logo

03 Ağustos 2017

“Kadınıma & Zeytinime Dokunma” Resim Sergisi Ayvalık’ta Açıldı

Sanatçı Mehmet Emin Erdoğdu “Zeytin Kadınları” ile Ayvalık Belediyesi Orhan Peker Sanat Galerisi’nde 02-19 Ağustos 2017 tarihleri arasında sanatseverlerle buluşuyor.

“Kadınıma Dokunma”& “Zeytinime Dokunma” sloganlarıyla desteklenen sergi; zeytinliklere ve kadınlara uygulanan şiddete dikkat çekmeyi amaçlamaktadır.

02 Ağustos 2017 saat: 18:00’de açılış kokteyli gerçekleştirilen sergiye sanatseverin ilgisi yoğun oldu. 

Sanatçı Erdoğdu, sergi ile ilgili olarak “Zeytin ağacının dokusu ve yaşanmış yılların;doğanın estetik mükemmelliğinin bana verdiği duygu selinde hazırladım eserlerimi. Ben çok keyif alarak yaptım resimlerimi. Resimlerimi hep kendim için yaparım. Bittikten sonra artık benim değillerdir. Sanatseverlerin de eserlerimi izlerken aynı coşkuyu  hissetmelerini diliyorum”. dedi. 

 Sergi 19 Ağustos 2017 tarihine kadar ziyaret edilebilir.

 Mehmet Emin Erdoğdu Kimdir.?

 M. Emin Erdoğdu, 70’li yıllarda Akşehir öğretmen okulundaki resim öğretmeni İsmet Şen’in desteği ile resime yöneldi. İki yıl ilkokul öğretmenliği yaptıktan sonra, 1977 yılında Akademiye girdi. 1983 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi resim bölümünden mezun olan Emin Erdoğdu, Devrim Erbil, Saim Bugay ve Bihrat Mavitan ile çalıştı. Ankara, Bodrum, İstanbul, Ayvalık, Bozcaada ve Almanya’nın Hannover şehrinde sergiler açtı. Bir dönem Ali Tara’nın çektiği reklam filmlerinde Art Direktör olarak çalıştı. Karma sergilere katıldı. 2003 yılında Bodrum’da “40 kutu 40 yorum” adlı projeyi gerçekleştirdi. Resimlerinde su sarnıçları, balıklar, tekneler, boğalar, kuşlar, masal kahramanları ve kadınları konu edindi. Farklı malzemelerle farklı konularda resimler yaptı. Uzun yıllar Bodrum Gümüşlük’te yaşayan sanatçı, halen Kazdağları’ndaki atölyesinde resim ve gravür çalışmalarını sürdürmektedir.

Etiketler: »
Share
2669 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+9 = ?