logo

Intel, 3D XPoint Teknolojisini Duyurdu

mh_intel_3d_xpoint

Günümüzde veri üreten cihazlar ve buna bağlı olarak dijital servisler büyük bir hızla artarken, üretilen verilerin çok hızlı bir biçimde analiz edilmesi ve depolanması daha da önemli hale geliyor. Intel ve Micron, bu soruna güçlü bir çözüm bulmak üzere yaklaşık olarak 10 yıldır yaptığı çalışmalarda sona geldiğini duyurdu ve 1989 yılında NAND flash belleklerin geliştirilmesinden bu yana sabit bellek teknolojileri alanındaki en büyük yeniliği gerçekleştirdi.

3D XPoint iş ve günlük hayatımızı kökten değiştirecek

3D XPoint Teknolojisi, büyük miktarda veriye hızlı erişim sağlama faydası sunarak herhangi bir cihazı uygulamayı ya da hizmeti kökten değiştirme potansiyeline sahip. Şu an üretimde olan 3D XPoint teknolojisi kullandığımız geleneksel NAND belleklere göre bin kata kadar daha hızlı olmasının yanı sıra yine bin kata kadar daha dayanıklı ve standart sabit belleklere göre 10 kat daha fazla yoğunluk ve kapasite sunuyor. Böylece büyük miktarlardaki verileri çok hızlı bir şekilde transfer edebilme ve mevcut duruma oranla çok daha fazla veriyi depolama imkanı sağlıyor. Bu sayede evimizdeki tabletler, cep telefonları ve iş yerlerimizdeki bilgisayarlar adeta birer “kişisel veri merkezleri” haline geliyor. Depolama maliyetleri düşerken, kapasite ve performans artacak. Kullanıcılar daha hızlı interaktif bir sosyal medyanın, insanları daha da içine alan oyun deneyimlerinin tadını çıkarabilecek.

Tüm sektörleri etkileyecek devrim niteliğinde bir gelişme

Yıllardır daha hızlı analiz yapmak için işlemci ile veri arasındaki bekleme zamanını azaltmak adına çeşitli teknolojiler geliştirilmek üzerine çalışıyor. Intel 3D XPoint ile bu hedefe ulaşıyor, bellek ve saklama çözümlerine oyunun kurallarını değiştiren bir performans getiriyor. Ayrıca geniş çapta analizler yapan süper bilgisayarlar için de sonsuz olanaklar sunan 3D Xpoint, yaratıcı teknolojiler başta olmak üzere tüm sektörlerde devrim niteliğinde gelişmelere ön ayak olacak.

Etiketler: » » »
Share
2053 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+9 = ?