logo

Hacıbey Döner Lokantası’nda Geleneksel Tatlılar

mh_hacibey_doner_lokantasi

Hacıbey Döner Lokantası, leziz dönerlerinin üzerine sunduğu ideal şeker oranına sahip tatlılarında yağ kullanmıyor ve masadan hafif kalkmayı sağlıyor. Beş çeşit tatlısı bulunan Hacıbey Döner Lokantası, tatlı sunumlarında kaymak, tahin ve ceviz sosu kullanıyor.

Hacıbey Döner Lokantası’na ait özel reçeteli Acem Tatlısı, kullanılan irmik ve hafif şerbeti ile Ortadaoğu tatlı kültürünü çağrıştırıyor. Marmara ve Trakya Bölgesi’nde sık rastlanan Peynir Tatlısı, yöresel tatları sevenler için taze günlük peynir kullanılarak yapılıyor. Hacıbey Döner Lokantası’na özel olan şekli ve tadı ile Peynir Tatlısı’nda sakızlı şerbet kullanılıyor. Hatay asıllı olan Çıtır Kabak Tatlısı’nda ise balkabağı 7-8 saat gibi uzun süre kireç kaymağında bekletilerek sertleştiriliyor.

Hacıbey Döner Lokantası, unutulmaya yüz tutmuş tatlılardan olan Zerde’yi sevenleri ile buluştuyor. Osmanlı’dan günümüze kadar ulaşmış Zerde, şölen tatlısı olarak da biliniyor. Hacıbey Döner Lokantası’nın mönüsünde yer alan son tatlı Sütlaç ise günlük sütten yapılıyor. Hafifçe fırınlanan Sütlaç, üzerinde küçük parçacıklı portakal kabuğu şekerlemeleri ile servis ediliyor.

İstanbul Dönerciliği konsepti ile Ataşehir’de hizmet vermeye başlayan Hacıbey Döner Lokantası, tatlılarını uzun bir AR-GE sürecinden geçirerek kendine has reçeteler ile oluşturuyor.

www.hacibeydonerlokantasi.com

Etiketler: » » » » »
Share
5977 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+9 = ?