logo

Inveon, Resmi Ar-Ge Merkezi Olma Hakkını Kazandı

2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi bünyesinde bir startup yazılım firması olarak kurulan Inveon, aradan geçen 10 yılda sürdürülebilir büyüme stratejilerini başarıyla uygulayıp Türkiye’nin sayılı kurumsal e-ticaret çözüm ortağı firması haline geldi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na yapılan başvuruların değerlendirmesi, akademisyenlerin detaylı incelemeleri ve 5 ayrı denetlemenin başarıyla tamamlanması sonucunda Inveon, Türkiye’nin e-ticaret teknolojilerine odaklı Ar-Ge merkezi unvanına erişti.

Türkiye’nin en büyük 200 online perakende operasyonunun 51’inde Inveon ürün ve çözümleri kullanılırken, Inveon’un gelirlerinin yüzde 15’i de yurtdışındaki operasyonlardan geliyor. Ar-Ge merkezi dönüşümüyle birlikte şirketin ihracat hacminin 3 yıl içinde 10 katına çıkması hedefleniyor. Inveon yeni nesil omni-channel e-ticaret teknolojilerinin geliştirilmesine liderlik etmeye devam edecek.

Inveon’un resmi Ar-Ge merkezi olma sürecini yorumlayan Inveon Yönetici Ortağı Yomi Kastro “10 yıl önce sadece 2 dizüstü bilgisayar ve hayallerimizle çıktığımız yolda, teknolojiyi faydaya en iyi dönüştüren şirket olma vizyonumuzla ilerledik ve bugün Türkiye’nin lider kurumsal e-ticaret çözüm ortağı haline geldik. Devletimizin, Inveon’a resmi Ar-Ge merkezi unvanı vererek kurumumuzu desteklemesi ve onurlandırmasıyla birlikte, gelecekte de Ar-Ge’ye ve ekibimize sistematik yatırım yapmaya devam edecek, Türkiye’den global bir teknoloji şirketi çıkartabilmek için çabalamayı sürdüreceğiz” dedi.

Geleceğin e-ticaret sistemleri ve makineler arası iletişim (M2M) konusunda araştırmalar yapan Inveon, Nesnelerin İnterneti (IoT) özellikli cihazların e-ticaret ekosistemine katılmalarını sağlayacak. Ar-Ge’si sürdürülen teknolojiler arasında, tüketicilere yönelik sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik uygulamaları da bulunuyor. Inveon, bu teknolojiler sayesinde mağaza gezmekte olan müşterilerin alışveriş deneyimlerini yeniden tanımlayacağı gibi, bilgisayar veya mobil cihazlar üzerinden online alışveriş yapan tüketicilere de fiziksel bir mağaza gezme deneyimini sunacak.

Inveon Ar-Ge Merkezi’nden Sorumlu Yönetici Ortağı Emir Alkaş “Inveon Ar-Ge merkezi olma hakkını kazanarak yıllardır süregelen bilimsel yaklaşım ve proje süreçlerini taçlandırmış oldu. Ar-Ge merkezi olmanın sorumluluğunun bilinciyle çalışmalarımız ve üniversitelerle işbirliklerimiz artarak devam edecek” dedi.

www.inveon.com.tr

Etiketler: » » »
Share
3787 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+4 = ?