logo

HD Video ve Online Oyunlar İçin İdeal Ağ Çözümü: Archer C5400

TP-Link, online oyun, HD video gibi uygulamalar için ideal, tam bir WiFi canavarı olan Archer C5400 model yönlendiriciyi (router) Türkiye’de satışa sundu. Üzerindeki sekiz anten ile çok farklı bir tasarıma sahip olan ürün, en yeni ve gelişmiş teknolojik özelliklerle donatılmış. Bu sayede hem çok hızlı hem de daha geniş alana yayılan WiFi sunan cihaz, yüksek hız gerektiren birden fazla uygulamayı aynı anda sorunsuz çalıştırmayı sağlıyor.

Üç bantlı, MU-MIMO teknolojisine sahip bir Gigabit yönlendirici olan cihaz, kullanıcılara çok farklı bir WiFi deneyimi sunuyor. 5334Mbps’ye varan kablosuz hız sayesinde daha fazla cihaza, daha yüksek WiFi hızı sunan yönlendirici, üç bant (tri-band) desteğine sahip. Bir adet 2.4GHz bandı (1000 Mbps hızda) ve her biri 2167 Mbps hıza sahip iki adet 5GHz bandı özellikle online oyun, 4K video gibi yüksek hız gerektiren uygulamaların kesintisiz şekilde çalışmasını sağlıyor. Kablosuz bağlantı ile oyunu yavaşlatmadan online oyun deneyimi için tüm bantlar kullanılabiliyor. Cihazda yer alan “Akıllı Bağlantı” teknolojisi, ağ taleplerini dengelemek için ağa bağlanan cihazları mevcut en iyi kanala atayarak ağ performansını yükseltiyor ve her cihazın daha hızlı ağ bağlantısına yarımcı oluyor.

Performansı Artıran Yüksek Teknolojiler

Cihaz, pek çok ileri teknoloji ile donatılmış bir ürün. NitroQAM (1024-QAM) ve 4-Stream teknolojisi sayesinde yüzde 25 daha yüksek performans sunan ürün, yüksek kablosuz hızlara bu teknolojiler sayesinde ulaşıyor. Yüksek hızlı WiFi ağının yanı sıra ağa bağlanan her cihazın en iyi performansı elde etmesini destekleyen MU-MIMO teknolojisine de sahip olan cihaz, eş zamanlı olarak tüm cihazların -standart AC yönlendiricilere göre- dört kat daha hızlı şekilde ağa ulaşmasını sağlıyor.

Yeni yönlendirici, sadece yüksek WiFi ve bağlantı hızı değil, daha geniş ve verimli bir WiFi kapsaması da sunuyor. Ürün üzerinde sekiz adet Hüzmeleme (Beamforming) teknolojisine sahip anten yer alıyor. Bu antenler ağa bağlı aygıtların yerlerini saptayarak onlara doğru kablosuz sinyal gücünü yoğunlaştırıyor. Bu sayede orta büyüklükte bir ofis, kafe gibi mekanlarda bile daha verimli ve istikrarlı bir WiFi ağı oluşturuluyor, ağ performansı yükseliyor.

Cihazda hız ve verimliliği destekleyen güçlü işlemciler yer alıyor. 1.4GHz’lik ana işlemcinin yanı sıra üründe üç adet yardımcı işlemci bulunuyor. Bu sayede aynı anda çok sayıda talep gerektiren uygulamalar bu işlemcilerle destekleniyor. Böylece fazla karmaşık görev ve zorlu uygulamalar için güç sağlanmış oluyor.

WiFi’ın Yanında Yüksek Kablolu Bağlantı Seçeneği…

Cihaz, yüksek WiFi bağlantısının yanı sıra üzerinde yer alan dört adet Gigabit Ethernet girişi sayesinde kablolu cihazların da en iyi performansla ağa bağlanmasını sağlıyor. Standart Ethernet’ten on kat daha hızlı çalışan Gigabit Ethernet sayesinde sorunsuz oyun ve film deneyimi yaşanabiliyor. Ayrıca ‘bağlantı birleştirme’ özelliği sayesinde birleşik dört Gigabit LAN bağlantı noktasından ikisi birleştirilerek, NAS gibi aygıtlarda birleşmiş Ethernet hızının 2GB/sn’ye çıkması sağlanıyor. Bu sayede daha hızlı veri yedekleme olanağı sunuluyor.

Eski kablosuz ağ standardını destekleyen cihazlar WiFi’a bağlandığında ağın performansı da düşebiliyor. AC desteği olmayan akıllı telefon, tablet bilgisayar, dizüstü bilgisayarların ağın performansını yavaşlatmaması için cihazda “Airtime Fairness” teknolojisi yer alıyor. Bu teknoloji sayesinde eski cihazların ağı sınırlamasına izin verilmiyor ve WiFi performansı ve güvenirliliği artırılıyor.

Cihaz, gelişmiş teknik özelliklerinin yanında kullanımı zenginleştiren ve kolaylaştıran bir dizi özelliğe de sahip. TP-Link’in Android ve iOS destekli ücretsiz Tether uygulaması ile kolayca kurulan ürün, yine bu uygulama ile ağ ayarlarını ve özelliklerini basit bir şekilde yönetmeye olanak veriyor. Misafir Ağı oluşturma, Konuk Hesabı açma, VPN sunucu desteği gibi -özellikle kurumlar için gerekli- bazı özelliklere sahip olan yönlendirici aynı zamanda gelişmiş güvenlik ayarlarıyla ağın güvenliğini de en üst seviyede sağlıyor.

Farklı ve çok hızlı WiFi deneyimi için üretilen cihazın Türkiye’de tavsiye edilen satış fiyatı KDV dahil 1,399 TL olarak açıklanıyor.

http://www.tp-link.com.tr/products/details/cat-9_Archer-C5400.html

Etiketler: » » » » »
Share
2170 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+10 = ?