logo

Kimola, Dijital Metin İfadelerini İşleyip Yorumluyor

Kimola Kurucusu Mustafa Savaş

Blog siteleriyle başlayıp diğer sosyal ağ platformlarıyla devasa bir hacme ulaşan sosyal medya, bireysel içerik üretimi konusunda ezberleri bozdu. Her gün dünyada milyonlarca kişi, bambaşka konularla ilgili farklı duygular içeren metinler paylaşıyor. Çoğu önemsiz ve sıradan paylaşımlar olarak görülse de bu içerik yığını, akıllı teknolojik yaklaşımlarla ele alınabildiği zaman, markalar için son derece değerli.

Dijital mecralardaki metinlerin özel algoritmalar ile analizini sağlayan Kimola, bu verileri sadeleştirip akıllı çıkarımlar ortaya koyan çalışmalarıyla markaların stratejik kararlar alabilmesini destekliyor.

Bir grup “datakolik”

2014’te Ankara’da kurulan Kimola, günümüzde İstanbul ve San Francisco’ya da yayılan yazılım geliştirme ve sosyal bilimler temelli bir ekiple şimdiye kadar görülmemiş bir kullanıcı deneyimi tasarlamak üzere çalışıyor. Kimola’nın Kurucusu Mustafa Savaş, ekibini “bir grup datakolik” olarak tanımlıyor.

Dijital Metinleri Analiz Eden Ürün Ailesi

Kimola’nın bir arama algoritması olarak başlayıp, sonrasında aynı isimle şirketleşmiş bir teknoloji girişimi olduğunu söyleyen Savaş “Bilkent Üniversitesi yerleşkesi içerisindeki Cyberpark’ta yer alan ofisimizde; metin verisi içerisinde arama yapan, dijital metin ifadelerini işleyip yorumlayan teknolojiler geliştirerek, bunları temel alan ürünler sunuyoruz. Bununla birlikte İstanbul’da StartersHub’daki ofisimizde de iş geliştirme ve strateji faaliyetlerimizi yürütüyoruz” dedi.

Kimola çatısı altında Analytics ve Cloud olmak üzere iki kırılım bulunuyor. Kimola Analytics, TV yayınları, markalar ve gündemi analiz eden üç farklı ürün sunarken Kimola Cloud ise metinlerdeki 24 farklı duyguyu analiz eden, metinlerin hangi dilde yazıldığını belirleyen ve geniş hacimli metinler içinde arama yapılmasını sağlayan üç farklı bulut servisi sunuyor.

Saha araştırması derinliğinde analizler

40’tan fazla sektörde faaliyet gösteren 400’den fazla marka hakkındaki sosyal medya konuşmalarını toplayıp analiz ederek Türkiye’nin en kapsamlı ve güvenilir marka endeksini yayımlayan Kimola, müşterilerine saha araştırması derinliğinde veri analizlerine erişme olanağı sunuyor. Tüketicilerin davranış ve duyguları üzerinden sunulan bu analizler, satış ve konum gibi offline verilerle birlikte harmanlanarak, yepyeni bir “veri penceresi” açıyor.

Kimola’da StartersHub XO Dönemi

Mustafa Savaş şirketin büyüme döneminde StartersHub XO programına katılmalarıyla ilgili olarak “Kimola’da kendi geliştirdiği teknolojileri doğru iş modelleri ile ticarileştirerek büyümeyi esas alıyoruz. Bu nedenle yeni bir ürün tasarlarken ya da mevcut ürünlere eklenecek özellikleri belirlerken pazar analizlerine dayalı matematiksel değerlere göre ilerlemek konusunda oldukça hassasız. XO programının KPI’lara dayalı yaklaşımının, Kimola’nın bu iş stratejisi ile doğrudan doğruya örtüşmesi bizim için en belirleyici unsurlardan birisi oldu. Bununla birlikte StartersHub ekibinin çevik iş geliştirme anlayışının ne kadar verimli sonuçlar ürettiğini hep birlikte deneyimledik. StartersHub’ın tümüyle iletişim ve yenilikçiliğe dayalı bir çalışma anlayışı olduğunu söyleyebilirim. Bu anlayış, bizim için kesinlikle ilham verici” dedi.

 

Etiketler: » » » » »
Share
2335 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+1 = ?