logo

Hristo Restoran, Yenilenen Yüzüyle Hizmet Edecek

mh_hristo_restaurant

77 yıllık tarihiyle Tarabya’nın en özgün mekanlarından biri olan Hristo Restaurant, yenilenen yüzüyle Rum mutfağının en meşhur lezzetlerini sunmaya devam ediyor. İlk defa 1938 yılında İstanbullu bir Rum olan Hristo’nun kurduğu ve 1940’ların başından beri aynı yerde müdavimlerine hizmet veren Hristo Restaurant, kurucusunun mirasını taşıyan konseptiyle ve zengin menüsüyle misafirlerine boğaz manzarası eşliğinde huzurlu bir yemek keyfi vaat ediyor.

Her şey aşkla başladı

Bugün Tarabya’da Rum restoranlarının son temsilcilerinden biri olan Hristo Restoran’ının hikayesi iki İstanbullu Rum gencin aşkıyla başlıyor. Şile’de doğup büyüyen ve küçük yaşta balıkçılığa merak salan Hristo, kendisi gibi bir Rum olan Katerina’ya aşık olunca Tarabya’ya yerleşiyor. Evlendikten sonra birlikte açtıkları Restaurant, kısa sürede Tarabya’nın en ünlü buluşma noktalarından birine dönüşüyor.

Eski İstanbul’a lezzet dolu bir yolculuk

İstanbul’un birçok bölgesi gibi son yıllarda büyük bir değişim yaşayan Tarabya’daki Rum lokantalarının çoğu artık yok. Restaurant ise, kurucusu Hristo’nun 1995’te hayatını kaybetmesine rağmen onun anısını yaşatmaya devam eden ve kendisi de bir Tarabya aşığı olan Ogün Kargın’ın işletmesiyle 70 yıllık geleneğini aynı şekilde sürdürüyor. Hristo’nun resimlerinin duvarları süslediği Restaurant, taptaze balıkları, lezzetli mezeleri, insanın içini ısıtan samimi atmosferi, Rum müzikleri ve Tarabya Sahili’nin büyüleyici manzarasıyla, günün her saatinde konuklarını Tarabya’nın dinginlikle eğlencenin bir arada olduğu o renkli günlere götürüyor.

Adres: Haydar Aliyev Cad. No:170 Tarabya/İstanbul

www.hristorestaurant.com.tr

Etiketler: » »
Share
4605 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+1 = ?