logo

İş Analistlerinin Kendilerini Sürekli Geliştirmeleri Gerekiyor

BA-Works Yönetici Ortağı Pınar Cinali

BA-Works tarafından düzenlenen Türkiye’nin ilk iş analizi konferansı olan BAistanbul’un ikincisi gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da farklı sektörlerin profesyonellerinden büyük ilgi gören etkinlikte, bilişim, iş analizi, inovasyon ve iş geliştirme alanlarında dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen isimleri söz aldı.

BAistanbul 2016’nın açılış konuşmasını yapan BA-Works Yönetici Ortağı Pınar Cinali, EMEA bölgesindeki 600’den fazla kuruma danışmanlık, dış kaynak kullanımı ve eğitim kapsamında iş analizi hizmetleri sunduklarına dikkat çekti. Böylesi bir uzmanlık ve bilgi birikimi ile BAistanbul’u hayata geçirmekten mutluluk duyduklarını söyleyen Cinali, bu yılki etkinliğin “İş Analisti 2.0” teması ile iş analistlerinin değişen ve dönüşen rolüne odaklandığını ifade etti. BA-Works tarafından hazırlanan Türkiye İş Analizi Raporu’nun 2016-17 edisyonundan başlıklar da aktaran Cinali “Şu an Türkiye’de İş Analizi alanında iş analisti, sistem analisti gibi farklı unvanlarla görev yapan 10 bini aşkın profesyonel bulunuyor. Araştırmamıza katılan iş analistlerinin yüzde 35’i, iş analistliği kariyerlerine devam edeceklerini ifade ediyor. İş analisti olmayan katılımcıların yüzde 7’si ise kariyerlerine bu yönde yol vermeyi istediklerini belirtiyor. İş Analisti 2.0 modelini düşündüğümüzde, her iki kesimin de iş analizine yönelik değişen ve artan beklentileri karşılamak üzere kendilerini sürekli geliştirmek zorunda olduklarını söyleyebiliriz. Değişen iş ihtiyaçlarını karşılamak için sahip olunması gereken en önemli beceriler ise problem çözme ve karar verme, iletişim becerileri ile stratejik düşünme olarak öne çıkıyor” dedi.

Ana sponsorluğunu BI Technology, Garanti Teknoloji, OBSS ve Yapı Kredi’nin üstlendiği, ModernAnalyst.com, Kariyer.net, Memorial ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı tarafından desteklenen BAistanbul 2016’un keynote konuşmacıları Chris Matts, Peter Leeson ve Yaaqub Mohamed olarak sıralandı.

Etkinlikte, iş analisti rolünden değişen beklentilerin tartışıldığı, moderatörlüğünü BA-Works Kurucu Ortağı Barış Sarıalioğlu’nun üstlendiği bir de panel düzenlendi. E-ticaret, finans-sigortacılık ve telekom-ileri teknoloji ana başlıkları altında eş zamanlı oturumların da gerçekleştiği BAistanbul 2016, her biri alanında uzman 20 konuşmacıyı ağırlayarak katılımcıların dopdolu bir gün geçirmelerini sağladı.

Etiketler: » » » » »
Share
1796 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+3 = ?