logo

Huawei, Altı Yenilikçi Huawei Cloud Çözümünü Tanıttı

Huawei’nin IT Ürün Hattı Başkan Yardımcısı Joy Huang, “Tamamen Bağlantalı, Tamamen Bulut, Tamamen Akıllı” başlıklı konuşmasında HUAWEI CONNECT 2017’de işletmelere sayısal dönüşümlerinde yardımcı olmak için tasarlanmış altı yenilikçi çözümü duyurdu.

Yeni çözümler arasında donanım, yazılım, veri, bağlantı, mimari ve melez buluttaki yenilikler yer alıyor. Huawei aynı zamanda Çin Sanayi ve Ticaret Bankası (ICBC) ve Dongfeng Peugeot Citroen Automobile Company Ltd. Ile sayısal dönüşüm konusunda çalışırken elde edilen başarı öyküleri ve en iyi uygulamaları da paylaştı.

Joy Huang “Birçok endüstrideki sayısal dönüşüm gelecekte insanları akıllı bir dünyaya götürecek ve yenilik, devrimin itici gücü olacak. İnovasyon giderek artan bir şekilde bulutta gerçekleşecek ve bulutun çok yönlü gücüne ihtiyaç duyulacak” dedi. Huawei Cloud, müşterilerinin sayısal dönüşümde başarılı olmalarına yardımcı olmak için Huawei Cloud’da sürekli teknolojik yenilikler ve imkanlar sunarak akıllı dünyanın kurucularından biri olmayı amaçlıyor.

Huawei Cloud altı yeni çözüm sunuyor

Huawei Cloud, HUAWEI CONNECT 2017’de donanım, yazılım, veri, bağlantısı, mimari ve melez bulut alanında altı yenilikçi çözüm sundu:

– Donanım yeniliği: Atlas, Huawei’nin yeni nesil akıllı bulut donanım platformudur. Atlas, kamusal bulut, yapay zeka (AI) ve yüksek performanslı bilişim (HPC) senaryolarında farklı kaynak havuzları ve akıllı düzenlemeler kullanarak grafik işlemci birimlerinin (GPU’lar), sabit disk sürücülerinin (HDD’ler) ve katı hal sürücülerin (SSD’ler) kaynaklarını ortak bir havuzda topladı. Platform, farklı hizmet modellerinin gereksinimlerini karşılamak için donanım kaynaklarını isteğe bağlı sunarak kaynak kullanımını iki katına çıkarıyor. Buna ek olarak, mantık sunucuları saniyeler içinde devreye sokularak hızlı hizmet sunumu destekleniyor.

– Yazılım yeniliği: Huawei DevCloud, Huawei’nin geliştirme konusundaki birikimini işletmelerle paylaşarak, Huawei Cloud’da araçlar, imkanlar ve işlem hizmetleri sağlar.

– Veri yeniliği: Huawei Cloud kurumsal zeka (EI) hizmetleri, akıllı bir dünya yaratmak için veri yeniliklerinde işletmelere yardımcı olur. Huawei Cloud derin öğrenme, grafik analizi ve arama gibi platform hizmetlerinin yanısıra aynı zamanda görüntü etiketleme, akıllı denetimler, grafiği yeniden oluşturma, Optik Karakter Tanıma (OCR) kullanarak gümrük bildirimlerinin otomatik olarak yapılması ve akıllı Paketleme gibi Yapay Zeka hizmetleri vererek işletmelerin daha akıllı hale gelmesinin önünü açıyor. Huawei, dağıtımlı bir BT mimarisinin kurumsal gereksinimlerini karşılamak için, dağıtımlı Çevrimiçi Analitik İşlem (OLAP) kurumsal veri ambarı LibrA, dağıtımlı Çevrimiçi İşlemci (OLTP) kurumsal veritabanı Derecho ve dağıtımlı MySQL veritabanı Taurus dahil olmak üzere Huawei Bulut üzerinde güvenilir ve emniyetli 3 dağıtımlı veritabanı hizmetini tanıttı.

– Bağlantı yeniliği: Huawei Cloud Nesnelerin İnterneti (IoT) platformu, güvenli bağlantı, endüstriler arası ekosistem ve kolay entegrasyon özelliklerine sahip olan SIM kart yönetimi, cihaz yönetimi ve uygulama etkinleştirme katmanı içeren eksiksiz bir platformdur. Platform, Huawei Cloud’un IoT ve Araçların Interneti (IoV) senaryolarına daha iyi uyum göstermesi için endüstriye kolaylık sağlayan geniş spektrumda paketler ve şablonlar sunuyor.

