logo

ING Bank’a Sendikasyon Kredisi

mh_ing_bank_kredi

ING Bank, dış ticaret finansmanında kullanmak üzere 364 gün ve 367 gün olmak üzere 2 vadeden oluşan 244.5 milyon Amerikan doları ve 312 milyon euro sendikasyon kredisi aldı. Wells Fargo Bank, National Association, Londra Şubesi koordinatörlüğünde imzalanan sendikasyon kredisinde Bank of America Merrill Lynch International Limited ise ajan banka olarak yer aldı.

Talep hedefleri aştı

ING Bank’ın başlangıçta 500 milyon Amerikan doları olarak hedeflediği sendikasyon işlemine 626 milyon Amerikan doları talep geldi. Talep doğrultusunda ING Bank işlem tutarını 600 milyon Amerikan dolarına yükseltti.

364 gün ve 367 gün olmak üzere iki farklı vadeden oluşan kredinin 364 gün vadeli dilim için kredi marjı yıllık yüzde 0.40, 367 vadeli dilim için ise kredi marjı yıllık yüzde 0.50 olarak belirlendi. Sendikasyon kredisinin toplam maliyeti sırasıyla 364 gün vadeli dilim için Libor veya Euribor + %0,70 ve 367 gün vadeli dilim için Libor veya Euribor + %0,80 olarak gerçekleşti.

Sendikasyon kredisine 11 farklı ülkeden 26 banka katıldı. Bank of America Merrill Lynch International Limited, Barclays Bank PLC, Citibank N.A. London Branch, First Gulf Bank PJSC, HSBC Bank plc, Industrial and Commercial Bank of China Limited, London Branch, J.P. Morgan Limited, Mizuho Bank, Ltd., National Bank of Abu Dhabi PJSC, Standard Chartered Bank ve Wells Fargo Bank, N.A., Londra Şubesi yetkilendirilmiş lider düzenleyici olarak yer aldı. Bu bankalara ilave olarak, 15 banka daha kredi anlaşmasına çeşitli seviyelerde katılım gösterdi.

ING Bank Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Murahhas Üye Gerlach Jacobs: “Dış ticaret yapan firmaların ana bankası olacağız”

Müşteri odaklı yaklaşımlarını dış ticaret finansmanı alanında da sürdürdüklerini belirten ING Bank Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Murahhas Üye Gerlach Jacobs “ING Bank olarak, 40’ı aşkın ülkede hizmet sunan global bir kurum olarak, global rekabette güç kazanmak isteyen firmalarımızın uluslararası ağımıza dahil olma imkanı sunuyoruz. Bu sayede yurtdışında faaliyet göstermek veya yatırım yapmak isteyen kurumsal müşterilerimiz için finansal çözümler sunmanın ötesinde bu işlemleri avantajlı bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlıyoruz. Global bilgi birikimimiz ve uluslararası kurumsal bankacılık tecrübemizle aynı zamanda danışmanlık sunduğumuz müşterilerimizin ihtiyaç duydukları her alanda çözüm ortağı olmaya devam ediyoruz. Tüm bu çalışmalarımızla, uluslararası faaliyetlerde bulunan müşterilerimizin hem Türkiye’de hem de faaliyet gösterdikleri ülkelerde ana bankası olmayı hedefliyoruz” dedi.

ING Bank Finansal Kurumlar ve Borç Sermaye Piyasaları Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Akay: “ING Bank’a ve Türk bankacılık sistemine duyulan güven teyit edildi”

ING Bank Finansal Kurumlar ve Borç Sermaye Piyasaları Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Akay, söz konusu sendikasyon kredisine ilişkin olarak “ING Bank’ın sendikasyon piyasalarında üçüncü işlemi olan söz konusu sendikasyon kredi için bankalardan gelen talebin başlangıç hedeflerini yüzde 25 oranında aştı. İçerisinde bulunduğumuz piyasa koşullarında böylesine yüksek talep gelmesi, ING Bank’a ve Türk bankacılık sistemine duyulan güveni bir kez daha teyit etmiştir. ING Bank, müşterilerinin finansal ihtiyaçlarına uygun vade ve faiz oranlarıyla destek olmak amacıyla, ileriye yönelik gerek lokal gerekse uluslararası piyasalarda farklı finansal enstrümanları kullanmaya devam edecektir” dedi.

Etiketler: » » » » »
Share
3554 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+7 = ?