logo

Hacı Abdullah Osmanlı Saray Mutfağını Zorlu Center’a Taşıdı

mh_haci_abdullah

Tarihi 1888’e dayanan Hacı Abdullah Lokantası, Beyoğlu’ndaki tarihi mekanından sonra ilk şubesini Zorlu Center’da açtı. Osmanlı Saray mutfağını başarıyla temsil eden Hacı Abdullah, geleneksel Türk ve Osmanlı yemeklerinin yanı sıra, Anadolu’nun yöresel lezzetlerini de misafirleriyle buluşturacak. Hacı Abdullah’ta her gün farklı çorbalarıyla, günlük olarak hazırlanmış zeytinyağlı çeşitleriyle, ana yemek, tatlı ve Osmanlı Şerbeti ile Ramazan ayı boyunca leziz bir menü sizleri bekliyor.

30 güne özel 30 farklı Ramazan Çorbası…

Ramazan Ayı boyunca her güne özel farklı bir çorbayı tadacağınız zengin menüde hurma, siyah zeytin, yeşil zeytin, beyaz peynir, kaşar peyniri, pastırma, bal, kaymak, tereyağı, domates, salatalık, ev yapımı reçel çeşitlerinin olduğu başlangıcı, mevsim salatası; ardından çorba, günün zeytinyağlısı, fıstıklı içli köfte ve o güne özel hazırlanmış börek izliyor. Ana yemekte iç pilav ile servis edilen fırınlanmış kuzu tandır, kaşarlı ya da fıstıklı ızgara köfte ve her güne ayrı elbasan tava, ali nazik, kilis tava, islim kebabı, dolma gibi iki farklı aşçıbaşının spesiyalleri var. İftar, Ramazan’ın vazgeçilmez tatlısı güllaç ve fıstıklı tel kadayıf, meyveli muhallebi, ekmek kadayıfı ve helva gibi yine o güne özel tatlı çeşitleri ile geleneksel tatlıların ardından Hacı Abdullah’ın bilinen lezzetlerinden Osmanlı Şerbeti ile son buluyor.

Osmanlıdan günümüze ulaşan lezzet, gelenek

Osmanlı’da sofraların baş tacı olan şerbet geleneğinin modern hayatla birlikte unutulmaya başlandığı günümüzde Ramazan ayı boyunca Hacı Abdullah’ta Ramazan Şerbet’i geleneği de fesli, sırtında bakır güğüm olan Şerbetçi tarafından geleneksel bir biçimde tüm misafirlere ikram edilecek.

Etiketler: » »
Share
4763 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+1 = ?