logo

KAGİDER, Kadın Çalışan Sayısını Artırmayı Hedefliyor

mh_kagider_bt

KAGİDER, Mayıs 2015 itibariyle yönetimi devralan Yeni Yönetim Kurulu’nu tanıtmak için düzenlediği basın toplantısında Türkiye’de kadının toplumdaki konumunu güçlendirmek adına derneğin 2025 vizyonunu açıkladı. KAGİDER Başkanı Sanem Oktar, kadınların işgücüne katılımını ve girişimciliği teşvik etmek, özellikle genç girişimcilere destek olmak ve genç kadınlara gelecek planları için vizyon kazandırmak hedefleriyle görevi devraldıklarını ifade etti.

“Dünya Ekonomisinin Değerlendirilmeyen En Büyük Kaynağı Kadınlar”

Dünyada kadın istihdamının yüzde 1 artmasının GSMH’ya 80 milyar USD artış olarak yansıdığını; kadınların dünya ekonomisinin değerlendirilmeyen en büyük kaynağı olduğunu söyleyen Oktar “Gelişmiş dünya ekonomileri, yüzde 60-70 kadın istihdamı oranları ile ilerliyor. AB ülkelerindeki en düşük kadın istihdam oranı yüzde 41,3 iken Türkiye’de ise bu oran yalnızca yüzde 28,6. TÜİK Haziran 2015 İşgücü İstatistiklerine göre ülkemizde 19,8 Milyon kadın istihdama dahil değil. Kadın istihdamı oranı ile Türkiye, OECD ülkeleri arasında sonuncu sırada. Kadın sorunlarının çözümü açısından kadın temsiliyetinin, öncelikli olarak karar verici pozisyonlarda sağlanması gerekir. Bu nedenle kadın istihdamı ve kayıtlı çalışma aciliyetle ele alınması gereken konular arasında önceliklendirilmeli” dedi.

Kadın istihdamı potansiyeli, dünyanın en büyük ekonomilerinin toplamına eşdeğer

Toplumsal gelişimin yolunun kadın temsiliyetinden geçtiğini belirten Oktar, McKinsey Global Institute (MGI) tarafından hazırlanan cinsiyet eşitliği raporuna göre Türkiye’nin listenin alt sıralarındaki ülkeler arasında bulunduğunu belirtti. Oktar “Rapor, kadınların iş dünyasında erkekler ile eşit hak ve fırsatlara sahip olması ve potansiyellerinin tamamını gerçekleştirmeleri durumunda, ülkelerin 2025 yılında GSYH’larına 28 trilyon dolar (%26) katkıda bulunabileceğini ortaya koyuyor. Bu, bugünkü Amerika ve Çin’in ekonomilerine eşdeğer bir büyüklük. 2025’te 3 milyon kadını istihdama katmak ve kadın istihdamını en az yüzde 41 seviyelerine çıkarmak için kız çocuklarının eğitimde olması son derece önemli. 2025 hedeflerine ulaşılmasının; eğitim, istihdam ve girişimcilik döngüsünün (3E: education, employment, entrepreneurship) sağlandığı bir ortam yaratılabilmesine bağlı olduğuna inanıyoruz” dedi.

Günümüz koşullarında sivil toplum kuruluşlarının dinamik yapısını koruyabilmek ve büyük hedeflere ulaşmak için “uzmanlaşma”ya önem vermesi gerektiğini belirten Oktar Kadınların tüm üretim ve karar süreçlerinde özgür, eşit ve etkin rol aldığı bir dünya yaratmak vizyonuyla yıllardır azimle çalışıyoruz. Yeni dönemde bu konuda kendimizi daha da geliştirmek için daha büyük hedefler koyduk. KAGİDER olarak en büyük zenginliğimiz, her biri alanında uzman üyelerimiz. Bu kaynağımızı daha verimli kullanabilmek adına strateji gruplarımızla daha aktif çalışmalar yürüterek kadın girişimcilere daha fazla katkı sunacağız” dedi.

KAGİDER 2015-2017 YÖNETİM KURULU

Sanem Oktar – Başkan

Şila Gök – Başkan Yardımcısı / Kurumsal İlişkiler ve Dış İşleri Strateji Grup Başkanı

Zehra Güngör – Başkan Yardımcısı / Savunu Strateji Grup Başkanı

Asil Üyeler

Şule Yüksel – Eğitim ve Mentörlük Strateji Grup Başkanı

Emine Perviz Erdem – Networking Strateji Grup Başkanı

Bahar Kayserilioğlu – Özel Sektör Strateji Grup Başkanı

Gamze Cizreli – Altyapı Strateji Grup Başkanı

Servisîmin Cömert Birced – Gençlik Strateji Grup Başkanı

Devrim Erol – Toplumsal Etki Strateji Grup Başkanı

Yedek Üyeler

Özlem Turhan, Fisun Usta, Feyhan Kapralı, Esra Bezircioğlu, Ufuk Tarhan, Özgül Öztürk Aksu, Güzin İlker, Perihan Çöçelli, Selen Erdeniz

Etiketler: » » »
Share
3034 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+6 = ?