logo

İstanbul Lütfi Kırdar 2016’yı İddialı Projelerle Karşılıyor

mh_lütfi_kırdar_gorsel

Uluslararası Kongre Merkezi İstanbul Lütfi Kırdar, 2015 yılında önemli başarılara imza atmanın verdiği gururla 2016 yılını karşılıyor. Sadece İstanbul’da değil Avrupa’da da kongre ve etkinlik merkezlerinin öncülüğünü yapan İstanbul Lütfi Kırdar, iddialı projeleriyle yeni döneme hazırlanıyor.

Uluslararası standartlarda başarısını kanıtlayan İstanbul Lütfi Kırdar, dünyada yalnızca 28 kongre merkezinin sahip olduğu AIPC (The International Association of Convention Centres / Uluslararası Kongre Merkezleri Birliği) Kalite Standartları Ödülü’nü 2015 yılında almaya hak kazandı.

Yine 2015 yılında, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından desteklenen “Dijital Çağın Küresel Kongre Merkezi: Lütfi Kırdar” projesi ile sektördeki yerini perçinleyen İstanbul Lütfi Kırdar, ziyaretçilerine dijital çağın getirdiği tüm imkanları sunarak bir ‘ilk’i daha gerçekleştirmiş oldu. Yetinmeyip dijitalleşen yapısına yeni bir halka daha ekleyen İstanbul Lütfi Kırdar; geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği Apple iBeacon teknolojisinin entegrasyonu ile ziyaretçilerine, mobil cihazlar üzerinden daha erişilebilir bir etkinlik deneyimi sunmaya başladı.

2015 yılında yaklaşık 780 katılımcı firma 13 fuar ve kongre düzenlenen İstanbul Lütfi Kırdar’da; 27 konser ve 50 konferans yapıldı ve toplamda 240 bin ziyaretçi ağırlandı. 2016 yılını da önemli projelerle karşılamaya hazırlanan İstanbul Lütfi Kırdar, İstanbul’un dünyadaki stratejik konumuyla birlikte yükselişini sürdürüyor.

İstanbul dünyada 9. sırada

2014 yılı itibariyle İstanbul; kongre merkezleri arasında dünya sıralamasında 9’uncu, Avrupa sıralamasında ise 8’inci sırada yer aldı. İstanbul’un dünya çapındaki stratejik konumunun önemini anlatan İstanbul Lütfi Kırdar Genel Koordinatörü Güniz Atıs Azrak, merkezin sektördeki öncü konumuyla birlikte gücünü perçinlediğini belirtti. TÜİK verilerine göre, 2014 yılı turizm geliri olan 26 milyar doların yaklaşık yüzde 10’unun (2.5 milyar dolar) kongre turizminden karşılandığını açıklayan Azrak, “Yılda 100 milyona yakın kişi toplantı, iş ve kongre amaçlı seyahat düzenliyor. Kongre turizminde kişi başı ortalama harcama, kıyı turizminden yaklaşık 5 kat daha fazla. Bu nedenle kongre sektörünün ekonomiye direkt etkisinin yanı sıra endirekt ve çarpan etkisi yüksek. Sektör paydaşları olarak bizler, yerel yönetim ve kamu desteğiyle, bu pazarı büyütmenin tüm ekonomi üzerindeki etkisinin bilinciyle çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

2016’da önemli kongreler gerçekleşecek

TÜRSAB 2013 Kongre Turizmi Raporu’na göre 2013 yılında 2.5 milyon kişi kongre turizmi için Türkiye’ye geldi. Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü verilerine göre, kongre sektörü Türkiye’de dünya ortalamasından 2 kat daha fazla büyüyor. Dünyada bu artış yüzde 10 iken, Türkiye’de yaklaşık yüzde 22.

2016 yılında da büyümenin devam edeceğini ifade eden Azrak, sadece kongre merkezi olarak değil etkinlik mekanı olarak da pek çok önemli projeye imza atacaklarını anlattı: “2016 yılında İstanbul Lütfi Kırdar’da gerçekleşmesi planlanan önemli kongreler ile anlaşma aşamasındayız. Sadece kongre değil, aynı zamanda bir etkinlik mekanı olarak ses getirecek sanat etkinliklerine, fuarlara ve şirket etkinliklerine de ev sahipliği yapacağız. Hepsi de merakla beklenen projeler arasında yer alacak.”

Ulusal ve uluslararası binlerce etkinliğe ev sahipliği yapan İstanbul Lütfi Kırdar hakkında ayrıntılı bilgi almak için www.icec.org/tr adresi ziyaret edilebilir.

Etiketler: » » »
Share
3408 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+5 = ?