logo

Gelibolu Oyunları Meşaleleri Yola Çıktı

mh_gelibolu_oyunlari

Çanakkale Savaşı’na katılan Türkiye, Birleşik Krallık, Fransa, Almanya, Yeni Zelanda, Avustralya ve Hindistan’dan üniversiteli sporcuların katılacağı Gelibolu Oyunları için büyük heyecan başladı.

“100 Yıl Önce Atalarının Can Verdiği Topraklarda, Onlar Barış İçin Oynuyor” sloganıyla T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenecek olan Gelibolu Oyunları’nın 25 Nisan’da Çanakkale’de birleştirilecek olan meşaleleri 18 Mart Çanakkale Deniz Savaşları zaferinin 100. yılında Kanberra, Wellington ve Ankara’dan yola çıktı.

Avustralya’nın başkenti Kanberra’da yer alan Avustralya Savaş Anıtı önünden yola çıkan meşaleyi 19 yaşındaki birçok altın madalya sahibi üniversiteli milli atlet Madeleine Brady taşıma onuruna sahip oldu. Meşalenin çıkış törenine Gelibolu Oyunları Organizasyonu Eş Başkanı Ömer Mutlugün ve Avustralya Üniversite Sporları CEO’su Donald Knapp’de katıldı.

Yeni Zelanda’yı temsil eden meşale başkent Wellington’da bulunan Atatürk Anıtı önünden Yeni Zelandalı üniversiteli açık deniz yüzücüsü Liam John Albery’nin ellerinde yola çıktı. Törende Gelibolu Oyunları Organizasyonu temsilcisi Deniz Keselik de bulundu. Ülkesinde pek çok kez dereceye girmiş 18 yaşındaki Albery, Gelibolu Oyunları’nda da yüzme dalında ülkesini temsil edecek.

Türkiye’yi temsil eden meşale ise Ankara Polatlı Sakarya Şehitliği Anıtı’ndan üniversiteli milli atletimiz Barış Telli tarafından taşındı. Meşale törenine T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Faaliyetleri Daire Başkanlığı Şube Müdürü Mustafa Elduran, Gelibolu Oyunları Organizasyonu Eş Başkanı Faruk Boyacıoğlu, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Genel Sekreteri Erdoğan Çelebi de katıldı.

Gelibolu Oyunları’nın 25 Nisan’daki açılış töreninde ev sahibi Türkiye ile birlikte katılımcı ülkeler Birleşik Krallık, Almanya, Fransa, Avustralya, Yeni Zelanda ve Hindistan yer alacak ve 4 gün sürecek büyük spor heyecanı başlayacak.

3’e 3 basketbol, triatlon, kros, yüzme, yelken, tenis, plaj voleybolu, bisiklet ve ragbi branşlarında sporcuların yarışacağı Gelibolu Oyunları farklı bir heyecana sahne olacak. Binlerce Avustralyalı ve Yeni Zelandalı’nın Gelibolu’ya akın ettiği 25 Nisan’daki Anzak Günü’yle birlikte start alacak oyunlarda 490 üniversiteli sporcu boy gösterecek. Gelibolu Oyunları’nın 29 Nisan’daki kapanış töreni ise İstanbul’da yapılacak. Oyunlar 2015’in ardından 2 yıllık aralarla düzenlenerek geleneksel hale getirilecek.

www.gallipoligames.com

Etiketler: » » » » » » » » » » » »
Share
2377 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+2 = ?