logo

”Kazasız Kul Olmaz” İş ve Trafik Kazalarına Dikkat Çekiyor

mh_kazasiz_kul_olmaz

İstanbul Gelişim Sanat tarafından 81 ilde sahnelenen ”Kazasız Kul Olmaz” adlı oyun seyircilerin beğenisine sunuldu. Oyun, Ataman  Erkul, Vatan Şaşmaz, Yusuf  Erbaş,  Mehmet Ali Nalbant sanat danışmanlığında ve Toprak Sergen’in seslendirmesiyle gerçekleşiyor. Oyun genel olarak konusu ülkemizde kanayan bir yara olan İş ve trafik kazaları sonrasındaki ilk yardımın önemine dikkat çekiyor.

Oyunun yazarı ve yönetmeni  Zahrettin Çelik  Soma’daki faciayı yerinde araştırma yapmak üzere araştırmalarda bulundu.  Oradaki  STK, belediye ve emniyet  gibi kuruluşlarda gerekli incelemeler  yapıldıktan sonra konu “kazasız kul olmaz” oyununa  taşındı. Soma’ya gösterilen duyarlılıktan ötürü proje, Uluslararası Radyocular Birliği  tarafından  “Yılın Alkışı Hakedenler” ödülüne layık görüldü.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Oyunun yazarı ve yönetmeni  Zahrettin Çelik, ”Bilindiği üzere istatistikler ve kaza oranlarına baktığımızda iş ve trafik kazaları pek iç açıcı değil. Sürücüler, işverenler ve diğer faktörlerden kaynaklı kazaların olması iş ve ekonomi hayatını bir hayli derinden sarsmaktadır. Hal böyle olurken bizler de bu hassas konuları sahne sanatlarına taşıyarak bilinçli birey ve toplum modeli oluşturma amacındayız. Oyunumuzu yurdun her tarafında halka sunacağız” dedi.

Oyun Hakkında

“Kazasız Kul Olmaz “ iş ve trafik kazalarında ilk yardımın nasıl olacağını trajikomik ve gerçek hikayelerle anlatan hem yetişkin hem de çocuklar için uyarlanmış bir tiyatro oyunu olarak karşımıza çıkıyor.

Bilgi için: www.istanbulgelisimsanat.com

Etiketler: »
Share
3113 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+3 = ?