logo

Güral Premier Hotel Belek Yenilenerek Hizmete Açıldı

mh_gural_premier_hotel_belek

Açıldığı günden itibaren Belek’in gözde otellerinden biri olan Güral Premier Hotel Belek’te iki yıl süren baştan aşağı yenilenme ve değişim projesi tamamlandı. 120 dönüm arazide 570 odasıyla hayata geçen ve Güral Premier Hotels & Resorts markası altında hizmet veren “Güral Premier Hotel Belek”, misafirlerine birinci sınıf bir tatil deneyimi sunmak üzere yatırımlarını aralıksız sürdürüyor.

150 milyon lira yatırımla yeniden inşa edilen tesisin tanıtımı dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Güral Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harika Güral, doğayla iç içe, ağaç boyunu geçmeyen 2 ve 3 katlı Osmanlı-Selçuklu mimarisinin özelliklerini taşıyan konaklarda, yeşillikler içinde, denize sıfır konumuyla hizmet veren Güral Premier Belek’i anlattı.

Çocuklu ailelere özel tasarım

Baştan aşağı yenilenen Güral Premier Hotel Belek’in 80 adet özel havuz alanları bulunan suit odalarına dikkat çeken Harika Güral, sevilen ve tercih edilen bir  aile oteli olduklarına vurgu yaptı. Güral “Biz konforlu, donanımlı ve her detayın düşünüldüğü bir tatil isteyenlerin ilk tercih ettiği tesislerden birisiyiz. Özellikle çocuklu ailelerin ilk tercihiyiz diyebiliriz. Çünkü biz genç misafirlerimiz için özel bir dünya yarattık ki mutlu olsunlar, ebeveynleri de rahat etsinler. Göl evi odaları özellikle çocuklu misafirlerimizin gözdesi. Aileler iki katlı Göl Evleri’nde kendine ait havuzuna girerken, çocuklar içeride uyuyabiliyor.  Happyland alanı ise küçük misafirlerimiz için özel olarak tasarlandı. Özel oyun alanları, çocukların boyuna uygun restoran alanı, bakım ve emzirme odaları,  uyku odaları, teenager kulübü, bebek plajı ve kum havuzunu bünyesinde bulunduran otelimizde aileler çocuklarını profesyonel çocuk eğitmenlerine emanet edebiliyor. 09.00’dan 23.00’e dek çocuk bakım hizmeti sunuyoruz” dedi. Aqua Park’ın otelin en çok talep gören bölümlerinden birisi olduğunu belirten Güral “Ana restoranımızla eş zamanlı olarak yemek servisi sağladığımız Aquapark’ta, dev bir alana yayılmış olan su oyunları parkımızda hem büyükleri hem de çocukları ayrı ayrı düşündük. Herkese göre farklı aktivite havuzlarımız var, bebekler içinde kum havuzu oluşturduk” dedi. Güral, ayrıca beach bar’ların bulunduğu sahilde konumlanan açılıp kapanabilen çatısı ile Party Lounge alanının ve 50’den fazla makinası ile GameLand’ın büyük beğeni aldığına dikkat çekti. Bölge de eşi benzeri olmadığına değinen Güral “Her yaş grubunu bu otelde memnun edebiliriz” dedi.

Ekolojik beslenme öncelikli

570 oda ve bin 200 yatak kapasitesi ile hizmet veren Güral Premier Hotel Belek’in Türk ve dünya mutfaklarının sunulduğu restoranlarının da oldukça iddialı olduğunu söyleyen Harika Güral, 24 saat kesintisiz hizmet veren yemek alanlarımız ve tamamen kendimizin yetiştirdiği ekolojik tarım ürünleri ile hizmet sunan restoranlarımız ile tatilde sağlıklı beslenmek isteyenlerin de tercihi oluyor dedi.

Ruslar Himalaya tuzunu tercih ediyor

Dünyanın en prestijli Spa ödülü “World Luxury Spa Awards”ı dört senedir kimseye bırakmayan, 2015’te hem Türkiye’de hem Avrupa’da “En Lüks Spa” seçilen “Quu Spa”, uzman terapistleri ve yüzde 100 organik ürünleriyle Güral Premier Belek’te de hizmet veriyor.

3 bin metrekare alana kurulmuş olan Quu Spa’da 23 ultra lüks oda, Thai masajı odası, Hint masajı odası, içinde özel hamamı bulunan VIP suit, hamam, saunanın yanı sıra anti-aging hizmeti de veriliyor. Rus turistler özellikle nefes açıcı tuz odası olarak anılan Himalaya Room’a büyük ilgi gösteriyor.

