarla beraber, mobiliteyi artırıyoruz; sadece şubede değil her yerde hizmet verebiliyoruz. Ayrıca, tüm iş süreçlerimizi ve operasyonumuzu sadeleştiriyoruz, dijitalleştiriyoruz. Temel stratejimizin önemli bir bileşeni olan çalışanlarımız da, sahip olduğu yetkinlikler ve artan donanımlarıyla projenin önemli bir parçası ve tamamlayıcısı. Garanti olarak bizi çok heyecanlandıran yeni hizmet modelimizin tüm müşterilerimiz, Garantililer ve sektörümüz için değer yaratmasını diliyorum” dedi.

Garanti Bankası’nın Teknoloji ve Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hüsnü Erel “Yeni hizmet modeli Garanti Bankası için çok büyük bir değişimi ifade ediyor. Hizmet yapımızdan iş yapış şeklimize, şubemizin tasarımına kadar her alanda yeni teknolojileri entegre ederek yaptığımız yeniliklerle Garanti şubelerini geleceğe taşımayı hedefliyoruz. Proje kapsamında halihazırda 65 şubemizin dönüşümünü tamamlayarak müşterilerimize yepyeni bir bankacılık deneyimi yaşatmaya başladık. Tüm şubelerimizin hızlı bir şekilde yeni konseptimizle hizmet vermesini hedefliyoruz” dedi. Yeni hizmet modeliyle ilgili detayları aktaran Erel “Yeni hizmet modeliyle birlikte, ‘müşteri neredeyse orada hizmet’ prensibiyle müşterimize gerek şubede, gerek dijital kanallarda veya proaktif olarak gerçekleştireceğimiz ziyaretlerle, tek noktadan hızlı ve kaliteli bir şekilde hizmet vereceğiz. 5,6 milyon kullanıcın aktif olarak kullandığı dijital kanallarımızı artık şubelerimizdeki müşterilerimize de daha iyi anlatmak, kolaylıklarını göstermek için dijital yönlendirme sorumlularımız bulunuyor. Ayrıca, çalışanlarımızın müşterilerimize her yerde hizmet verebilmeleri için tablet bankacılığında önemli geliştirmeler yaptık. Bu sayede müşterilerimiz artık işlemlerinin sonunda sayfalarca doküman imzalamak yerine, şubede bulunan tabletler üzerinden veya kendi cep telefonlarından internet bankacılığı ortamına giriş yaparak onay sürecini hızlı ve kolayca tamamlayabilecek. Proje kapsamında şubelerimizde banko düzeni kalkarken, her müşterimizin tek noktadan oturarak hizmet alacağı bir yapı oluşturduk. Dijitalleşmenin getirdiği hız ve kolaylıkların şubelerimizde de en üst seviyede yaşanacağı yeni hizmet modelinin hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Etiketler: » »
Share
5664 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+9 = ?