logo

Işıklılar, Notre Dame’ın Kamburu’nu Fransızca Sahnelediler

mh_isik_uni_notre_dame_kamburu

Victor Hugo’nun ölümsüz romanı “Notre Dame’ın Kamburu”ndan sahneye uyarlanan müzikal, Işık Üniversitesi öğrencileri tarafından Şile Oditoryumu’nda sahnelendi. Genç ve yetenekli Işıklılar, izleyenler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Notre Dame’ın Kamburu Müzikali ile birinci perde de oyunculukları, müzikleri ve kostümleriyle izleyenleri 1800’lü yıllara götüren Işık’lılar; ikinci perdede ise Doğan Duru’nun yazıp yönettiği “The Beatles” şarkılarından oluşan “All You Need Is Love” adlı müzikalini sergiledi.

Işık üniversiteli genç yetenekler, Işık Üniversitesi Şile Oditoryumu’nda izleyenleri büyüleyerek unutamayacakları bir gece yaşattı.

Luc Plamondon ve Richard Cocciante’nin modern sahneye uyarladığı klasik bir aşk hikayesi olan müzikal, müzikleri, oyunculukları ve kostümleriyle izleyenleri 1800’lü yıllara götürmekte, insanların değer verdikleri şeyleri nasıl ayakta tutabileceğini büyülü atmosferiyle göstermektedir.

Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na Giren Prodüksiyon

Notre Dame’ın Kamburu müzikali ilk olarak 1998’de Paris Kongre Sarayı’nda sahnelendi. En çok bilet satışı yapan prodüksiyon olarak Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na girdi ve dünyanın birçok ülkesinde “En İy Müzikal” ödülünün sahibi oldu. Fransızca konuşulan ülkelerde gösterime girdikten sonra, Amerika ve Londra’da İngilizce versiyonu ile oynandı ve büyük bir başarı yakaladı.

Belle Adlı Şarkıyı Seslendirdiler

Şu ana kadar Fransızca, İngilizce, İtalyanca, İspanyolca ve Rusça sahnelenen müzikal, Doğan Duru tarafından sahneye uyarlandı ve Işık Üniversitesi öğrencileri tarafından Fransızca versiyonu ile sahnelendi.

Eserin başkahramanı Quasimodo’yu canlandıran Işık Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencisi Alican Akülger, oyundaki ve “Belle” adlı şarkıyı seslendirmedeki performansıyla büyük alkış aldı.

İç Çatışmalar Yansıtılıyor

Fransızca’da güzel anlamına gelen şarkı, Esmeralda’ya aşık üç erkek oyuncu tarafından seslendirildi. Bunlardan ilki, kilisenin sağır ve kambur zangocu olan Quasimodo, ikincisi evlenmesi yasak olan rahip Frollo, üçüncüsü ise başkasıyla nişanlı olmasına rağmen Esmeralda’ya duygu besleyen yakışıklı asker Phoebus.

Bu üç erkek karakterde, aşkın üç farklı şekli izleyiciye aktarılırken, ortak duygu ise hepsinde birer paradoks olmasıdır. Üç erkek de, güzel-çirkin, yasak-doğru, ihanet ve sadakat gibi farklı iç çatışmaları yaşamaktadır.

Diğer Üniversitelere Örnek Olacağız

Işık Üniversitesi Tiyatro ve Müzikal Kulübü İdarecisi Doğan Duru “Müzikalin ilk perdesinde Notre Dame de Paris’in ilk perdesinin büyük bir bölümünü canlandırıyoruz. İkinci perdemizde ise Beatles parçalarından oluşan ve hikayesini kendim yazdığım bir müzikal canlandırdık. Okulumuz, yeni ve güzel bir salona sahip, bunu değerlendirmeye çalışıyoruz. Önümüzdeki yıllarda daha iyi çalışmalar çıkarabilmek için zemin oluşturmaya çalışıyoruz. Arkadaşlar çok heyecanlı olmasına rağmen profesyonel sanatçılarla yarışıyorlar. Bunun en önemli nedeni hedeflerimizi hep yüksek tutmuş olmamız ve hedeflere ulaştıkça çıtamızı yükseltmemiz. Gelecek gösterilerimiz, Işık Üniversitesi’nin sahneleyeceği eserler diğer tüm üniversitelere örnek, referans olacak” dedi.

Baş Kahraman Quasımodo Bize Ders Veriyor

Eserin baş kahramanı Quasimodo’yu canlandıran Işık Üniversitesi Psikoloji bölümü öğrencisi Alican Akülger “Müzikğe ilgim kemanla başladı ve müzikale rol arkadaşlarımın ısrarları ile dahil oldum. Quasimodo, çingeneler tarafından katedrale bırakılan bir çocuktur ve ismini Rahip Claude Frollo vermiştir. Fiziksel özellikleri nedeni ile herkesin korktuğu, çekindiği hatta kaçtığı ama özünde iyilik barındıran sevgi solu bir karakter. İnsancıl yönlerine rağmen sürekli dışlanıyor. Hep ikilemleri olan, canlandırması çok zor bir karakter. Quasimodo bize, ‘önyargılarınızdan sıyrılın, kötü ve çirkin algılarınızdan uzaklaşın, insan kavramının özüne inin’ diyerek önemli bir ders veriyor” dedi.

Etiketler: » » » » »
Share
2148 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+6 = ?