– Mimarlık yeniliği: Huawei Cloud, FusionCloud Stack çözümünü piyasaya sürdü ve yüzde 99,9999 güvenilirlikle kurumsal depolama hizmetlerini devreye soktu. Kamusal bulutun genişletilmiş bir modülü olan FusionCloud Stack, işletmelerin veri merkezlerine yerleştirilebilir. Kamusal buluta bağlanan ağ devre dışı kalırsa, yerel sistem kuruluşlara hizmet sunmaya devam edebilir. Bu çözüm, işletmelerin kritik önem taşıyan hizmetlerinin güvenli bir şekilde buluta taşınmasına yardımcı olmanın yansıra, daha güvenli veri bağımsızlığı, düşük gecikme süresi ve sıfır yerel bakım maliyeti olan bir kullanıcı deneyimi sağlar.

– Melez bulut yeniliği: Homojen veya heterojen melez bulut uygulamaları için kullanılan yenilikçi bir enjeksiyon işlem basamaklı mimariye sahip FusionBridge melez bulut çözümü, OpenStack bulut platformuna dayanmaktadır. Bu çözüm, birden fazla bulut platformu kullanmanın yaratacağı farklılaşmayı önlemek için bulutlar arası birleştirilmiş hizmet listesi sağlar. Ayırtedici özellikleri olmayan bulutlararası hizmet imgesiyle HyperContainer, bulutlararası Overlay ağ otomasyonu ve birleştirilmiş vAPP konumlandırma hizmeti kullanan çözüm aracılığıyla bulutlar arası dağıtımlı konumlandırma ve müşteri hizmetlerinin talebe bağlı genişlemesi kolayca uygulanabilir. FusionBridge ayrıca, müşterilerin iş yüklerini azaltmalarına ve bulutlar arası yönetimi kolaylaştırmaya yardımcı olan bir Grafik Kullanıcı Arayüzü (GUI) veya Bir İşletim ve Bakım (O & M) portalı da sunmaktadır.

Bulut 2.0 çağında bulut bilişim, büyük veri, AI ve IoT gibi teknolojiler, endüstriyel işletmelerin veri ve senaryo yeniliklerini kullanmalarını sağlayacak. Huawei Cloud, giderek karmaşıklaşan senaryolarla karşılaşan müşteri gereksinimlerini karşılamak amacıyla farklı bulut, büyük veri ve AI hizmetleri sunmak için iş ortaklarıyla birlikte çalışıyor.

ICBC Yazılım Geliştirme Merkezi Üyesi Wang Xiaoping, bilim ve teknolojinin temel üretken güçler olduğu ilkesini taşıyan ICBC ile, geleceğe dönük akıllı bankanın tanımında teknik inovasyonların öneminin altını çizdi ve “Çok sayıda yenilikçi laboratuvar kurdu. ICBC’nin önemli ortakları arasında olan Huawei, ICBC ile beraber yenilikler gerçekleştiriyor ve ICBC’nin yeni nesil büyük veri platformunun geliştirilmesi için büyük bir destek sunuyor; böylece büyük veri, müşteri pazarlaması, risk kontrolü, müşteri hizmetleri, ve işletme yönetimi gibi birden fazla alanda hizmet verebilir” dedi.

Dongfeng Peugeot Citroen Automobile Company’nin Ürün Planlama Başkan Yardımcısı Tang Teng, yeni “5A +” stratejisini ve mobil hizmetlerdeki dönüşümün temel hizmet düzenini tanıttı. 2020’de Dongfeng Peugeot Citroen Automobile, sosyal biniş paylaşımı, araç paylaşımı, bilgi-eğlence ve filo yönetimi gibi çeşitli mobil hizmetler verebilmek için BİT ve İnternet alanlarındaki önde gelen ortaklarla birlikte çalışacak ve BİT’le entegre bir IoV platformunu kuracaktır.

Huawei, 10 yıllık bulut bilişim tecrübesi sayesinde sürekli teknolojik ilerleme kaydederek müşterileri ile birlikte büyür. Bulut İş Grubunun bu yıl Mart ayındaki oluşumundan bu yana, Huawei’nin bulut kullanıcı tabanında yüzde 238’lik bir artış görüldü ve veri ambarı hizmeti, gelişmiş DDoS hizmeti ve CDN hizmeti de dahil olmak üzere 40 yeni bulut hizmeti devreye sokuldu. Şu an itibariyle Huawei 85 bulut hizmetini kullanıcıların hizmetine sundu. Bu arada Huawei Cloud’a 4.500’den fazla yeni özellik eklendi. Fortune Global 500 listesinde 197 şirket ve Fortune Global 100’de 45 şirket bugün, sayısal dönüşüm ortağı olarak Huawei’yi seçti.

Huawei’nin küresel BİT endüstrisi için amiral gemisi etkinliği olan HUAWEI CONNECT 2017, 5-7 Eylül tarihleri arasında Şangay Yeni Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. Tema, Bulut ile Büyü. Huawei, açık işbirliği için bu küresel platformda müşterileri ve ortaklarıyla birlikte sayısal dönüşümle yeni büyümenin nasıl gerçekleştirileceğinin yollarını arıyor.

www.huawei.com/huaweiconnect2017

Etiketler: » » »
Share
3050 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+6 = ?