logo

“Genç Liderler Zirvesi”nde Görme Engellilerin Hayatını Kolaylaştıracak Proje

mh_yga_zirve

Sosyal bilinçli liderler keşfetmek ve yetiştirmek vizyonuyla kurulmuş olan YGA’nın lise öğrencilerine özel programının ilk basamağı olan “Genç Liderler Zirvesi”nin ikincisi bu yıl 17 Ocak 2015 Cumartesi günü İstanbul Özyeğin Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. 800 farklı okuldan 10 binin üzerinde lise öğrencisinin başvurduğu zirveye katılmaya hak kazanan 400 genç lider adayı, birlikte bir “ilk” yaratmak için yenilikçi ve yaratıcı fikirler ürettiler. 12 saat süren zirvede görme engellilerin hayatını kolaylaştırmak amacıyla birlikte proje ürettiler.

“Genç Liderler Zirvesi”nde lise öğrencileri, dünyanın en büyük mobil teknoloji organizasyonlarından biri olan GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde Global Mobil Ödülleri’nde “Toplumsal ve Ekonomik Gelişme” kategorisi “En iyi Mobil Ürün-Uygulama” başlığında, 2014 yılı dünya birincisi olan “Turkcell Hayal Ortağım” uygulaması üzerinde çalıştılar. Lise öğrencilerinin 12 saat boyunca onar kişilik gruplar halinde çalışarak ürettikleri fikirlerden en inovatif ve uygulanabilir üç fikir, YGA Danışma Kurulu tarafından, 2015 yılında hayata geçirilmek üzere seçildi.

Şehir içi ulaşım, alışveriş ve sesli betimleme konularında geliştirilen fikirlerin seçilmeye layık görüldüğü “Genç Liderler Zirvesi”nde lise öğrencileri, yeni bir fikir üretmenin heyecanını yaşamanın yanı sıra, günümüzün başarılı liderlerinin kariyer yolculuklarından da beslenme imkanı buldular. 2015 Genç Liderler Zirvesi’nde konuşmacı olan isimler arasında İngiltere Google EMEA Bölgesi Pazarlama Direktörü Yonca Dervişoğlu, TeknoSA Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Terzioğlu, YGA kurucusu Sinan Yaman ve YGA Girişimleri Başkan Yardımcısı Salih Zeki Çimen gibi değerli isimler yer aldı.

Etiketler: » »
Share
2580 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+3 = ?