logo

IDC CIO Zirvesi 2015 Antalya’da Başladı

mh_idc_nevin_cizmeciogullari

IDC Türkiye Ülke Müdürü Nevin Çizmecioğulları

IDC CIO Zirvesi 2015 9-10 Nisan 2015 tarihleri arasında Antalya Kaya Palazzo Golf Resort Konferans Merkezi’nde düzenleniyor. Zirvenin ilk günü IDC Türkiye Ülke Müdürü Nevin Çizmecioğulları’nın açılış konuşması ile başladı. Zirve, Türkiye’nin en büyük şirketlerinin Bilgi İşlem Yöneticilerini ağırlıyor.

IDC Türkiye Ülke Müdürü Nevin Çizmecioğulları açılış konuşmasında “2009 yılından bu yana Türkiye’de CIO Zirvelerini kesintisiz olarak gerçekleştirmekteyiz ve bütün bu yıllarda edindiğimiz deneyimler ülkenin en etkili teknoloji liderlerinin ihtiyaçlarına tam anlamıyla cevap verebilecek güçlü BT-odaklı içerikler sunabilme kabiliyetimizi geliştirmemize yardımcı oldu. Hep birlikte yeni çizmecioğubir kurumsal bilişim çağına girdiğimiz bu günlerde çok sayıda tanıdık simanın yanı sıra yeni yüzlerle birlikte olmak bizler için büyük bir zevk. Bulut, Büyük Veri, mobilite ve sosyal üzerine kurulan çağımızın Türkiye’nin BT yatırımlarını her geçen gün daha fazla şekillendirmeye başladığı günümüzde 3. Platformun tam anlamıyla hayata geçtiğine dair tek bir şüphe bile kalmamış durumda. Ancak, ülke çapındaki CIO’ların odak noktası artık yollarını açan yeni teknolojiler dalgasına kaymaya başladı ve bu da kurumların her kademesinde yeniliği ve değer yaratımını hızlandıran eşi benzeri görülmemiş fırsatların önünü açıyor. Fakat, bütün bu gelişmeler sadece yeni bir CIO liderliği değil aynı zamanda CxO değer zinciri boyunca yeni bir işbirliği çağı gerektiren kültürel farklılıkların da ortadan kalkmasını gerekli kılıyor. İşte bu nedenle 2015 Türkiye CIO Zirvesini “3. Platformda BT ve İş Birimlerinin Buluşması” teması altında gerçekleştirmeyi seçerek çok sayıda uzman konuşmacı ile bir yandan operasyonel verimliliği artırırken diğer taraftan da yeni ürünleri ve hizmetleri uygulamaya koyma konusunda her geçen gün artan baskı altında faaliyetlerinizi yürütmeye çalıştığınız bu dönemde BT’nin iş fonksiyonlarına daha da yakınlaştırılmasının önemini sizlere aktarmaya çalışacağız” dedi.

Çizmecioğulları, “2014 yılında sizlerden aldığımız değerli geri bildirimler sayesinde, deneyimlerini başkalarına aktarmak, en iyi uygulamaları paylaşmak ve dikey spektrumdan yeni bilgiler edinmek isteyen CIO’lar için networking fırsatları ile bu yılki etkinliği birebir iletişim açısından geliştirdiğimizi duyurmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Ayrıca, BT Yönetici Programlarımıza dayanarak beş adet bilgilendirici çalıştay yapacak olmaktan da heyecan duyuyoruz. Günümüzün zaman açısından kısıtlı BT yöneticilerinin daha etkin teknoloji kararları verebilmesine yardımcı olmak üzere tasarlanan bu oturumlar temel yönetişim uygulamalarının geliştirilmesi ve kurumsal çapta sürdürülebilir rekabetçi avantajların elde edilebilmesine yönelik tavsiyeler aktaracaktır.” dedi.

mh_idc_stephen_elliot

IDC Başkan Yardımcısı Stephen Elliot

İlk gün sabah oturumunun ikinci konuşmacısı IDC Başkan Yardımcısı Stephen Elliot oldu. Elliot yaptığı sunumunda her organizasyonun aslında bir teknoloji şirketi olması gerektine değindiği konuşmasında şirketlerin yeni dünyada ekonomiye nasıl baktıklarını ticari ekonomi, bireysel ekonomi, genel ekonomi, veri ekonomisi, yetenek ekonomisi ve kuruluş ekonomisi açısından değerlendirdi. CIO’ların 3. platforma geçişte kurumlarına nasıl değer katabileceği konusunda bilgiler verdi.

Günün diğer bir etkinliği ise IDC Grup Başkan Yardımcısı ve Bölge Yöneticisi Jyoti Lalchandani, Microsoft Office Pazarlama Müdürü Çiğdem Kayalı ve Borusan Holding Grup CIO’su Ali Fuat Çötelioğlu’nun katıldığı panel oldu. Panelde katılımcılar kendi kurumlarındaki teknolojik çözümler ve geliştirdikleri projelerle gerçekleştirdikleri başarı hikayelerini anlatırlarken yeni teknolojik eğilimler hakkında da bilgi verdiler.

IDC CIO Zirvesi 2015 oldukça yoğun içerik ve oturumlarla 10 Nisan akşamına kadar sürecek.

Etiketler: »
Share
3136 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+2 = ?