logo

KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Bayraktar Oldu

mh_kalder_yilmaz_bayraktar

KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Bayraktar

Kalite bilincini hayatın her alanına yaymak amacıyla çalışan ve ülkemizin en prestijli sivil toplum kuruluşlarından olan Türkiye Kalite Derneği (KalDer) 27. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. KalDer Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Yılmaz Bayraktar seçilirken, Görgün Özdemir ve Bilâl Aslan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı oldu.

Buna göre KalDer’in yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Ali Çalışkan (Sabancı Holding Kordsa Global A.Ş.), Barış Arat (Barat Endüstriyel Mühendislik), Bilal Aslan (İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık A.Ş.), Cem Haydar Bektaş (Servodata Bilişim A.Ş.), Devrim Çubukçu (Eczacıbaşı Holding), Erdal Elbay (Pilot Koltuk), Fügen Toksü (TUHİD Türkiye Halkla İlişkiler Derneği), Görgün Özdemir (Koç Holding Otokoç Otomotiv A.Ş.), M. Emin Direkçi (Mendirek Endüstriyel Danışmanlık), M. Fahir Altan (SAAB International), Mutlu Ocak (Coca-Cola İçecek A.Ş.), Necip Özçer ( LC Waikiki), Nurettin Türkoğlu (YEDAŞ), Orhan Ünal (Viko Teknik), Pınar Kalay (Vodafone Türkiye A.Ş.), Sami Boydak (Merkez Çelik), Seçil Koç Doğan (Seçil Kauçuk), Sedat Soybay (Mass Arıtma A.Ş.), Steven Young (Bosch Türkiye), Prof. Dr. Şule Kut (Okan Üniversitesi).

KalDer Yönetim Kurulu Başkanı seçildikten sonra bir açıklama yapan Yılmaz Bayraktar “Türkiye’nin önde gelen bir sivil toplum kuruluşunun yönetim kurulu başkanı seçilmiş olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Kalite gönüllülerinin arasında yer almanın bir ayrıcalık olduğuna yürekten inanıyorum. Kişisel önceliklerimizi belirlerken, toplumsal yararı ön plana çıkartabilmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bugüne dek KalDer bünyesinde uzun süre yönetim kurulu üyesi ve başkan yardımcısı olarak hizmet verdim. KalDer’in bu süreçteki misyonunu daha ileri bir noktaya taşımayı hedefliyoruz. Yeni çalışma döneminde ülkemizin çok önemli kuruluşlarının temsili ve katkısıyla hazırladığımız etkin projelerle değer yaratmaya, düşünce ve yaşam kalitesini artırmaya odaklı çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu süreçte üye ve paydaşlarımızdan daha etkin ve yapıcı katkılarını bekliyoruz” dedi.

 Yılmaz Bayraktar kimdir?

1954 yılında Ardahan’da doğan Yılmaz Bayraktar, evli ve bir çocuk babasıdır. Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü mezuniyeti ardından İngiltere’de University of Wales Makine Mühendisliği Bölümü’nde ‘Endüstri İçin Dizayn ve İş İdaresi’ başlıklı yüksek lisans programını tamamladı. İş yaşamına 1979 yılında Tüpraş İzmit Rafineri Müdürlüğü’nde Enerji ve Ekoloji Mühendisi olarak başladı ve 1999 yılında Rafineri Müdür Yardımcılığı görevinden ayrıldı. 1999-2006 yıllarında merkezi Orlando’da bulunan Siemens Power Generation şirketinin ‘İşletme ve Bakım’ anlaşması altındaki Bosen Enerji Elektrik Üretim Birleşik Çevrim Santrali’nde Tesis Müdürü olarak çalıştı. 2006 yılında Tüpraş’ın özelleştirilmesi ile Genel Müdür Yardımcısı olarak yeniden görev aldı. Bu süreçte, İnsan Kaynakları, İşletme Güvenilirliği, Teknik Emniyet, Proses Emniyeti, Sözleşme ve Satın alma, Özel Projeler, Enerji Yönetimi, Proses Otomasyon, Eğitim, Kurumsal İletişim, Sosyal İşler ile Güvenlik Müdürlüklerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaparken Toplu İş Sözleşmeleri ve Değişim Yönetimini yönetti. Bayraktar, bir dönem KSO Yönetim Kurulu, Koç Holding Emekli ve Yardım Sandığı Vakfı Yönetim Kurulu ve TÜPRAŞ Etik Kurul Üyelikleri görevlerinde bulundu.

Etiketler: » » »
Share
3706 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+5 = ?