logo

İTEO Taksici Uygulaması İle Turistler İstanbul’un Lezzetlerini Keşfedecek

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) ve Gastronomi Turizmi Derneği (GTD) işbirliğinde GTD onaylı mekânlara, kafelere, restoranlara ve otellere ulaşmak amacıyla geliştirdiği İTEO Taksici uygulamasının “İstanbul Lezzet Haritası” bölümü 17.395 taksicinin kullanımına açıldı. Turizme katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen uygulamaya Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TURES) de destek verdi.

Gastronomi Turizmi Derneği ev sahipliğinde İstanbul Taksiciler Esnaf Odası ve Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği’nin de katılımıyla Hilton Harbiye Otel’de 6 Kasım 2017 tarihinde gerçekleşen basın toplantısında üç kurum arasında protokol anlaşması imzalandı.

Önceliğimiz Turizme Katkı Sağlamak

Türk mutfağının dünyaya doğru tanıtılması gerektiğini belirten Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe “Türk kültürünün dünyaya tanıtımında en önemli ögelerden biri olan Türk mutfağının etkili bir şekilde yansıtılmasını istiyoruz. Bu aşamada taksiciler bizim en önemli paydaşımız. Önceliğimiz turizme katkı sağlayarak Türk mutfağını tanıtmak” dedi.

Türk Mutfağının Değerini Bilmemiz Gerekli

Dünya mutfağı denildiğinde akla gelen en önemli üç mutfaktan birinin Türk mutfağı olduğunu belirten Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği Başkanı Ramazan Bingöl “Türk mutfağı binlerce yıllık geçmişe sahip olan bir mutfak. Bizim mutfağımızın değerini bilmemiz gerekli. İstanbul’a gelen turistler sadece tarihi mekanları görmek için değil, gastronomi turizmi için de gelmeli. Bir şehirde en önemli rehber taksicilerdir. Taksicilere yönelik oluşturulan bu uygulamaya TURES olarak destek vereceğiz” dedi.

Taksicilik Sadece Para Kazanmak Olmamalı

İstanbul’da taksicilik yapmanın sadece para kazanma odaklı olmaması gerektiğini vurgulayan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur “Bu kente borçluyuz, bu nedenle işimizi iyi yapmalıyız. Öncelikli amacımız ülke turizmine ve bu ülkeye fayda sağlamak olmalı. Taksiciler olarak iyi bir hizmet verdiğimizde mutlu oluruz. Biz işimizi iyi yaparsak daha iyi bir ülke olacağız. Türkçe olarak hayata geçirilen uygulamamıza çok yakında İngilizce dil seçeneği de eklenecek” dedi.

Etiketler: » » » » » » »
Share
2589 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+9 = ?