logo

İTÜ Konservatuvarı 40. Yılını Kutladı

mh_itu_konservatuvar_kutlama

İTÜ Maçka Yerleşkesi’ndeki tarihi binaya kırmızı halı geçişiyle alınan konukları, konservatuvar tarihinden siyah beyaz fotoğraflarla bezenen fuaye karşıladı. Yaklaşık bin kişinin katıldığı gecenin sunuculuğunu İTÜ TMDK mezunları Sevcan Orhan ve Orhan Hakalmaz üstlendi. Gecenin açılışında konuşan İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, öz müziğimizle ilgili çalışma yapmanın öneminin altını çizerken “Konservatuvarımız 40 yılın birikimiyle artık çıtasını daha da yükseltecek” dedi.

Duayen isme sahnede doğumgünü

Mustafa Kemal Amfisi’nin ev sahipliği yaptığı konserin ilk yarısında Cihangir Terzioğlu ve Yeşim Altınel Çoban’ın şefliğinde İTÜ TMDK Koro ve Orkestrası, THM ve TSM şarkıları ile sahnedeydi. İlk bölümün sonunda İTÜ TMDK’nın kurucularından olan Türk Müziğinin duayen ismi Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca’ya doğumgünü sürprizi yapıldı. Büyük usta sahneye davet edildi ve kendisi için hazırlanan doğumgünü pastasını kesti.

Solistler geçidi

Konserin ikinci yarısı ise solistler geçidi ile sürdü. Münip Utandı, Melihat Gülses, Adnan Çoban, Esma Başbuğ, Çiğdem Yarkın, Orhan Hakalmaz, Adile Kurt Karatepe, Gökhan Tepe, Sevcan Orhan ve Cumali Özkaya TSM ve THM şarkıları ile sahnedeydi. Konserin kapanış şarkısı, tüm solistlerin yanı sıra İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ve İTÜ TMDK Müdürü Prof. Adnan Koç’un da sahneye çıkmasıyla hep birlikte söylendi.

Etiketler: » » » » » »
Share
2226 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+1 = ?