logo

Kesintisiz ve Hızlı Bir İnternet Bağlantısının İpuçları

mh_zyxel_hizli_internet

Bazı kullanıcılar ev ve iş yerindeki ağ bağlantılarının yavaşlığından yakınır. İnternet bağlantılarındaki yavaşlıklar ve hatta yaşanabilecek kesintiler, veri transferi yavaşlığının yanı sıra kesintiye toleransı olmayan müzik ve video akışı gibi uygulamaların aksamasına, dosya transferlerinin kesilmesine veya video görüşmelerin düşmesine neden olabilir. Online oyuncular için ise bu daha büyük bir sorundur. Oyun oynarken internet bağlantısının yavaşlaması veya kısa bir süre için bile olsa kopması, oyuncular için kabul edilebilecek bir durum değildir.

Tüm bu olumsuzlukları yaşamamak ve çok daha hızlı bir bağlantıya kavuşmak için hem teknolojiyi satın alırken,hem de kullanırken birkaç noktaya dikkat etmek yeterli. Böylece kesintisiz ve hızlı bir internet bağlantısına kavuşmak mümkün. Ağ çözümleri firması ZyXEL, tüketicilere son derece basit ama kullanışlı ipuçları veriyor!

 Öncelikle ihtiyacınız olan internet hızına sahip misiniz? 

Ülkemizde servis sağlayıcıların verebildikleri internet hızı oldukça yükseldi. Kullanmış olduğunuz uygulamaların ihtiyacı olan bant genişliklerini, evde aynı anda internet kullanan kişi sayısını analiz etmeniz önemli. Temel ev uygulamaları dikkat aldığımızda 8Mbps lik bir bağlantı gereklidir. Konforlu bir internet kullanımı için ise 16Mbps’ lik bir bağlantı önerilmektedir.

 Modeminizi doğru seçtiniz mi? Modem, doğru yerde mi?

ZyXEL Türkiye Ürün ve İş Geliştirme Müdürü Şamil Doğan “Öncelikle kullandığınız internet hızına uyumlu bir modem seçmemi gerekiyor. Günümüzde bu modemleri mobil cihazlarımız nedeniyle artık WiFi kablosuz olarak seçiyoruz. Temelde piyasada olan 802.11n teknolojisi tek kullanıcı için yeterli ancak, kablosuz kullanıcı arttıkça, kablosuz ağ paylaşıldığı için; internet hızına göre daha farklı bir alternatif seçilebilir. Bu nedenle 2×2 N dediğimiz 300Mbps kablosuz bağlantı hızına sahip modemler tercih edilmelidir. Diğer taraftan her geçen gün kablosuz modemler etrafımızda yaygınlaşma ve wifi teknolojisinin sınırlı sayıda kullandığı frekans aralığı birbiriyle çakışmaktadır ve bu da iletişimin kalitesini düşürmektedir” dedi.

Bu nedenle modeminizde en uygun temiz frekansı tarayıp seçme özelliği kesinlikle olmalıdır. ZyXEL olarak tüm ürünlerimizde bu özelliği yıllardır sağlamaktayız. Ayrıca yüksek anten gücü de uzaklardaki kablosuz vericilerle frekans çakışma olasılığı nedeniyle iletişimi sıkıntıya sokabilir. Anten gücü de isteğe bağlı kullanıcının ayarlama seçeneği ile azaltılabilmelidir. ZyXEL ürünlerinde anten gücünü azaltma seçeneği de bulunmaktadır. Yine daha geniş iletişim frekansına sahip 5Ghz destekli ürünleri seçmek avantaj sağlamaktadır. Ancak bilgisayar ve telefon tarafında da bu frekansın desteklenmesi gerekmektedir. Bu nedenle aynı anda hem 2,4, hem de 5Ghz çalışabilen eş zamanlı (concurrent) Dual band modemler, her tür ürünü aynı anda destekleyebilmektedir.

Evinizin tasarımına, mobilyalarınızın konumuna ya da yalnızca elektrik prizine yakın olduğu için konumunu tercih ettiğiniz modeminiz acaba gerçekten de doğru yerde mi? Kablosuz modemlerin çalıştığı frekanslar ne yazık ki kalın betonarme duvarlardan ve metal yapılardan çok etkilenir. Çok alçağa, sütunların ortasına ya da metal dolap gibi önündeki engelleyici bir nesnenin bulunduğu konumlara yerleştirmek, sinyalin önünü kesmek demektir. Modeminizin daha iyi sinyal verebilmesi için mümkün olduğunca çevresinde yeterli boş alan bulunduğundan ve tüm odalara eşit mesafede durduğundan emin olun.

