logo

Intel, Xeon Ölçeklenebilir İşlemcileri Tanıttı

Intel, işletmeler için gerçek zamanlı analitik, sanallaştırılmış altyapı ve yüksek performanslı bilgi işlem gibi bilgi işlem açısından talepkar görevleri yerine getirecek yüksek performansa sahip yeni Intel Xeon Ölçeklenebilir işlemcilerini piyasaya sundu. Yapılan lansman, son on yılın en büyük veri merkezi ve ağ işlemcisi gelişmelerini içeriyor.

Intel Veri Merkezi Grubu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Navin Shenov “Veri merkezi ve ağ altyapısı hassas tıp, yapay zeka ve 5G’nin yolunu açan çevik ağ hizmetleri gibi yeni ortaya çıkan kullanım alanlarını desteklemek için büyük dönüşümler geçiriyor. Intel Xeon Ölçeklenebilir işlemciler, on yıl içerisindeki en büyük veri merkezi gelişimini temsil ediyor”dedi.

Genel stok durumu duyurusu, önde gelen kurumlara, yüksek performanslı bilgi işlem, bulut ve iletişim hizmetleri sağlayıcılarına satılan 500.000’den fazla Intel Xeon Ölçeklenebilir İşlemci ile Intel’in en büyük veri merkezi erken teslimat programını izliyor. Müşteriler, önceki nesil teknolojiye kıyasla ortalama 1,65 kat oranında dramatik bir performans artışı elde edecekler. Mevcut karşılaştırma verilerine göre rakip x86 işlemcilerle karşılaştırıldığında, Intel Xeon Ölçeklenebilir işlemciler 1,28 kat daha yüksek performans ve 1,46 kat daha yüksek çekirdek performansı sunuyor.

Sayısı artmaya devam eden 58 dünya rekoruyla Intel Xeon Ölçeklendirilebilir ürünler, en geniş iş yükü yelpazesinde oldukça yüksek performans sunuyor.

Intel Xeon Ölçeklenebilir işlemciler, işletmelerin kritik iş yüklerinde önemli performans artışı sağlayan, platform özellikleri açısından oldukça zengin bir yenilik paketi de sunuyor. Bunlara örnek vermek gerekirse:

Yapay Zeka : Yapay Zeka ile çalışan hizmetlerin sunumunu hızlandıran yazılım optimizasyonlarıyla birlikte önceki nesillere kıyasla 2,2 kat daha yüksek derin öğrenme eğitimi ve çıkarım sunar ve 3 yıllık eski optimize edilmemiş bir sunucu sistemine kıyasla 113 kat derin öğrenme performansı kazandırır.

Ağ Kurma : Intel QuickAssist ve DPDK kullanırken, önceki nesle kıyasla anahtar ağ uygulamaları için IPSec iletme hızını 2,5 kata kadar artırarak ağ dönüşümü sonucunda elde edilen değeri artırır.

Sanallaştırma : Kurumsal veri merkezi modernizasyonunu hızlandıran hızlı hizmet dağıtımı, sunucu kullanımı, düşük enerji maliyetleri ve alan verimliliği için dört yıllık bir sisteme kıyasla tahmini olarak 4,2 kattan daha fazla sanal makineye (VM) kadarını çalıştırır.

Yüksek Performanslı Bilgi İşlem : Keşif ve inovasyonu hızlandırmak amacıyla Intel AVX-512 ve entegre Intel Omni-Path Architecture bağlantı noktalarının yanı sıra sağladığı 2X FLOP/saat iyileştirmesi ile gelişmiş bilgi işlem kabiliyeti, G/Ç esnekliği ve bellek bant genişliği sunar.

Depolama : Intel Optane SSD’ler ve Depolama Performansı Geliştirme Seti (SPDK) ile birleştiğinde ileri analiz amacıyla verilerin daha erişilebilir olmasını sağlarken, gecikmeleri %70’e varan oranda azaltır ve hazır NVMe SSD’lere kıyasla 5 kata kadar daha fazla IOPS işlemi yapar. Intel Xeon Ölçeklenebilir işlemci, yeni bir çekirdek mikro mimarisine, yeni on-die bağlantılara ve bellek denetleyicilerine sahip. Sonuçta ortaya çıkan platform, performansın yanı sıra veri merkezleri ve ağ altyapısında gerekli olan güvenilirlik, güvenlik ve yönetilebilirliği de optimize ediyor.

