logo

“Kapılar” Karma Sergisi Caddebostan Kültür Merkezi’nde Açıldı

mh_sergi_hoscanlar_ckm

Dilek Hoşcanlar’ın küratörlüğünü yaptığı “Kapılar” adlı karma resim, fotoğraf, seramik, heykel, tekstil ve cam sergisi 28 Mayıs – 1 Haziran 2016 tarihleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi 3. Kat Fuaye Salonu’nda sanat severlerle buluşuyor. Sergi, 28 Mayıs tarihinde düzenlenen bir kokteyl ile açıldı.

Sergi, sanatçıların kapılara bakış açısını, yaşamdaki izlerini yansıtıyor. Her kapının seçimlerimizi, kilitlerin engellerimizi, anahtarların ise çözümleri getirdiğini bu üçlemenin etkisiyle izleyicileri kendimize olan içsel yolculuğa ve “BEN” olmaya davet ediyor.

Açılan, kapanan, kimi zaman yüzümüze çarpılan, kimi zaman ardına kadar açılan, bazen bilerek aralık bırakılan evlerimizde, bedenimizde ve ruhumuzda olan kapılar… Kapıyı aralayıp, aydınlığa, özgürlüğe, değişime, yeniliğe umuda adım atmak mı? Yoksa kalın sürgüleri üzerimize vurup korkularımızla, sınırlarımızla, yeniliğe, değişime gösterdiğimiz dirençle kalakalmak mı?… İşte bu yüzden kapılar umutlar – korkular, sevinçler –  hüzünler, dirilişler – çöküşler arasında birer geçiştirler. Kilitlerin, sürgülerin, kapıların boyutları, hacimleri ne olursa olsun özgürlük yolunu seçtiğimiz anda çözümleri elimizdeki anahtardadır hangi yöne çevireceğimize bizim karar verdiğimiz…

Sergide Aslıhan Taşkent, Asuman Öztırpan, Ayça Özgen, Belgin Alpay, Belma Yağmur, Bilge Zeytincioğlu, Elif İvme, Ercan Yenigün, Fatoşnur Danışman, Figen Kaya, Filiz Güzel, Gül Nacar, Gülnur Özaltın, Hatice Erzincanlı, Hatice Koçak, Hülya Yılmaz, Mayser Toktop, Mehmet Özşimşek, Melda Zerrin, Meral Ekşi, Nazlı Zorkun, Nihal Nemutlu, Nilüfer Çallılar, Nuray Eken, Nuray Vardarlı, Selva Erel, Semra Karadayı Kasımoğlu, Serap Erdoğan, Sevgi İlker, Sevim Tuncay, Sultan Erdoğan, Şöhret Aktepe, Şölen Kumru Ergül, Taciser Alpaner, Tülay Erbesler, Tülin Ünsalan, Yasemin Göker, Yasemin Varış, Yaşar Yıldız, Zerrin Akdemir, Zerrin İlimsever, Ziynet Kafkaslıgil ve Zekiye Yılmaz’ın eserleri yer alıyor.

Etiketler: » »
Share
5941 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+6 = ?