logo

IT Strateji Günü’nde Yeni Teknoloji Trendleri Masaya Yatırıldı

Karel Pazarlama ve Stratejik Planlama Danışmanı Nurşen Yıldırım

Karel’in ev sahipliğinde 16 Kasım 2017 tarihinde Bahçeşehir Üniversitesi’nde gerçekleşen IT Strateji Günü’nünde Amazon, BAU Siber Güvenlik Merkezi, Google, Intel, Juniper Networks, Mayasoft, Oracle, Özgür Yazılım ve VMware gibi BT sektörünün şirketleri bir araya geldi.

Etkinliğin sabahki oturumlarında veri sınıflandırması ve güvenliği, bulutta iletişim ve sistem entegrasyonu, nesnelerin interneti ve yapay zeka, yeni nesil ERP uygulamaları ve dijital yetkinlikler başlıklı konuşmalar gerçekleşti. Öğleden sonraki oturumlarda ise bulut teknolojileri, veri merkezleri, sanallaştırma, otomasyon ve siber güvenlik konularına odaklanıldı.

Etkinlikle ilgili yaptığı değerlendirmede BT sektörünün büyük bir sektör olarak hem kendi ekonomisini yarattığına, hem de lokomotif olarak tüm sektörlerin gelişiminde hayati bir rol üstlendiğine değinen Karel Pazarlama ve Stratejik Planlama Danışmanı Nurşen Yıldırım “İş ortaklarımızla bu etkinliği planlarken amacımız BT stratejileri oluşturulurken faydalanılacak yeni teknoloji trendlerini konuşmak ve bunların işletmelere nasıl rekabet avantajı sağlayacağına, yarattığı kaldıraç etkisiyle büyümelerine nasıl katkı sağlayacağına dikkat çekmekti” dedi. Akıllı teknolojilerin gerek gündelik yaşamda, gerekse iş hayatında kullanılan her türlü araca, cihaza, içeriğe, hizmete ve iş sürecine yerleşerek geleceği tüm hızıyla dijitalleştirdiğine vurgu yapan Yıldırım “Bugün artık melez (hibrid) uygulamaları, yapay zeka ile öğrenen makineleri, hiper yakınsak mimarileri ve sis bilişim gibi kavramları konuşuyoruz. Tüm bu teknolojilerin hayatımıza girmesiyle kaynakların verimli kullanımı, sanallaştırma, veri denetimi, siber güvenlik gibi kavramlar büyük önem kazandı. Bugün burada, BT sektörünün lider şirketleri ile geleceğe şekil veren bu yeni teknolojileri konuştuk. Özellikle yıllık planlama dönemi öncesinde gerçekleşen bu etkinliğin BT karar vericileri açısından ufuk açıcı olduğuna inanıyorum” dedi.

Bahçeşehir Üniversitesi’nde gerçekleşen IT Strateji Günü’nünde şirketler ayrıca bulut hizmetleri, sanallaştırma, nesnelerin interneti, veri merkezleri ve siber güvenlik konularında Türkiye BT sektörüne ilişkin orta ve uzun vadeli öngörülerini paylaştılar. Tüm gün süren etkinliğe üç yüzün üzerinde şirket yöneticisi ile BT karar vericisi katıldı.

Etiketler: » »
Share
2111 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+3 = ?