Performans : Intel Xeon Ölçeklenebilir işlemciler, önceki nesle kıyasla performans genelinde 1,65 kata varan bir artış ve mevcut kurulum tabanına kıyasla 5 kata kadar OLTP depo iş yükü sağlayarak modelleme ve simülasyon, makine öğrenimi, HPC ve dijital içerik oluşturma gibi günümüzün modern iş yüklerini hızlandırıyor. Bu önemli performans kazanımları, bilgi işlem açısından talepkar görevlerin performansını artıran Intel Gelişmiş Vektör Uzantıları 512 (Intel AVX-512), azaltılmış sistem gecikmesi için yeni bir Intel Mesh Mimarisi, şifrelemenin donanım hızlandırması için Intel QuickAssist Teknolojisi ve HPC kümelerinin uygun maliyetli dağıtımı için Intel Omni Path Architecture ile veri sıkıştırma işlemleri ve entegre yüksek hızlı yapı gibi yeni özellikler sayesinde olmuştur.

Ölçeklenebilirlik : Veri merkezleri ve iletişim ağlarındaki geniş kapsamlı performans taleplerini karşılamak üzere optimize edilen Intel Xeon Ölçeklenebilir işlemciler, 28’e varan çekirdek ve 6 terabayta varan sistem belleği (4 soketli sistemler) imkanı ile 8 soketli sistemler ve daha fazlası üzerinden 2 soketli sistemleri destekleyecek şekilde ölçeklenerek kritik öneme sahip uygulamalar için giriş seviyesi iş yükleri sağlıyor.

Çeviklik : Intel Xeon Ölçeklenebilir işlemcilerin hesaplama, bellek, ağ ve depolama performansı ve yazılım ekosistemi optimizasyonları sayesinde ürün, yazılım tanımlı, optimum TCO’ya (toplam sahip olma maliyeti) sahip, kaynakları iş yükü gereksinimlerine dayalı olarak (yerinde, ağ üzerinden ve bulutta) dinamik bir biçimde kendi kendine sağlayan veri merkezleri için idealdir.

Ödün Vermeden Güvenlik : Tam şifreleme yoluyla yapılan veri koruması, uzunca bir süre için aşırı bir performans yüküne neden olmuştur. Uygulama artık durağan veri şifrelemesinin etkinleştirilmesiyle ek yükün yüzde 1’inden daha azıyla çalışabiliyor. Ayrıca yeni Intel Xeon Ölçeklenebilir işlemci, şifreleme performansında 3,1 kat performans iyileştirmesi sunuyor. Intel, güvenlik anahtarı saldırılarına karşı gelişmiş koruma sağlayan Intel Anahtar Koruma Teknolojisi ile işlemcinin güvenlik özelliklerini genişletmiştir. Ek olarak, Intel Xeon Scalable, donanımın güven kaynağında yapılan daha fazla iyileştirme ile platformu güvence altına alacak şekilde tasarlanmıştır.

Yeni Nesil Veri Merkezleri ve İletişim Ağlarının Temeli

Intel, Canonical Ubuntu, Microsoft SQL 16 ve VMware vSAN 6.6’daki ilk çözümlerin sunumu ile veri merkezi ve ağ altyapısının dağıtımını basitleştirmek ve hızlandırmak amacıyla kurulmuş bir çözüm markası olan Intel Select Solutions’ın da tanıtımını gerçekleştirdi. Intel Select Solutions, şirketin Intel Builders ekosistemi işbirliğine yaptığı yatırımların genişlemesi sonucu ortaya çıkmıştır ve pazara Intel onaylı yapılandırma seçenekleri sunarak müşterilerin kullanıcı öncelikli iş yükleri için Intel Xeon Ölçeklenebilir işlemci tabanlı altyapı yatırımlarından aldıkları geri dönüşü hızlandıracak.

Müşterilerin bulut altyapısının kurulumunu hızlandırmasına, iletişim ağlarını dönüştürmesine ve yapay zekayı ortaya çıkarmasına yardımcı olmak amacıyla benzersiz şekilde tasarlanmış olan Intel Xeon Ölçeklenebilir platform, platformdan faydalanan yazılım optimizasyonlarını yönlendirmek için 100’lerce iş ortağı ekosistemi, 480’den fazla Intel kurucusu ve 7.000’den fazla yazılım satıcısı tarafından desteklenmektedir. Ayrıca, Intel, bu platformdan yararlanan yazılımların optimizasyonlarını sağlamak amacıyla 7.000’den fazla yazılım satıcısı ile birlikte çalışmaktadır. Intel Xeon Ölçeklenebilir işlemci, Amazon, AT&T, BBVA, Google, Microsoft, Montefiore, Technicolor ve Telefonica gibi çeşitli şirketlerden geniş müşteri desteği kazanmıştır.

Intel’in yeni Intel Xeon Ölçeklenebilir işlemciler, Intel Select Solutions ile veri merkezine getirdiği yenilikler hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.intel.com/xeonscalable adresini veya platformu derinlemesine deneyimlemek için http://launchevent.intel.com adresini ziyaret edin.

Etiketler: » »
Share
8060 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+1 = ?