logo

IDC Türkiye, İstanbul’da “Nesnelerin İnterneti” Etkinliği Düzenliyor

jenerik_teknoloji2

International Data Corporation (IDC), “Nesnelerin İnterneti” etkinliğini  10 Aralık 2015 tarihinde İstanbul’da Wyndham Grand Levent Otel’de yapıyor. Türkiye’nin ICT topluluğuna Nesnelerin İnterneti (IoT) alanında meydana gelen en son gelişmeleri tartışma imkanı sunan bu mükemmel platform, yerel, bölgesel ve küresel seviyede pazardaki gelişmeleri ve trendleri ele alacak.

IDC Türkiye Ülke Müdürü Nevin Çizmecioğulları “Nesnelerin İnterneti dönemi çoktan başladı ve bununla bağlantılı teknolojilerin radikal bir şekilde her bir işletmeyi ve toplumu bir bütün olarak dönüştürme potansiyeli gerçekten çok büyük. IoT sayesinde kurumlar gerçek zamanlı analizler elde etmek, verimliliklerini artırabilmek, yeni iş modelleri geliştirebilmek ve müşterilerine, ortaklarına ve çalışanlarına yenilikçi hizmetler sunabilmek için operasyonlarını geliştirebilirler. Ancak IoT sektörü, büyümesini engelleyen birçok zorlukla karşı karşıya; örneğin beceri eksikliği, standardizasyon eksikliği; güvenlik ve gizlilikle ilgili endişeler yüzünden bütün IoT paydaşlarının bir araya gelerek gelecek başarılar için karşılıklı olarak fayda sağlayabilecekleri bir yol haritası çizmeleri gerekiyor” dedi. IDC, en son yaptığı anket bulgularından yola çıkarak artık daha geniş IoT ekosistemlerini eğitmek adına çok önemli bir döneme girdiğimizi düşünüyor. Çizmecioğulları “IDC’nin yapmış olduğu ‘Küresel IoT Anketi’, IoT kullanımlarının hala erken safhalarda olduğunu ve planlanan uç noktalarının sadece üçte birinin bağlantı halinde olduğunu gösteriyor. Buna göre, önümüzdeki 18 ay tedarikçilerin strateji geliştirerek kendilerini IoT düşünce lideri olarak konumlandırması için çok kritik bir eşik olarak gözüküyor. Gelecekteki IoT arenasında kilit rol kapabilmek için tedarikçilerin bir yandan danışmanlık ve profesyonel hizmetler etrafında ilgi çekici olanaklar inşa ederken bir yandan da geniş bir IoT ortakları ekosistemi oluşturması gerekiyor” dedi.

“Nesnelerin İnterneti Konferansları” sırasında Türkiye’nin en yenilikçi şirketlerinden gelen davetli konuşmacılar kendi IoT kullanımlarından çıkardıkları dersleri paylaşırken bu yolda karşılaştıkları zorlukları ve bunların üstesinden gelmek için buldukları yenilikçi çözümleri gözler önüne serecekler. Konferans programında yer alan deneyim paylaşımları, paneller, interaktif yuvarlak masa toplantıları, networking ortamı ve 1-1 toplantıların yanı sıra, IDC’nin bu özel etkinlikte dünyanın lider IoT oyuncularından gelecek sektör uzmanları da çok farklı alanlarda gerçekleşen teknolojik gelişmeleri paylaşmak üzere bu etkinlikte yer alacak.

Konferans, mevcut ve yeni ortaya çıkan sektöre özel uygulamalar hakkında çok değerli bilgiler sunarken katılımcılara önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin IoT kullanımını şekillendirmesi beklenen trendler hakkında çok net bir resim sunarak özellikle büyük verinin rolüne ve veri işleme ve analitik alanlarındaki yeni yaklaşımlara ağırlık verecek.

IDC, sektöre özel en son teknolojilerin de ele alınacağı İstanbul’daki “Nesnelerin İnterneti” etkinliğinde Koç Sistem, Cisco, Microsoft, PeakUp, IBM, CA Technologies, IGE”gibi dünyanın lider tedarikçileri ve kanalları ile işbirliği yapacak.

www.idc.com

Etiketler: » »
Share
2010 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+9 = ?