 Sinyal karmaşasını engelleyin

Şayet sabit bir kablosuz frekansla modeminiz gelmişse veya kurulmuşsa Çevrede bulunan sinyal sayısı arttıkça bağlantılarda karmaşaların olması da doğaldır. Modeminizin konumu bu açıdan da büyük önem taşır. Diğer elektronik frekans üretici cihazların yanına yerleştirmek sıkıntılar oluşmasına neden olabilir. Modeminizin bebek telsizi, kablosuz telefon, Bluetooth özelliği olan cihazlar, mikrodalga fırınlar ve kablo karmaşası olan prizlerden uzak tutmakta fayda var.

 Daha güçlü ve kesintisiz sinyal

Özellikle oyuncular ve online film izleyenler evdeki ağ depolama cihazlarından kablosuz video uygulamaları çalıştıranlar için; yerel ağ iletişiminin ve internet bağlantısının çok hızlı ve kesintisiz devam etmesi çok önemli. Bu kesintileri yok etmek ve özellikle ev eğlence sistemlerine sürekli yüksek kalitede veri aktarımı gerçekleştirmek için geliştirilmiş olan 802.11ac teknolojisine sahip ürünler tercih etmek akıllı bir tercih olacaktır. Öte yandan yüksek kalitede veri aktarımının yanı sıra 802.11ac teknolojisi çok daha geniş kapsama gücüyle evlerdeki kör noktalara da bağlantının aynı kalitede ulaşmasını sağlar. Ayrıca 1 Gbps’ye varan hız sayesinde tek seferde birden fazla medya akışı gerçekleştirilmesi, aynı anda daha fazla cihazın yüksek hızda birbirleri arasında iletişim kurması ve interneti en verimli şekilde paylaşmasını sağlar.

 Elektrik hattınızı kullanın

Eğer internet bağlantınızı çok uzaktaki bir odaya ya da Wi-Fi sinyalinin ulaşamadığı bir noktaya ulaştırmak istiyorsanız, elektrik şebekenizi bir ağ kablosu olarak kullanabilirsiniz. ZyXEL Powerline adaptörleri sayesinde evde elektrik prizlerine doğrudan interneti ulaştırabilir, 500 Mbps’e varan hızlarda internet paylaşımı gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca evinizde bulunan tüm ağ cihazlarınızdan video seyredebilir, çevrimiçi oyun oynayabilir ve ağınızı yüksek performanslı bir ağa dönüştürebilirsiniz.

 Wi-Fi Çoklayıcılar Kullanın

Ofislerde veya geniş evlerde farklı noktalara kablosuz internet ve ağ bağlantısını yüksek kalitede genişletmek için Wi-Fi sinyal güçlendiriciler kullanmak sorunu pratik bir şekilde çözmenizi sağlayabilir. Herhangi bir elektrik prizine takacağınız ZyXEL WRE2205 v2 adaptör, hem kablosuz ağın sinyalini artırır, hem de kablolu Ethernet bağlantısına kavuşmanızı sağlar. Frekans çakışma sorunları nedeniyle kablosuz ağları genişletmek için anten gücünü artırmak yerine kablosuz tekrarlayıcıların kullanılması daha verimli sonuçlar vermektedir.

 Çift bantın gücünden yararlanın

Ev ve iş yerinizde farklı teknolojileri kullanan cihazlar kullanıyorsanız, kablosuz bağlantınızın tüm bağlantı teknolojilerini desteklediğinden emin olmalısınız. ZyXEL’in 802.11ac teknolojisini kullanan çift bantlı modemleri, hem 2.4 Ghz hem de 5 GHz bantlarında eş zamanlı olarak frekans yayarlar. Böylece hem eski model dizüstü bilgisayar ve diğer mobil cihazlar bağlantı konusunda sıkıntı yaşamazken, yeni nesil 5 GHz bandını kullanan ürünler, eş zamanlı olarak yüksek hızda bağlantı yapabilme yeteneğine kavuşurlar.

ZyXEL’in ağ teknolojileri konusundaki eşsiz tecrübe ve uzmanlığına güvenen son kullanıcılar bu basit ama faydalı ipuçları sayesinde çok daha stabil ve kesintisiz bir internet deneyimi yaşayacaklar!

www.zyxel.com

Etiketler: »
Share
2099 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+8 = ?