logo

Kaan Terzioğlu’nun Uluslararası Başarısı

mh_turkcell_kaan_terzioglu

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu

Teknoloji ve telekomünikasyon dünyasının en güçlü isimleri, sektörün en itibarlı yayınlarından Global Telecoms Business dergisi tarafından açıklandı. 2015 yılının en güçlü 100 teknoloji insanı listesinde (GTB Power100 2015) Türkiye’yi temsil etme gururu Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu’nun oldu. Terzioğlu, Avrupa’nın en etkili 10 ismi arasında yer aldı.

Neden Terzioğlu?

Global Telecoms Business, Kaan Terzioğlu’nun Genel Müdür olarak göreve başladığı Nisan ayından bu yana geçen kısa sürede, Turkcell’in mobil ve sabit hizmetlerini entegre bir yapıya kavuşturarak bir dönüşüm başlattığına dikkat çekti. Global Telecoms Business ayrıca Terzioğlu’nun yönetiminde Turkcell’in TV+ gibi yenilikçi ürünlere artık daha yoğun şekilde odaklandığına ve 5G’de bölgesel liderlik hedefiyle Ericsson, Huawei ve Aselsan ile anlaşmalar imzaladığına da yer verdi.

Listede kimler var?

Bu yıl önceki yıllardan farklı olarak kategorilere bölünen Power100 listesinde dünyanın en büyük telekomünikasyon operatörlerinin yöneticilerinin yanı sıra, teknoloji şirketlerinin temsilcileri de yer alıyor. Avrupa kategorisinde TeliaSonera CEO’su Johan Dennelind, Deutsche Telekom CEO’su Timotheus Höttges gibi yöneticiler bulunurken, diğer kategorilerde de Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, Google CEO’su Sundar Pichai, Amazon CEO’su Jeff Bezos, Apple CEO’su Tim Cook gibi isimler vardı.

Kaan Terzioğlu yönetiminde Turkcell

1 Nisan’da Turkcell Genel Müdürlüğü görevine gelen Kaan Terzioğlu, Turkcell’in vizyonunu yeniden tanımladı ve Turkcell’i entegre iletişim ve teknoloji hizmetleri sağlayan bir şirket olarak tekrar şekillendirdi. Turkcell, “Turkcell Türkiye”, “Turkcell Uluslararası” ve “Diğer İştirakler” olarak yapılandırıldı.

Turkcell’in Ukrayna’daki iştiraki life:) 19 Mayıs’ta Lviv’de, 3 Haziran’da Kyiv’de yaptığı lansmanlarla, Ukrayna’yı 3G ile tanıştıran ilk GSM operatörü oldu. Turkcell, Haziran sonundaki life:)’ın tamamını satın aldı. Turkcell’in uluslararası alandaki büyümesinin pilot ülkesi olarak konumladığı Ukrayna’daki operasyonları da yeni bir ivme kazandı.

Turkcell, 26 Ağustos’ta yapılan 4.5G ihalesine de damgasını vurdu. İhalede en yüksek miktarda frekansı alan Turkcell, 1 Nisan 2016’da, müşterisine 375 mbps hızında mobil internet sunabilecek tek operatör olmanın altyapısını hazırladı.

Turkcell Türkiye’yi teknolojide tüketen değil üreten ülkeye dönüştürme kararlılığını, 5G işbirlikleriyle de gösterdi. ASELSAN, Huawei ve Ericsson ile AR-GE’de işbirliği anlaşmaları imzalandı.

İletişimde ürün ve servis çalışmalarına da hız veren Turkcell, anında mesajlaşma platformu BiP’i de yeni bir boyuta taşıdı. BiP, yeni dönemde VoIP (internet tabanlı çağrı) özelliğiyle de müşterisiyle buluşacak. Turkcell BiP’i Ukrayna ve Almanya’da da kullanıma sunacak.

Etiketler: » »
Share
2070 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+2 = ?