logo

Işığın Yansıması Yeni Sürprizlerle Sahne Alıyor

mh_isiginyansimasi_gorsel

Türkiye’nin en eski rock grupları arasında yer alan Işığın Yansıması, 2015 yılındaki ilk konserini Tunnel Sahne’de veriyor. Grup 5 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleşecek konserde 30 yıllık geçmişindeki en sevilen şarkılarını ve son dönem bestelerini seslendirecek.

Afşar Timuçin, Nazım Hikmet, Orhan Veli Kanık, Özcan Yurdalan gibi şairlerin dizelerini rock motifleriyle buluşturmasıyla dikkat çeken Işığın Yansıması, son albümü “Şimdi Yeni Şeyler Söylemek Lazım”da yer alan “Hrant”, “Japon Balıkçısı”, “Nefes” ve “Gerçek Adalet” gibi şarkılarla dikkat çekmişti. Albüme ismini veren şarkı olan “Şimdi Yeni Şeyler Söylemek Lazım” ise Mevlana’nın ölümsüz dizelerini Işığın Yansıması’nın müziğiyle bir araya getiriyor.

1980’li yıllarda kurulan Işığın Yansıması grubu, Bir Çiçek Yılı Sonra (1994), Birdenbire (1997), Nerde Ellerin? (2002) ve Rayların İzinde (2002) adını taşıyan albümlerden sonra verdiği 10 yıllık aranın ardından “Şimdi Yeni Şeyler Söylemek Lazım” adlı beşinci albümünü yayınlamıştı.

Işığın Yansıması vokalde Ali Erenus, gitarlarda Murat Özyüksel ve Ayhan Orhuntaş, gitar ve geri vokalde Yusuf Uğurer, bas gitarda Barlas Çevikus ve davulda Fırat Özyavuz’dan oluşuyor.

www.isiginyansimasi.com

Etiketler: » » » » » » » » » » » »
Share
2292 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+8 = ?