logo

“Hayata Dair” Fotoğraf Sergisi Fotoğrafseverlerle Buluşuyor

mh_sergi_hayattan_kareler

İlk kez düzenlendiği 2007 yılından bu yana 9 bini aşkın kadının 40 bini aşkın fotoğrafla katıldığı “Kadın Gözüyle Hayattan Kareler Fotoğraf Yarışması” Türkiye’nin en çok ilgi gören fotoğraf yarışmalarından biri haline geldi.

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun öncülüğünde başvuruların bu yıl ilk defa dijital ortama taşındığı, 1.418 yarışmacının 4.945 fotoğrafla katıldığı “Kadın Gözüyle Hayattan Kareler”, Türk kadınının sosyal, kültürel ve toplumsal gelişimine katkıda bulunmayı hedeflerken, kadınlara kendilerini ve hayata bakışlarını özgürce ifade edebilecekleri bir platform sunuyor. Yarışmada bu sene Hilal Keskin birinci, Canan Çiçek ikinci, Emel Güley ise üçüncü oldu. Ceyda Gümüştekin, Nurcan Sala ve Zeynep Seda Çakır da mansiyon ödülü aldı. Dereceye girenlere 6 Mayıs 2015 tarihinde Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen bir kokteyl ile ödülleri verildi.

Serginin açılış konuşmasını yapan Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü M. Uğur Erkan, “Kadın Gözüyle Hayattan Kareler Fotoğraf Yarışması”nın kadın fotoğrafçıların ilgisi sayesinde dokuz sene içinde büyük yol kat ettiğini söyledi. Bireysel emeklilik sisteminin öncü şirketlerinden biri olarak hem ürün geliştirirken hem de sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirirken daima kadınlara öncelik verdiklerini belirten Erkan “Faaliyetlerimizde kadınları harekete geçirecek, onların hayata katılmalarına, kendilerini ifade etmelerine fırsat tanıyacak ortamlar yaratmaya özen gösteriyoruz. Bu çerçevede ‘Kadın Gözüyle Hayattan Kareler’ Fotoğraf Yarışması 9 yıldır her geçen yıl artan bir katılımla ve başarıyla yoluna devam ediyor. Kadınlarımızın hayata ve dünyaya bakışlarını fotoğraf kareleri aracılığıyla yansıtacakları bir platform yaratmak amacıyla başladığımız projede bugün çok önemli bir yere geldik. 2007 yılından bugüne kadar 9 bini aşkın kadın 40 bini aşkın fotoğrafla yarışmamıza katıldı. Her yıl daha fazla kadına ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu sene de yarışmamıza 1.418 yarışmacı 4.945 fotoğrafla katıldı” dedi.

Yarışmada dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan 44 eser 6 Mayıs – 7 Haziran 2015 tarihleri arasında Tepe Nautilus AVM’de fotoğrafseverlerle buluşuyor.

Anadolu Hayat Emeklilik tarafından Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) danışmanlığında “Hayata Dair” temasıyla düzenlenen yarışmanın bu yılki Seçici Kurulu’nda Fotoğraf Sanatçısı Prof. Güler Ertan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Başkanı Prof. Nihal Kafalı, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Başkanı Doç. Emre İkizler, Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Kısmet ve Anadolu Hayat Emeklilik İletişim Müşaviri Nihan Güney yer aldı.

Etiketler: » » »
Share
1993 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+5 = ?