logo

Huawei Mate 10 Pro İnceleme

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro ile ilk olarak geçtiğimiz günlerde İstanbul’da Zorlu PSM Sky Lounge’ta görkemli bir gecede tanıştık. O gece telefon hakkında ilk izlenim ve denemelerimiz oldukça başarılı bir telefon olduğunu gösteriyordu. Bu yazımızda ise Huawei Mate 10 Pro’yu bir de ayrıntılı olarak inceleyelim ve özellikleri hakkında biraz detaylı bilgi verelim istiyorum.

Huawei Mate 10 Pro

Tasarım

Telefon metal ve camın estetik bir karışımıyla dinamik bir tasarıma sahip ve arkadan kenara doğru kıvrımları sayesinde avuç içine rahat oturuyor. Telefonun kutusunun içinde bir koruma kılıfı mevcut. Telefonun IP 67 sertifikası bulunuyor. Telefon sıvı sıçramasına, suya ve toza karşı oldukça dayanıklı. 

Parma İzi Sensörü

Telefonda parmak izi sensörü telefonun arka tarafında kamera sensörünün altına eklenmiş bulunuyor. Parmak izinizi tanımladığınızda çok daha hızlı ve güvenli telefonu kullanabiliyorsunuz.

Üzerindeki Düğmeler

Telefonun sağ tarafında ses ve güç düğmeleri bulunuyor, sol tarafta ise SIM kart bölümü mevcut. Telefonun alt tarafında ise USB C yuvası ve stereo hoparlör bulunuyor.

Huawei Mate 10 Pro

Depolama

Telefona ekstra micro SD kart takılamadığı için telefonun sadece kendi hazıfazını kullanabiliyorsunuz. Telefon 128 ve 64 GB olarak 2 ayrı depolama seçeneği ile satılıyor.

İşlemci

Telefonda işlemci olarak Kirin 970 Hisilicon seti kullanılmış. 8 çekirdekli işlemcisi, 12 çekirdekli grafik işlemcisi ve 2.4 GB işlemci hızı ile tam bir performans canavarı niteliğinde. Üzerindeki 6 GB RAM de uygulamalar çalışırken hafızayı oldukça rahatlatıyor.

Huawei Mate 10 Pro

Batarya

Telefon kullanıcı davranışlarından öğrenen akıllı pil yönetimiyle birleştirilmiş 4000 mAh pil ile güç israfını en aza indirerek pil ömrünü arttırıyor. Çok yoğun kullanımlarda bile gün içinde 2. bir şarja gerek duymuyor. Telefonda hızlı şarj özelliği var ama kablosuz şarj desteği bulunmuyor. Yoğun olmayan kullanım yapanlar için şarjın 2 gün kadar uzaması muhtemel. 

USB C Uyumlu Kulaklık

Huawei Mate 10 Pro’da artık klasik olarak alışılan 3,5 mm kulaklık girişi mevcut değil. Kutudan çıkan kulaklık USB C uyumlu. Eğer kulaklığı değiştirmek isterseniz dönüştürücü adaptöre ihtiyaç olacağını hatırlatalım.

Huawei Mate 10 Pro

Ekran

Huawei Mate 10 Pro’nun ekranı 6 inç boyutunda ve ekranda OLED panel teknolojisi kullanılmış. Bu teknoloji bize 1080-2160 pixel bir çözünürlük sunuyor. Telefonun ağırlığı 178 gr, kalınlığı 7.9 mm. Ayrıca USB C adaptörü ile telefon monitöre bağlanabiliyor

Kamera

Telefonun kamerasını kullanarak f/1.6 diyafram açıklığına sahip yeni Leica Çift Lens ile yüksek kaliteli fotoğraflar çekebilir ve hareketli nesnelerde bulanık olmayan çekimler yapabilirsiniz. 20MP tek renkli sensör ve Optik Görüntü Sabitleme özelliğine sahip 12MP RGB sensörü profesyonel çekim yapmanıza olanak sağlıyor.

Huawei Mate 10 Pro

Kamera gelişmiş özelliklere sahip. Lazer otofokus, Kayıpsız 2x Zoom ve çift tonlu flash gibi özellikler gerçekten dikkat çekici.

Huawei Mate 10 Pro’nun ön kamerası ise 8MP ve f/2.0 diyafram açıklığına sahip.

Telefon az ışıklı ortamlarda ve gece çekimlerinde bile yüksek başarı gösteriyor. 4K ve Full HD video kaydı yapabiliyor. Çekim modları arasında ağır ve hızlandırılmış çekim özellikleri bulunuyor. Alan derinliği efekti ve portre modu oldukça başarılı sonuçlar veriyor. En ilginç özelliklerinden birisi de hareketli fotoğraf modu.

Huawei Mate 10 Pro

İşletim Sistemi

Huawei Mate 10 Pro, Android 8.0 Oreo işletim sistemi ile geliyor. Telefonda ayrıca Huawei’nin kendi arayüzü Emoi arayüz olarak kullanılıyor. bir bilgisayara çevirebiliyorsunuz.

Özet 

Özetle; yüksek performans ve bir Amiral Gemisi statüsünde telefona sahip olmak isteyenler yukarıda bahsi geçen yüksek teknolojik özellikleri tek bir cihaz üzerinde kullanmak isterlerse gönül rahatlığı ile alabilirler. Başka bir deyişle beklentileri yüksek olanlar için ideal bir telefon.

Telefon Gece Mavisi, Titanyum Grisi ve Moka Kahverengisi renkleri ile ülkemizde  şu an için 4399TL bir fiyatla satılıyor.

Bilgi için: http://www.huawei.com/tr/

Etiketler: »
Share
2820 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+8 = ?