Oda konforunu aratmayan Pavilyonlar

Gelen misafirlerin konforu ve rahatlığı için her detayı düşünmeye özen gösterdiklerini belirten Güral “Denize sıfır olan otelimizin plajında 17 adet lüks pavilyon bulunmaktadır. İki adette içinde mutfağı, banyosu, sinema sistemi, barı olan, güneşlenme terası bulunan ultra lüks pavilyonumuz var” dedi.

1.400 kişiyi istihdam ediyor

Personel lojmanlarına da değinen Harika Güral, iki kişilik odalarda kalan personelin misafirlerle aynı şartlarda barındığına dikkat çekerek “Lojmanlarımız 4 yıldızlı otel konforunda. Kütüphane, çamaşırhane, yüzme havuzu, kafesi ile çalışanlarımızın huzuru için her detayı düşündük. Çalışan memnuniyeti bizim için çok önemli. Turizm sektöründe çalışanların yıl ortalaması düşüktür. Bir yıl gördüğünüz garsonu bir sonraki yıl bulamazsınız. Bizim otellerimizde 10-15 yıl bir ortalamamız vardır. Bu sektörde rastlayacağınız birşey değil. Şuan da her iki otelimizde toplam bin 400 kişiyi istihdam ediyoruz” dedi.

2015 yılı 120 milyon liralık ciro hedefi

Yatırım ve hedeflere ilişkin bilgi veren Harika Güral, geçen yıl 110 milyon TL olan turizm grubu cirosunun bu yıl sonunda 120 milyon TL olmasını beklediklerini söyledi. Şu an yüzde 60 doluluğa ulaştıklarını anlatan Güral, yeni yatırımların gündemde olduğunu belirtti. Güral “Özellikle İstanbul İkitelli bölgesinde ve Anadolu yakasında arsalarımız var. Arzumuz Güral kalitesini İstanbul’a taşımak fakat yatırım yapmak için Atatürk Havalimanı’nın taşınma konusunun netleşmesini bekliyoruz” dedi.

Hedefte Çinli turistler var

Turizmde ülkemizin en yakın rakiplerinin Akdeniz çanağı içinde yer alan ülkelerden Yunanistan ve Mısır’ın kriz içinde olduğunu hatırlatan Harika Güral, Avrupa’da Türkiye’deki kadar güzel ve yoğun hizmet veren oteller olmadığı halde doluluk oranlarının ve geceleme sayısının yüksek olduğuna dikkat çekti. Türkiye’deki sorunun tesislerin çok iyi hizmet vermesine rağmen istenen sayılara ulaşamamak olduğunu belirten Güral, otel dışında insanların yapacak bir şeyi olmadığını, otel dışına çıktığında gündelik hayatın bir parçası olamadıklarını, oteller dışında onları tatmin edecek restoran, kafe, alışveriş merkezi olmadığı için turistin otelden ayrılmadığını, bu sebeple her şey dahil sisteminin sürdüğünü ifade etti. Güral “Türkiye en çok turist alan 6. ülke iken, gelir sıralamasında ilk 10’a giremiyor. Türkiye olarak deniz kum güneş turizmi dışında 12 aya yayılacak alternatif turizm senaryoları üzerinde çalışarak turizmi ülkemizin geneline yaymalıyız. Kıyı turizmi yapan otellerin en büyük sorunu 6-8 ay arası hizmet verebilmek. Avrupa ve Rusya bizim ana pazarlarımızdan, ne olursa olsun vazgeçemeyiz fakat misafir portföyümüzü çeşitlendirmeliyiz. Gelecek yıllarda Çinli turistleri ülkemizde ağırlamak isteriz. Güral Premier olarak  şu anda misafir dağılımımız yüzde 35 Rus, yüzde 25 Türk, yüzde 18 Kazak, yüzde 8 Alman şeklinde. Genel turizm rakamlarına baktığımızda yılın yüzde 15-20 oranında bir düşüşle kapanacağını tahmin ediyoruz. Güral Premier Otelleri olarak bizdeki düşüşün ise yüzde 10 civarı olacağını düşünüyoruz. Güral olarak iç pazardaki talepte geçen yıllara göre yüzde 50 talep artısı aldık” dedi.

Etiketler: » »
Share
1997 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+10 = ?