logo

Halkbank ve FKA’dan 100 Milyon Euro’luk Kaynak

mh_halkbank_fka

Bugüne kadar Fransız Kalkınma Ajansı (FKA)’ndan 3 farklı kredi anlaşması ile toplam 230 milyon Euro kaynak sağlayan Halkbank, FKA ile 100 milyon Euro’luk yeni bir anlaşma yaptı. FKA tarafından düzenlenen “Doğal Kaynakların Sürdürülebilir Kullanımı ve Enerjinin Finansmanı” konulu etkinliğin açılışının ardından düzenlenen törende Halkbank ve FKA, Çevre ve OSB Kredisi için imza attı.

İstanbul’daki Fransız Sarayı’nda düzenlenen törende konuşan FKA Ülke Direktörü Bertrand WILLOCQUET, Halkbank ile olan ortaklığın önemine ve başarısına değinerek “Halkbank şu an itibarıyla FKA’nın bankalar arasında en önemli müşterisi konumundadır. Halkbank’ın son on yılda sürdürülebilir kalkınma ile ilgili konularda kaydetmiş olduğu ilerlemeden ve FKA ile sürdürülebilir yenilikçi projeleri düzenli olarak destekleyen stratejisinden mutluluk duyuyoruz” dedi.

Türkiye’nin en köklü bankalarından biri olmanın ekonomiye, topluma ve en önemlisi çevreye karşı bazı sorumlulukları beraberinde getirdiğine vurgu yapan Halkbank Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla “Fransız Kalkınma Ajansı ile imzaladığımız yeni kredi anlaşmasıyla elde ettiğimiz finansal kaynağı, OSB’lerde yeni yatırımları teşvik etmek ve her segmentte firmanın çevre yatırımlarını desteklemek için kullanacağız. Halkbank olarak, Türkiye’deki artan üretim faaliyetlerini göz önünde bulundurarak çevresel ve sosyal duyarlılıkla yapılan sürdürülebilirlik çalışmalarını gündemimizin merkezinde tutuyoruz ve bu konuya destek vermek adına önemli adımlar atıyoruz. Halkbank’ın uluslararası güvenilirliğinin bir göstergesi olarak sağladığımız bu kredi sayesinde desteğimizi daha da artıracağız” dedi. Ekonomik, sosyal ve çevresel faktörler açısından sürdürülebilirlik konusunda ülkemizin hedeflerini destekleyecek adımlar attıklarını belirten Atilla “Halkbank olarak ülkemize, müşterilerimize ve çalışanlarımıza karşı sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Bu yöndeki tüm çalışmalarımızı ölçülebilir ve tüm dünya tarafından izlenebilir kılmak üzere ilk Sürdürülebilirlik Raporu’muzu kamuoyunun dikkatine sunduk. Yine sürdürülebilirlik konusundaki hassasiyetimizle de örnek kurum olarak öne çıkmak üzere de Sürdürülebilirlik Komitesi oluşturduk.  Bu süreçte ülkemizde ve dünyada bu alandaki uygulamaları, yapılan başarılı çalışmaları yakından izlemeye devam ederek; sürdürülebilirliğin bankamızın tüm kademelerinde içselleştirilmesi ve tüm iş modellerine entegre edilmesi için de yoğun bir çaba gösteriyoruz” dedi.

Halkbank ile FKA arasında imzalanan protokol kapsamında temin edilen 100 milyon Euro’luk kredinin yarısı, KOBİ, Ticari ve Kurumsal segmentte her firmanın Türkiye’nin herhangi bir yerinde yapacağı çevresel nitelikli yatırımları finanse etmek üzere kullanılacak. Çevre Yatırımları kredisinde atık su arıtma tesisleri, katı atık bertarafı, ön arıtma tesisleri, çamur kurutma yatırımları, hava temizleme yatırımları enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı gibi pek çok konuda işletmelere finansman sağlanacak. Kredinin 50 milyon Euro’luk kısmı ise OSB Yönetimleri, OSB’de faaliyet gösteren tüm firmalar veya faaliyetlerini OSB yararına gerçekleştiren firmaların (Yap-İşlet-Devret projeleri vb.) yatırımlarına tahsis edilecek.

www.halkbankkobi.com.tr

Etiketler: » » »
Share
2504 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+3 = ?