logo

Khan Academy Türkçe 3. Yaşını Kutladı

mh_khan_academy

Eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmeyi amaçlayan bir sosyal girişim olan Khan Academy; her yaş grubuna hitap eden zengin dijital kütüphanesi, Türkiye’de yeni eğitim teknolojileri ile öğrenme reformunu destekleyen faaliyetleri ve sivil toplumda Türkçe eğitimde fırsat eşitliği için bir gönüllülük hareketine dönüşmesiyle fark yaratıyor. 2012 yılında STFA Grubu’nun desteğiyle Khan Academy’nin ilk uluslararası iştiraki olarak faaliyete geçen Khan Academy Türkçe, 2013 yılında düzenlenen bir basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulmuştu. Khan Academy Türkçe, bu yıl yeni yaşını kutladığı Kasım ayında anlamlı bir buluşmaya da imza attı. Geçtiğimiz hafta, gönüllü buluşmalarının ilkini İstanbul’da gerçekleştiren Khan Academy Türkçe ekibi, bu toplantıda hem gelecek vizyonu doğrultusunda gönüllülük faaliyetlerini gözden geçirdi hem de 3. yaş gününü gönüllüleriyle birlikte kutladı.

Bugüne kadar Khan Academy içeriklerinin Türkçeleştirilmesi ya da bu ücretsiz kaynağın eğitimlerine fayda sağlamak amacıyla daha çok bireye ulaştırılması için 350’den fazla gönüllü Khan Academy Türkçe’ye destek verdiler. Khan Academy Türkçe gönüllüleri; ders videoları ve içeriklerin Türkçeleştirilmesi, eğitim içeriğinin kontrolü ve çevirinin denetimi, işitme engelli kullanıcılar için derslere altyazı eklenmesi, eğitim kurumlarında ve organizasyonlarda tanıtım yapılması gibi konularda katkılar sağlayarak, Khan Academy’nin Türkiye’de 15 milyondan fazla ders vermesinde ve milyonlarca kullanıcının bu ücretsiz kaynaktan yararlanmasında rol oynuyorlar.

Gönüllü toplantılarının ilki sonrası tepkilerin çok olumlu olduğunu ve bu toplantıların devamının geleceğini belirten Khan Academy Türkçe Direktörü Alp Köksal “Eğitim alanında bir sosyal girişim olarak, geride bıraktığımız üç yıl boyunca gönüllülerimiz desteğiyle büyüdük ve 5 bin ders videosunu Türkçeleştirmeyi başardık. Bugün ilkini gerçekleştirdiğimiz gönüllü toplantılarımız ile sadece içerik konusunda değil, eğitime yeni bir bakış açısını sunan Khan Academy Türkçe platformunun ücretsiz bir kaynak olarak daha fazla bireye, öğrenciye, öğretmene ve okula ulaşmasını sağlayacak bir gönüllü oluşumunu harekete geçirmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu. Khan Academy Türkçe gönüllülerine bir kez daha teşekkürlerini ifade eden Köksal, eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek için kâr amacı gütmeden yürütülen bu gönüllülük ve sosyal sorumluluk projesine destek olabileceğine inanan herkesi de Khan Academy Türkçe gönüllüsü olmaya davet etti.

Tek bir şeyi bilmelisin: Her Şeyi Öğrenebilirsin” sloganıyla toplumsal farkındalık yaratmayı, teknoloji destekli ve insan odaklı bir eğitim anlayışı ile herkese kendini geliştirebileceği ücretsiz bir kaynak sunmayı ve eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlamayı hedefleyen Khan Academy Türkçe’nin eğitim içeriklerine hiçbir ücret ödemeden ulaşılabiliyor. www.khanacademy.org.tr ve tr.khanacademy.org adreslerinde 5.000 ders videosu ve 150.000 alıştırma Türkçe olarak yayınlanıyor. Khan Academy Türkçe’nin dersleri ilkokul seviyesinden üniversite seviyesine kadar matematik, fen bilimleri, sosyal bilimler, iktisadi bilimler, uzay bilimleri ve tıp gibi konularda geniş bir alanı kapsıyor. Ayrıca, ders videoları altyazı seçeneği ile sunuluyor ve böylece işitme engelli kullanıcılar için de bir kaynak oluşturması amaçlanıyor.

Etiketler: »
Share
2392 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+5 = ?