logo

“Kara Hafta İstanbul” Festivali Başladı

mh_kara_hafta_gorsel

Pera Palace Hotel Jumeirah’ın 22 Ekim 2015 tarihinde Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) ana sponsorluğunda ünlü yazar Agatha Christie’nin doğumunun 125. yılı şerefine Türkiye’de ilk kez gerçekleştirdiği Kara Hafta İstanbul”un açılış töreni iş, sanat ve edebiyat dünyasının katılımıyla gerçekleştirildi.

Pera Palace Hotel Jumeirah Genel Müdürü Pınar Kartal Timer’in ev sahipliğinde, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın katılımıyla gerçekleştirilen festivalin açılışında birçok isim dikkat çekti. Agatha Christie’nin torunu Mathew Prichard’ın yanı sıra açılışa ünlü oyuncu Başak Sayan, oyuncu ve yazar Ayşe Erbulak, ünlü yazar Ahmet Ümit, Celil Oker, Leslie S. Klinger, Alexander McCall Smith de açılışın konukları arasındaydı.

Pera Palace Hotel Jumeirah Genel Müdürü Pınar Kartal Timer “Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen ve uluslarası çapta bir etkinlik olan Kara Hafta İstanbul’a, Pera Palace Hotel Jumeirah olarak ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ayrıca, Kara Hafta İstanbul etkinliğiyle, Pera Palace Hotel Jumeirah olarak, Jumeirah Group’un tüm dünyadaki en iyi halkla ilişkiler kampanyasına da, imza atmanın heyecanını sizlerle paylaşmak isterim. Etkinliğimizde yanımızda olan tüm destekçilerimize, yazarlarımıza ve basın mensuplarımıza teşekkür ederiz” dedi.

Beyoğlu Belediyesi Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul’u ve Beyoğlu’nu bir kervansaraya benzettiğini belirtti. Demircan “8500 yıllık tarihinde İstanbul, her medeniyeti, dini ve kültürü yaşamış ve hala yaşamaya devam ediyor. Buranın hikayesi ve yaşanmışlığı çok fazla. Beyoğlu’nun sembollerinden biri de Pera Palace Hotel Jumeirah. Yaşanmışlıklardan birini de bu gece Pera Palace Hotel Jumeirah’ta anıyoruz. Beyoğlu Belediyesi olarak Pera Palace’ın yaşanmışlığını ve varlığını ön plana çıkarıyoruz. Beyoğlu’nun tarihine ciddi hizmetleri bulunan Pera Palace tüm çalışmalarında, Beyoğlu’nun da edebiyata ve tarihe verdiği önemi ön plana çıkarmıştır. Ben huzurlarınızda tüm Pera Palace yönetimine ve Kara Hafta İstanbul etkinliğine destek veren herkese teşekkür etmek istiyorum” dedi.

İstanbul, polisiye edebiyata doyacak

Okumayı geniş kitlelere sevdiren polisiye edebiyatı konusu etrafında renkli bir şehir kültür aktivitesi olarak gerçekleşecek “Kara Hafta İstanbul” Pera Palace Hotel Jumeirah’ta dünyaca ünlü yazarları da ağırlayacak.

“Kara Hafta İstanbul” etkinliği kapsamında söyleşi yapacak yazarlar arasında Türkiye’nin en önemli polisiye yazarlarından Ahmet Ümit ve Celil Oker bulunurken, İngiltere’den Alexander McCall Smith, Amerikadan Leslie S. Klinger ile İtalya’dan Roberto Costantini de katılım gösterecek.

Köklü geçmişi kadar, kültür ve sanat hayatına katkılarıyla da ön plana çıkan Pera Palace Hotel Jumeirah’ta etkinlik kapsamında Agatha Christie’nin ilk baskı kitapları sergilenirken, katılan yazarlar Beyoğlu’ndaki kitapcılarda imza etkinliklerine katılacak. Tüm etkinlikler halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleşecek ve etkinliklere dair tüm detaylar #blackweekturkey hashtag’iyle sosyal medyada paylaşılabilecek.

Festival ile ilgili bilgi için: www.blackweekturkey.com

Etiketler: » » » » »
Share
2613 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+5 = ?